Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Zembla over Geert Wilders

Anoniem
JaFO
21 antwoorden
 • Hallo Gamers/en Computer liefhebbers.

  Wellicht interessant om te zien:

  http://player.omroep.nl/?aflID=10892789&silverlight=true

  Wat vinden jullie van dit alles? Geert Wilders goed nieuws voor Nederland of?
  Persoonlijk denk ik dat niet het goede voort heeft met Nederland maar vraag me af wat de ICT`rs daar van vinden?

  Groeten,
  Akinz.
 • Ach, men overdrijft vooral over het gevaar Geert Wilders voor eigen zetelgewin. Gelukkig hebben we in NL een systeem waar het eigenlijk onmogelijk is om in je eentje zowel een meerderheid in 1e en 2e kamer te halen. Splintergroepen aan zowel linker- als rechterzijde zullen dus altijd de toon/plannen moeten matigen om echt aan regeren toe te komen, anders krijg je de centrumpartijen nooit mee. Vreemd genoeg breekt de paniek in de pers echter altijd uit bij rechtse figuren en nooit bij links, waarbij er in het verleden ook genoeg dubieuze activisten op de kandidatenlijst stonden.

  Verder vindt ik Geert een prettige verschijning voor erbij, beter dan zo'n zoutloze nr 25 bij CDA/PVDA/VVD die vier jaar niks zelf onderneemt en enkel op verzoek z'n hand opsteekt bij stemmingen. Door extreem te focussen op een issue waar een groot deel van Nederland zich aan irriteert, dwingt hij de serieuze partijen hier eens wat aan te gaan doen in plaats van pappen en nat houden. De immigratie-paragraaf in (bijna) alle verkiezingsprogramma's is toch wel een stukje strenger dan voorgaande verkiezingen. Zijn aanvallende manier van presenteren kan voor veel mensen best irritant overkomen, ik kan het echter wl waarderen dat hij zo om zich heenschopt in plaats van die politiek correcte polderdemocratie.

  Ga overigens niet op hem stemmen, hij heeft aan een zetel of 5 genoeg om zijn bijdrage te leveren aan het politieke debat. Meer is niet nodig, krijgen we enkel van die zoutloze meelopers erbij waarvan we er al genoeg hebben zitten. :wink:
 • ICT'ers hebben iha. een hoger IQ dan de gemiddelde Nederlander. En hoe hoger het IQ, des te minder hoog is de dunk van Geert Wilders …

  Natuurlijk zijn er problemen in deze multiculturele samenleving, maar laten we ons in eerste instantie vooral bezig houden met belangrijkere zaken, zoals "wie gaat de schade van de kredietcrisis betalen".

  Ik ben trouwens wel benieuwd hoe Geert Wilders de schuldvraag m.b.t. de kredietcrisis in de schoenen gaat schuiven van fundamenalistische moslims. :)
 • [quote:54837f6253="Obi-wan-kenobi"]
  Natuurlijk zijn er problemen in deze multiculturele samenleving, maar laten we ons in eerste ins tantie vooral bezig houden met belangrijkere zaken, zoals "wie gaat de schade van de kredietcrisis betalen".
  [/quote:54837f6253]

  Het probleem van de multiculturele samenleving kost natuurlijk ook bakken met geld waarmee we liever aan de staatsschuld inlossen (criminaliteit, uitkeringen voor niet geintegreerde allochtonen, onzinnige buurthuisprojecten, etc.). De heren politici mogen straks voor 4 hele jaren aan de bak, kunnen ze dus gelijk ook ff dit probleem oplossen. Die kreditcrisis is zo ingewikkeld niet, de banken hebben dankzij gebrekkig toezicht hun zakken mogen vullen, en nu het mis is gegaan mag Jan Modaal dat terugbetalen, een ander oplossing is er gewoonweg niet voor zo'n enorm bedrag.
 • [quote:de5c945756="PS"]Het probleem van de multiculturele samenleving[/quote:de5c945756]Is die multiculturele samenleving een probleem dan? Ben ik het toch niet mee eens, ik vind de afwisseling en de verschillen wel mooi. Die uitspraak staat ook haaks op het achter elkaar aan hobbelen wat je de politici verwijt.

