Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Oproep: wie zocht een vintage Philips P5003?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Oproep: met wie heb ik een paar jaar geleden contact gehad over mijn vintagecomputer Philips P5003, inclusief Qume-printer? Hij woonde in de Zaanstreek. Ik ben zijn adresgegevens kwijt, dus kan hij me een mailtje sturen? ezradegeert@gmail.com

  PS: dit bericht is ook geplaatst in de rubriek Algemeen, Off Topic.
 • ik dacht gebruiker Phrea, al een tijdje niet gezien hier trouwens….
 • Wat een geheugen hebben de mensen hier zeg. "Een paar jaar geleden" haha dat zou ik sowieso niet meer weten. Maar petje af hoor!
 • Dit was zijn site: http://www.aboutus.org/Phrea.com

  idd adres in Wormer/Zaanstreek, via telefoongids heb je z'n nummer zo te pakken
 • @derekjong en PS: bingo jullie allebei! Dat was 'm inderdaad. Ik herken hem aan zijn weinig voorkomende naam/alias, dus ik ga hem direct bellen of mailen. Heel erg bedankt.

  @MV-Software: niet ík heb een ijzeren geheugen, maar derekjong en PS. Ik ben nog een belanghebbende, maar zij herinneren zich iets wat ze jaren geleden 's op het forum hebben gelezen over iemand die een antieke wordprocessor Philips P5003 heeft staan. Petje diep af voor ze.

  PS: voor de nieuwsgierige die wil weten wat een P5003 is, volg volgende link:
  http://www.computermuseumgroningen.nl/philips/p5003.html

  De CPU-kast is formaat tafelkoelkast, de monitor/toetsenbord is loodzwaar en de printer (merk Qume, met geluiddempende kap) is zowat niet te tillen. De floppy's zijn 8" en de taal is exclusief door Philips ervoor ontwikkeld. Een prachtmachine. Kostte zo'n dertig jaar geleden een vermogen, maar hij was dan ook bedoeld voor op kantoor. Logisch, want welke particulier had in die tijd een computer thuis staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.