Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Windows Media Player 12

Anoniem
Margreet57
11 antwoorden
 • Uh…een hele tijd geleden heb ik ergens een topic geplaatst over mn probs met WMP12, maar kan um nergens weer vinden.
  Aan het eind van dat topic had ik vermeld dat ik het zou gaan stellen met VLC.
  Edoch…..het liet me niet met rust, dus ben ik nog weer aan de slag gegaan: WMP was dus steeds bezig zn mediabib bij te werken en kwam, zo had ik de indruk in een soort loop terecht.
  Gisteravond kreeg ik een of andere songtitel te zien. Die heb ik eerst met de zoekfunctie van Win7 proberen te achterhalen, maar die vond niets.
  Dus dan maar handmatig gezocht….ook niets.
  Ik heb de mappen die in WMP 'bijgewerkt' waren es vergeleken met de mappen die werkelijk op mn D partitie stonden, en daarbij viel me op dat WMP lang niet alles had 'bijgewerkt'.
  Toen dacht ik: ga es rigoreus aan de slag en verwijder handmatig de hele muziekmap om um daarna weer fris en fruitig vanaf mn ext HD te kopiëren. Bijna alle bestanden lieten zich probleemloos verwijderen op een na. Die stond in een submap Converted Music. Ik moet er wel bij vertellen dat ik dat bestand vanuit een bestaande PPS heb gevist, dus niet door mij aangemaakt, maar wel met de bedoeling om um in een andere PPS te verwerken.
  Die liet zich niet eens benaderen: zogauw als ik eigenschappen van dat bestand wou openen of met een rechtsklik van de muis het bestand handmatig wou verwijderen, dreigde de pc te bevriezen. Het CPU gebruik vloog omhoog naar 100%.
  Mijn Microsoft Security Essentials gaven geen troep aan.
  Ook heb ik het al in Beveiligde Modus geprobeerd dat bestand te verwijderen. Ook daar liet dat ding zich niet benaderen en de reacties waren hetzelfde als in normale modus…
  De enige knop die nog reageerde was de Start knop, waarmee ik de pc weer heb herstart.
  Uh..(wel een ellenlang verhaal) mijn vraag is:
  kan ik dan de D partitie formatteren? Of heeft ook daar Win 7 nog wat van zichzelf neergezet?? (ik weet niet anders meer dan dat om dat "piep"bestand kwijt te raken.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Als je systeemherstel niet uitgeschakeld hebt dan staat er op de d-partitie een verborgen map die door systeemherstel gebruikt wordt. Dat is echter geen reden om de d-partitie niet te kunnen formatteren, maar het is wel raar dat het bestand zich niet laat verwijderen.

  Ik zou gewoon proberen om de d-schijf te formatteren.
 • Uh…ik durf voorzichtig te beweren dat ik de fout denk te hebben gevonden: het lag niet alleen aan dat bestand maar in mijn muziekmap vond ik ook nog songteksten, en rar files. Mogelijk dat WMP dat ook niet kon thuisbrengen.
  Ik heb mn D partitie geformatteerd en bij het terugzetten van de files vanaf mn ext. HD vond ik dus die files. Heb de rest ook nog nagekeken of dat zonder problemen kon worden gekopieerd en dat kon.
  WMP heeft nu zijn 'bijwerken' voltooid: er staan maar 3 files in die oorspronkelijk met WMP12 werden meegeleverd. Hij zegt nu dat bijwerken is voltooid en ik zie ook geen downloadpijltje meer van het bijwerken.
  Heb de proef op de som genomen en een paar keer um gestart en weer afgesloten. De CPU bleef keurig onder de 50% en WMP startte keurig weer op elke keer. Zonder dat 'bijwerkingsverschijnsel'.
  Heb ze alleen nog niet toegevoegd in de bibliotheek, maar ik weet ook niet of dat nou wel zo zeer nodig is. In XP werkte ik er ook zonder.
  Dus ik hoop dat het nu in orde is. Ik blijf het nog wel in de gaten houden en jullie op de hoogte houden.
  Bedankt voor het meedenken.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Uh…nog ff iets wat ik niet helemaal snap: ik heb een OEMversie van Win 7.
  In de tijd dat WMP12 nog moeilijheden maakte heb ik de helpdesk van Microsoft gebeld.
  Daar zeiden ze: bij een OEMversie moet je contact opnemen bij de 'dealer' waar je de dvd hebt gekocht. (over helpdesk gesproken…. :? )
  Waarom helpen ze je niet bij een OEMversie? Welke versie moet je dan hebben als je hun hulp kan krijgen?
  Is Win 7 dan nog zo nieuw dat ze dat daar ook niet weten??
  Tja, dat vraag ik me dus wel ff af!!
 • OEM versies zijn eigenlijk voorbehouden aan systeembouwers zoals bijvoorbeeld Dell. Deze versie is ook goedkoper. De ondersteuning van deze producten is daardoor ook verlegd naar de producent van de computer.
  In ruil voor de lagere prijs laten we maar simpel zeggen.