  [quote:de5c945756="PS"]kost natuurlijk ook bakken met geld[/quote:de5c945756]Kan me niet bommen. Belangrijker vind ik wat het oplevert en of dat met elkaar in evenwicht is. Bij momenten is dat evenwicht zoek, dat klopt. Maar zulke kort-door-de-bocht uitspraken is precies waar Wilders en de zijnen mee hopen te scoren.

  [quote:de5c945756="PS"]Die kreditcrisis is zo ingewikkeld niet, de banken hebben dankzij gebrekkig toezicht hun zakken mogen vullen, en nu het mis is gegaan mag Jan Modaal dat terugbetalen[/quote:de5c945756]Volgens mij mist hier nog wat jaren aan studie over hoe de economische wereld (met nadruk op wereld) in elkaar steekt en waar de crisis vandaan komt.
 • Als ik een iemand nooit en te nimmer in de politiek had willen zien dan is het zo'n figuur als die Wilders.
  Hij gooit maar wat nietszeggende one-liners in de lucht zonder daadwerkelijk iets daartegenover te stellen.

  Het ergste vind ik overigens dat al die andere politici daar nog serieus op in gaan ook.
  Neem dat gezever over die hoofdoekjes en boerka's (sp?).
  Ik heb zo goed als nooit een boerka in het echt gezien.
  En als je zoiets in de wet zou willen opnemen … doe dat dan zodanig dat je alle hoofddeksels en/of gezichtbedekkende kleding (zoals helmen, balaclava's, maskers) verbied.

  De moslims die ik ken (ok, het zijn er maar twee) zijn gewoon hele aardige mensen en ze zijn niet anders dan alle andere gelovigen. De een is misschien wat fanatieker dan wat we van de christenen & co gewend zijn in deze tijd, maar voor de rest ?

  En bedenk daarbij hoe al die kerken in ons land zijn gebouwd. Dat ging veel minder net dan die enkele moskee die gewoon binnen een bestemmingsplan netjes gebouwd mag worden. Dat er oplichters rondlopen die ook gaan graaien heeft echt niks met de islam te maken.

  Je zou via stemwijzer eens naar de partij-punten van de PVV moeten kijken. Op driekwart had de pvv geen enkel toelichting gegeven voor hun keuze.

  Het lijkt hier soms Duitsland in de jaren 30 wel.
  Geef de islamieten maar lekker de schuld en doe net alsof de daadwerkelijke kosten niet onze eigen domme schuld zijn.
  Je hoeft maar te kijken naar het gemiddelde overheidsproject waar men met gemak twee tot drie keer over budget gaat, omdat de bedrijven die daar aan meewerken liever centjes tellen dan een goed product leveren (zie ov-chip zooi als laatste prestige-project).
 • ja mensen praat er maar luchtig over .
  als je in een flat woont met links recht onder boven .
  allochtonen wonen die allemaal bij de bijstand de deur platlopen .
  en je vrouw dag en nacht uitschelden met HOER .
  en alles wat los en vast zit kapotmaken en stelen als de raven
  dan praat je wel anders .

  maar ja dat is voor velen de ver van mijn bed show blijkbaar .
 • [quote:8ac1354cc1="bsa100"]maar ja dat is voor velen de ver van mijn bed show blijkbaar[/quote:8ac1354cc1]Nee hoor, ik woon zelf in Den Haag en moet ook wel eens in de Schilderswijk zijn. Daar ondervind ik dezelfde soort ervaringen die je schetst. Ik ben er ook helemaal niet op tegen dat er personen opstaan in de politiek die deze problemen bespreekbaar willen maken, zoals wijlen Pim Fortuyn.

  Hij kreeg toendertijd een lading van kritiek over zich heen omdat hij het straattuig van bepaalde afkomst benoemde wat op dat moment nog taboe was. Daarnaast had hij ook best reële ideeën over hoe je integratie van bepaalde bevolkingsgroepen zou kunnen bevorderen en met het verscherpen van wet- en regelgeving een betere handhaving van de wet kunt krijgen op straat en crimineel gedrag kunt ontmoedigen (ongeacht van welke bevolkingsgroep dan ook).

  Het grote verschil met Geert Wilders is helaas dat deze nepblonde Limburger die op de middelbare school zijn vriendinnetje kwijt is geraakt aan een mocro, geen realistische oplossingen heeft voor de problemen in de samenleving. Alleen zijn persoonsbeveiliging kost op jaarbasis al meer dan tientallen bijstandsuitkeringen bij elkaar.
 • [quote:716c791d9a="bsa100"]ja mensen praat er maar luchtig over .
  als je in een flat woont met links recht onder boven .
  allochtonen wonen die allemaal bij de bijstand de deur platlopen .
  en je vrouw dag en nacht uitschelden met HOER .
  en alles wat los en vast zit kapotmaken en stelen als de raven
  dan praat je wel anders .
  .[/quote:716c791d9a]

  maar dat heeft (zo goed als) niks met hun afkomst te maken.
  Zet 'gewone blanken' in zo'n situatie, vertel ze elke keer dat ze niks zijn/kunnen en je krijgt dezelfde ellende.

  Wilders en z'n maatjes doen net alsof het de kleur en het geloof zijn die dat veroorzaken en *dat* is nog korter door de boch, want zijn manier van doen verergert het probleem alleen maar.

  Bedenk bijvoorbeeld dat we 'vroeger' de Surinamers en Turken hadden.
  En laten we de molukkers en het kampvolk niet vergeten (want die stelen als raven … )
  Nu zijn het de islamieten en polen.
  En over tien jaar hebben we weer een andere groep gevonden die we met een paar woorden kunnen afschilderen als niksnutten en criminele vreemdelingen.

  Je lost het echt niet op door die mensen naar buiten te schoppen, want wij hebben ze verdomme eerst met open armen ontvangen omdat wij te lui en hypocriet waren om het werk te doen waar zij zich mee bezig houden.

  [quote:716c791d9a]

  maar ja dat is voor velen de ver van mijn bed show blijkbaar
  [/quote:716c791d9a]
  tja … ondanks dat ik schijnbaar in de zogenaamd onveiligste stad van nederland woon heb ik zo'n situatie gelukkig nog nooit meegemaakt.
 • [quote:0bdd4fc384="JaFO"]En over tien jaar hebben we weer een andere groep gevonden die we met een paar woorden kunnen afschilderen als niksnutten en criminele vreemdelingen.[/quote:0bdd4fc384]Ik ben het wel eens met de meeste dingen die je hier noemt, maar ik denk dat er nu toch wel duidelijk wat anders aan de hand is in de grote steden dan toen het land te maken kreeg met een grote instroom van bijv. Surinamers.

  Met Surinamers had je sowieso al minder problemen met integratie omdat ze de Nederlandse taal al beheersten. Daarnaast zijn Surinaamse gezinnen niet zo groot, hun kinderen groeien ook meer thuis op dan op straat. Je hebt nu in elke grote stad wel een wijk of meerdere wijken waarbij de Turkse en Marokkaanse gemeenschap overheersend aanwezig is. Als je er komt, voel je ook dat het 'hun' gebied geworden is, in plaats dat je in 'onze' stad bent.

  De sfeer kan er ook snel omslaan van gemoedelijk in de zin van lekker shoppen in een multiculturele winkelstraat naar grimmig als er weer van dat jonge straattuig voorbij komt. En het iets oudere straattuig maakt ook het verkeer onveilig door asociaal rijgedrag met dure auto's … (waar hebben ze die van betaald zonder opleiding of goede baan, de Staatsloterij gewonnen?)

  Ik begrijp dus zeker wel de frustratie bij het PVV-electoraat om een 'protest-stem' uit te brengen. Maar erg veel schiet je er natuurlijk niet mee op in de zin van concrete oplossingen voor dit maatschappelijk probleem, zoals keiharde handhaving van de wet (dit vereist wetswijzigingen aangezien er teveel bescherming is voor daders), verscherpte regelgeving rondom verstrekking van sociale voorzieningen (als je fraude met uitkeringen, kinderbijslag, etc. onmogelijk maakt, wordt NL minder interessant voor als migratieland), verplichten van integratie bij verstrekken van sociale voorzieningen, etc.

  Gaat de PVV meeregeren in een coalitie, dan krijg je uiteraard net zo'n soap die we eerder hebben gezien met de LPF. Daar heeft niemand dus wat aan en je bent zo weer twee jaar verder na een gevallen kabinet. Kies dan liever voor een partij die ervaring heeft met het besturen van een land, ook al sluit het partijprogramma niet helemaal aan bij je eigen ideeën.
 • jatten roven niet werken moorden en zich niet aanpassen .
  de enige oplossing is .
  dat geteisem met een dubbel paspoort .
  het Nederlanderschap af nemen .
  dan hup de grens over zo die grote zandbak in .

  mod .
  als deze .
  te extreem is haal het dan maar weg
 • [quote:1d14d7295a="bsa100"]dat geteisem met een dubbel paspoort .
  het Nederlanderschap af nemen .[/quote:1d14d7295a]Daar zit nou het probleem, er bestaat binnen de wet geen mogelijkheid om zomaar de Nederlandse nationaliteit af te nemen. De grootouders van het "geteisem" dat je noemt hebben in de jaren '60 en '70 zoals eerder genoemd het vuile werk dat Nederlanders niet wilden doen gedaan en hebben toendertijd het recht verworven om Nederlands staatsburger te worden. Vervolgens werden er massaal bruidjes uit Turkije en Marokko gehaald (gezinshereniging) die door het huwelijk ook het Nederlandse staatsburgerschap kregen. Inmiddels zijn we twee generaties verder en de traditie uit de jaren '60 en '70 wordt gewoon doorgezet …

  Zo eenvoudig zoals het gesteld wordt door Ome Geert is het dus niet. Kun je wanneer kampvolk zich misdraagt dan ook zomaar het paspoort afpakken? En waar moet je dat volk dan heensturen? Het zijn immers Nederlanders, geen afstammelingen van zigeuners zoals veel mensen denken. En heb je eenmaal een land gevonden om criminelen te dumpen, gaat het land ze dan toelaten?
 • [quote:a5e200d71c="Ger"]
  Kan me niet bommen. Belangrijker vind ik wat het oplevert en of dat met elkaar in evenwicht is. Bij momenten is dat evenwicht zoek, dat klopt. Maar zulke kort-door-de-bocht uitspraken is precies waar Wilders en de zijnen mee hopen te scoren.[/quote:a5e200d71c]

  Dat evenwicht is niet bij momenten, maar structureel zoek zolang bepaalde groepen immigranten structureel zeer slecht scoren op zaken als criminaliteit, werkloosheid en schooluitval. Dat zijn miljarden die jaarlijks door het afvoerputje gaan en die hetgeen wat de goedwillende allochtoon oplevert meer dan te niet doet.

  Dankzij het geschreeuw van Wilders komt dit ook bij een partij als de PVDA eindelijk op de agenda. Vergelijk zijn geschreeuw maar met het dreigen met ontslag nemen als je baas niets aan een vervelende situatie wil doen. Misschien erg onvriendelijk, maar als niks anders helpt, een goede oplossing.


  [quote:a5e200d71c="Ger"]
  Volgens mij mist hier nog wat jaren aan studie over hoe de economische wereld (met nadruk op wereld) in elkaar steekt en waar de crisis vandaan komt.[/quote:a5e200d71c]

  beetje offtopic:

  Die studie hoeft niet echt gemaakt te worden, lees bijvoorbeeld eens dit boek wat een mooi inside-beeld geeft hoe die hele hypotheekzeepbel in de US, die uiteindelijk de boel omver heeft getrokken, is ontstaan. Keyfactoren zijn het nemen van onmogelijke risico's om er persoonlijk beter van te worden (bonussen), gebrekkig toezicht (of de andere kant op kijken) door toezichthoudende instanties en als belangrijk startpunt het intrekken van de Glass Steagel Act die na de depressie van de jaren '30 juist was opgezet om deze speculaties te voorkomen.

  Het enige wat nog rest is flink bezuinigen om de verliezen in te lossen en het toezicht op de banken verzwaren om herhaling te voorkomen. Die tweede zal op EU of zelfs mondiaal niveau moeten, daar hoeven de NL-parlementariers niet voor te zweten.
 • [quote:155f23bc91="bsa100"]jatten roven niet werken moorden en zich niet aanpassen [/quote:155f23bc91]Dat geldt ongetwijfeld voor elke allochtoon. :?
  Wat je hier doet is gewoon je reinste racisme, ik kan niet begrijpen dat dit mag blijven staan van het beheer.
  Het gros van de allochtonen heeft zich goed aangepast hoor. Zeker, er is een relatief groot deel binnen die groep met een uitkering en/of een strafblad, maar dat is nog steeds niet extreem veel. Plus dat het geheel verklaarbaar is doordat ze een achterstand hebben t.o.v. de Nederlanders. Maak je het onderscheid o.b.v. inkomen van de ouders, dan zie je gelijksoortige cijfers. Het inkomen kun je echter niet zien aan iemands huidskleur, en "kutmarrokaan" is blijkbaar gemakkelijker dan "kut-laaggeschoolde". Hoe kortzichtig kun je zijn.

  [quote:155f23bc91="bsa100"]de enige oplossing is .
  dat geteisem met een dubbel paspoort .
  het Nederlanderschap af nemen .
  dan hup de grens over zo die grote zandbak in .[/quote:155f23bc91]Als het zover komt in Nederland dat er een tweederde meerderheid voor dit principe is, lever ik maar wat graag mijn Nederlanderschap in. Ik ben nog liever statenloos dan dat ik in zo'n achterlijke samenleving woon.
  [quote:155f23bc91="bsa100"]
  mod .
  als deze .
  te extreem is haal het dan maar weg[/quote:155f23bc91]Echt, idioot dat dit mocht blijven staan.
 • [quote:2759d30f2f="JaFO"]
  Wilders en z'n maatjes doen net alsof het de kleur en het geloof zijn die dat veroorzaken en *dat* is nog korter door de boch, want zijn manier van doen verergert het probleem alleen maar.
  [/quote:2759d30f2f]

  Heb ik misschien door m'n vakantie afgelopen weken gemist, maar volgens mij heeft Wilders nooit kleur erbij gehaald. Misschien dat jij een link hiernaar hebt?

  Wat betreft geloof, dat wordt door de desbetreffende ettertjes doorgaans als excuus gebruikt om bijvoorbeeld homo's en vrouwen te discrimineren/ uit te schelden. Als gelovigen hun geloof misbruiken voor onverdraagzaamheid dan mag je m.i. dat geloof als geheel aanpakken (zelfde geldt voor SGP-achtige zaken bij het Christendom!)

  [quote:2759d30f2f]
  tja … ondanks dat ik schijnbaar in de zogenaamd onveiligste stad van nederland woon heb ik zo'n situatie gelukkig nog nooit meegemaakt.[/quote:2759d30f2f]

  Dat is nu net het probleem met de huidige politici doorgaans allemaal wonend in de betere wijken en dus niks merkend van al het gedoe . In tegenstelling tot Wilders die jaren in Kanaleneiland, een belabberde achterstandswijk in Utrecht heeft gewoond. Ik kom er zelf geregeld en ken mensen die er wonen, en reken maar dat je dan al gauw naar Wilders je oor laat hangen ipv Cohen die roept dat het allemaal zulke lieve mensen zijn (groot deel idd , maar doe dan wat aan dat tuig!). Politici moeten zich in alle NL-ers verdiepen en niet alleen zich richten op wat in hun eigen omgeving speelt.
 • Even terzijde: tot 2 maanden terug woonde ik ook nog in een achterstandswijk. In mijn flat woonden ook meer allochtonen dan Nederlanders, maar juist van die Nederlanders had ik het meeste last. 's Nachts om 2 uur keiharde muziek draaien, joints roken, afval vanaf het balkon naar beneden gooien, etc. Toch werd ik dagelijks vriendelijk begroet. Niet door Nederlanders hoor, die zijn teveel bezig met de andere kant op kijken.
 • [quote:fdf267d072="bsa100"]jatten roven niet werken moorden en zich niet aanpassen .
  de enige oplossing is .
  dat geteisem met een dubbel paspoort .
  het Nederlanderschap af nemen .
  dan hup de grens over zo die grote zandbak in .

  mod .
  als deze .
  te extreem is haal het dan maar weg[/quote:fdf267d072]Extreem wellicht, maar neemt niet weg dat een gedeelte van deze bevolkingsgroepen zich inderdaad bovengemiddeld misdraagt.
  Om nu te zeggen alle buitenlanders het land uit gaat mij te ver, maar ik ben het er wel mee eens dat als je je misdraagt het Nederlandschap ontnomen mag worden en je uitgezet mag worden.
  Heeft verder niets met discriminatie te maken.
  Overigens ben ik geen PVV stemmer aangezien ik geloof in oplossingen en niet in alleen maar problemen benoemen.

  @Ger: ik begrijp dat je het er niet mee eens bent, maar in dit geval is er een discussie geopend over Geert Wilders en dit specifieke onderwerp. (ik ben al uberhaupt niet voor het openen van een dergelijk onderwerp) maar in dit geval is het een politieke mening en bestaat er zoiets als vrijheid van meningsuiting. Dan rest mij de keuze, of dit toe te staan of het hele topic te sluiten en dus ook de mening van anderen niet toe te staan. Ik hou het topic open maar hou het wel in de gaten.
 • Los van het feit dat ik me afvraag in hoeverre dit topic thuishoort op een computergerelateerd forum, houd het netjes en als je een stevige mening ventileert, zorg dat hij onderbouwd is en probeer mensen niet te beledigen en over een kam te scheren. Gaat dit topic verder de verkeerde kant op, dan gooi ik er een slotje op.
 • [quote:ae5e6611c2="PS"][quote:ae5e6611c2="JaFO"]
  Wilders en z'n maatjes doen net alsof het de kleur en het geloof zijn die dat veroorzaken en *dat* is nog korter door de boch, want zijn manier van doen verergert het probleem alleen maar.
  [/quote:ae5e6611c2]

  Heb ik misschien door m'n vakantie afgelopen weken gemist, maar volgens mij heeft Wilders nooit kleur erbij gehaald. Misschien dat jij een link hiernaar hebt?
  [/quote:ae5e6611c2]
  Misschien moet je eens meer tussen de regels door lezen van wat zo'n Wilders-figuur zegt.
  Je zult hem inderdaad nooit horen zeggen 'alle marokkanen het land uit'.
  In plaats daarvan zegt ie 'alle islamieten het land uit' … en reken maar dat alleen maar doet om niet als complete racist/anti-reli freak uitgescholden te kunnen worden door de politici.

  [quote:ae5e6611c2]
  Wat betreft geloof, dat wordt door de desbetreffende ettertjes doorgaans als excuus gebruikt om bijvoorbeeld homo's en vrouwen te discrimineren/ uit te schelden. Als gelovigen hun geloof misbruiken voor onverdraagzaamheid dan mag je m.i. dat geloof als geheel aanpakken (zelfde geldt voor SGP-achtige zaken bij het Christendom!)
  [/quote:ae5e6611c2]
  Nee, wat Wilders doet is klagen over het Christelijk geloof en beweren dat alle Christenen boeven zijn puur en alleen omdat er een hele kleine groep fanatiekelingen anti-abortus leuzen schreeuwt …

  De Islam is veel minder geweldadig dan wat de Wildersen in deze wereld lopen te beweren. Om daarbij ook even voor het gemak te vergeten dat de Koran gebaseerd is op dezelfde boeken/verhalen als de sprookjes in de bijbel.

  [quote:ae5e6611c2]
  … Dat is nu net het probleem met de huidige politici doorgaans allemaal wonend in de betere wijken en dus niks merkend van al het gedoe . In tegenstelling tot Wilders die jaren in Kanaleneiland, een belabberde achterstandswijk in Utrecht heeft gewoond. ….[/quote:ae5e6611c2]
  Ja en ?
  Als je alle arme, werkloze, kansloze figuren in een wijk stopt en dan vervolgens ook geen poot uitsteekt om daar zinnige voorzieningen neer te zetten (of datgene dat er is wegbezuinigd) dan kan je er donder op zeggen dat je daar een zwart gat krijgt dat stikt van de criminelen.

  Het is heel makkelijk om de media & de wildersen na te blaten en te klagen over het geld dat de overheid weg gegooit zou hebben met snoepreisjes voor marokkanen.
  Wat de meesten niet in de gaten hebben (en wat de PVV/Wilders nooit zal noemen) is dat diegenen die profiteerden van zulke uitgaven niks te maken hadden met de raddraaiers.

  Link : http://www.nrc.nl/binnenland/article1805921.ece/Niet_een_delinquent_op_snoepreisje

  Helaas heeft de wilders-aanhang geen interesse in de waarheid als die niet in hun straatje past. En daarbij hebben de meeste media er nauwelijks interesse in want het is geen sensationeel nieuws (de media zijn zowiezo slecht in het maken van excuses bij foutieve berichtgeving … )

  En over boeken gesproken :
  Koran for Dummies

  Wat weer leid tot de crisis … iets waar een Islamitische 'bank' geen last van heeft vanwege het feit dat men de rente-truuks die wij met ons geld uithalen niet eens mogen. Op dat punt zou dus de 'islamisering' (om zo'n Wilders-uitspraak te gebruiken) heel gunstig zijn voor de financieele sektor. Maar ook dat wil niemand horen, want we trappen liever in de mooie verhaaltjes die ons bergen goud beloven zonder ook maar iets ervoor te hoeven doen.
 • [quote:a7bf58d622="Ger"]Wat je hier doet is gewoon je reinste racisme, ik kan niet begrijpen dat dit mag blijven staan van het beheer.
  […]
  Echt, idioot dat dit mocht blijven staan.[/quote:a7bf58d622]Ik heb getwijfeld of ik het zou verwijderen of niet, maar heb de reactie bij nader inzien maar laten staan, juist omdat dit de gedachte is die leeft bij het PVV-electoraat. Door te bediscussiëren waar deze gedachte vandaan komt en of deze al dan niet terecht is, zouden we door verbreding van kennis omtrent dit onderwerp de mensen op beter onderbouwde meningen kunnen brengen.

  Ik heb er ook begrip voor waar deze gedachte vandaan komt, omdat me regelmatig stoor aan bepaalde bevolkingsgroepen. Ik vind van mezelf dat ik nogal conflictmijdend ben, maar dan nog is het herhaaldelijk voorgekomen dat ik in bedreigende situaties terecht ben gekomen, omdat ik mij bijvoorbeeld wel aan de (verkeers)regels houdt zoals deze gelden in ons land.

  Verder wil ik ook graag geloven dat veel wangedrag voortkomt uit achterstand in de maatschappij (van welke afkomst iemand ook is), maar vraag je ook af waar die achterstand vandaan is gekomen: pure onwil om te integreren in deze samenleving. Natuurlijk is het ook goed om je eigen identiteit te behouden, maar als je hier woont, studeert, werkt, etc. heb je je wel te houden aan de wettelijke regels en een goed gevoel te hebben voor regels van fatsoen.

  Straks barst het WK los en dan wil ik wel zien hoe saamhorig men het voetbal gaat beleven. Turkije en Marokko hebben zich dan niet gekwalificeerd, maar ik ben benieuwd hoeveel auto's er in bepaalde volksbuurten al claxonnerend door de straten gaat wanneer Oranje een wedstrijd wint en wanneer Algerije een wedstrijd wint.

  Juist omdat in NL jarenlang (na de Holocaust) een zwaar taboe heeft gerust op van alles dat ook maar de schijn van racisme had, hebben alle bevolkingsgroepen de kans gehad om deel uit te maken van de Nederlandse samenleving. Die kans is door grote delen van vooral de Marokkaanse gemeenschap niet benut en is onder de jongeren een subcultuur ontstaan waarbij criminaliteit de gewoonste zaak van de wereld is.

  En natuurlijk gaat het niet om alle Marokkanen, waar ik werk heb ik ook fijne collega's van Marokkaanse afkomst die het ook gemaakt hebben in het bedrijfsleven. Maar ook zij ergeren zich groen en geel aan wat het "geteisem" van dezelfde afkomst keer op keer flikt om weer in de media te komen en daarmee Geert Wilders weer een schot voor open doel te geven om de Islam aan te vallen.

  Want voor een politicus is het nog steeds zwaar taboe om een bevolkingsgroep aan te vallen, zelfs voor Geert Wilders. Dus dan maar de Islam, in navolging op Pim Fortuyn die het een 'achterlijke cultuur' vond. De Islam is echter geen cultuur, maar een religie. Een religie die op verschillende manieren invulling krijgt. In grote mate beinvloed door cultuur, dat wel.

  Kijk anders maar naar deel van de Surinaamse migranten van Hindustaanse en Javaanse afkomst die ook moslim zijn, heeft iemand op dit moment openlijke kritiek op de geloofsovertuiging van die bevolkingsgroepen? Nee, want dat zijn moslims die toevallig goed geintegreerd zijn in de Nederlandse samenleving …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.