  Om volledige ondersteuning te ontvangen van Microsoft als consument is een volledige of upgrade versie vereist.

  Consumenten die OEM versies aanschaffen en deze installeren op een reeds bestaande computer zijn zelfs in "overtreding". In de voorwaarden staat onder andere dat deze versie alleen meeverkocht mag worden met een nieuw systeem.

  :wink:
 • Ow, maar dan ben ik toch niet helemaal illegaal bezig geweest: ik heb er een nieuw moederbord in en de quad-core processor, meer geheugen, dus eigenlijk is dat toch legaal. Alleen de kast, de monitor, en het toetsenbord en de muis zijn nog van "ouwere generatie" zullen we maar zeggen.
  Maar in ieder geval: bedankt voor de uitleg, :)
  Microsoft was niet zo uitgebreid in zn uitleg.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • [quote:bc4e5ffda4="Margreet57"]Waarom helpen ze je niet bij een OEMversie? Welke versie moet je dan hebben als je hun hulp kan krijgen? [/quote:bc4e5ffda4] Dat staat onder andere uitgelegd op de site van Microsoft http://www.microsoft.com/netherlands/licenties/losselicenties.aspx een quote hieruit
  [quote:bc4e5ffda4]
  Bij een OEM-licentie wordt de ondersteuning op de software niet door Microsoft, maar door de leverancier van de hardware gegeven. Bij een FPP-licentie wordt de ondersteuning wel door Microsoft zelf gegeven.
  [/quote:bc4e5ffda4] Een FPP-licentie wordt ook wel de Retail versie genoemd.
 • [quote:47bac17339="Margreet57"]Ow, maar dan ben ik toch niet helemaal illegaal bezig geweest: ik heb er een nieuw moederbord in en de quad-core processor, meer geheugen, dus eigenlijk is dat toch legaal.[/quote:47bac17339]

  Ja misschien zou je het kunnen zien als een beetje legaal… of Microsoft er ook zo over denkt… :lol:

  Feit is dat het vrij veel voorkomt, OEM versies worden soms meegeleverd aan consumenten als je losse hardware aanschaft. Nadeel is dat je de ondersteuning op deze manier bij jezelf terecht komt… en als je volledig legaal wilt zijn… bedrijfje beginnen met de naam "Margreet's computerschuurtje" of zoiets…

  8)
 • Nou, Margreet gaat niet een computerschuurtje beginnen hoor, haha.
  Daarvoor heeft Margreet nog lang niet genoeg kennis van zaken.
  Maar leuk opgemerkt Rene :D
  Sorry Jolo, maar die tekst heb ik dus volledig over het hoofd gezien bij Microsoft. Tja, je wordt er ook pas alert op als je het nodig bent…. :(
  Denk dat ik ook tot diegenen behoor die nogal es verzuimt de 'kleine lettertjes' te lezen.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • [quote:ce7a7a8f72="Margreet57"]Denk dat ik ook tot diegenen behoor die nogal es verzuimt de 'kleine lettertjes' te lezen.[/quote:ce7a7a8f72]

  Troost je met de gedachte dat je inderdaad niet alleen staat…

  Een ander nadeel van een OEM versie is dat deze eigenlijk gekoppeld is aan de belangrijkste hardware van je computer. Hier behoren onder ander het moederbord en de processor toe. In een later stadium overstappen op andere hardware kan problemen opleveren met het opnieuw activeren van je windows versie.

  Het vervangen van geheugenmodules, videokaart, cd/dvd/bleuray speler, tv-kaart e.d. is zonder meer mogelijk. Ander soort moederbord en/of processor mag volgens de licentie voorwaarde eigenlijk niet. Het vervangen door middel van een gelijkwaardige processor en/of moederbord bij ontstane schade mag wel.

  Ook staat me bij dat het aantal reactiveringen beperkter is in vergelijking tot retail-versies.

  Op het laatste moet je me niet vastpinnen…

  :wink:
 • En dan nog, waarom heb je de microsoft helpdesk nodig als je het forum hier hebt…. ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord