Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Windows XP loopt achter

Anoniem
The Dragon
10 antwoorden
 • Hallo CT'ers

  Ik vind dat Windows XP achter loopt.
  Bijv. Internet Explorer 9 wordt niet eens gemaakt voor XP net zoals Windows Live Essentials 2011?

  Stelt dit voor dat iedereen die op XP draait, over moet stappen op Vista of 7?
 • Dat zal vast ook wel een van de redenen zijn om die programma's niet voor XP uit te brengen.

  Aan de andere kant: het ís ook een verouderd product. Inmiddels is het alweer 9 jaar uit, en in software termen is dat gewoon redelijk bejaard. De ondersteuning eindigt ook op 8 april 2014.
 • Je [i:608fbb91cf][u:608fbb91cf]moet[/u:608fbb91cf][/i:608fbb91cf] natuurlijk niets. XP loopt nog uitstekend en zal dit nog jaren doen. Het enige is dat je in toenemende mate nieuwigheden van Microsoft niet kan draaien. Vraag is alleen of dat erg is. Het voorbeeld dat je noemt Explorer 9 is er nog niet eens in z'n definitieve versie, en als hij komt lijkt het mij helemaal geen ramp als je er even zonder moet stellen tot je aan een nieuwe PC toe bent.
 • Windows XP begint zo langzamerhand inderdaad een oldtimer te worden. Da's ook logisch. De nieuwste boordcomputers worden ook niet meer geschikt gemaakt voor een Volkswagen Kever uit 1967 ;-)
 • Binnenkort ga ik ook een nieuwe pc kopen met Windows 7.
  Maar mijn ouders draaien vol nog op XP.
  Die pc werkt nog prima die van me ouders.
  Maar deze stort langzaam in elkaar deze is net zo oud als XP 9 jaar dus.
 • Mooi voorbeeld :) . Ik zou overigens niet kunnen bedenken wat je met een kever uit 1967 kan regelen met een boordcomputer. Maar dat is een ander verhaal.

  Maar met XP kun je op dit moment vrijwel alles nog doen. De enige beperking is binnenkort een aantal vernieuwingen van Microsoft zelf. We hebben dit eerder gehad met voorgaande Windows versies. Zelf heb ik letterlijk nooit tussentijds een nieuwe Windows gekocht, maar heb dit altijd samen laten vallen met de aanschaf van een nieuwe PC (ongeveer eens in de vijf jaar).

  We hebben er om elkaar niet in de weg te zitten twee. Daardoor hebben we nu een situatie dat ik een Windows 7-64 heb en mijn vrouw XP-32 die wat nieuwer is dan mijn vorige PC. Wel tot nu toe merken we behoudens een wat andere layout en wat kleinigheden geen wezenlijke verschillen. Wederzijds kunnen we gewoon alle programma's draaien.
 • het is de vooruitgang .
  een normale auto liep vroeger op super of normaal .
  nu is het loodvrij of als je een oldtimer hebt is er nog super te koop voor een smak geld .
  maar er zijn een heleboel niet microsoft apps die wel gewoon werken met XP .
  Mozilla Firefox Thunderbird heel veel virus programma's werken onder xp .
  ook diverse firewall.s en niet te vergeten foto en video en mp3 .
  dus als je machine niet stuk gaat is er nog heel veel support voor windows xp ,
  er is zelfs een 64 bit versie waar heel veel apps geweldig op draaien
 • [quote:ef252f3274="Harmen015"]Stelt dit voor dat iedereen die op XP draait, over moet stappen op Vista of 7?[/quote:ef252f3274] Voor oude PC's hoeft dat niet. Ten eerste omdat deze geen economische waarde meer hebben, en daardoor geen nieuwe Windows licentie meer waard zijn. Ook zijn dat soort PC's niet (voldoende) Windows 7 compatibel.

  Voor nieuwe PC lijkt er nu nog wel keuze te zijn voor XP. Maar vroeg of laat worden er geen nieuwe drivers meer geschreven voor XP. Verder zit Microsoft er niet op te wachten, dat XP over honderd jaar nog gebruikt wordt. Er moet tenslotte weer geld verdient worden met nieuwere Windows versies.
 • xp komt nog prima mee, vind ik, als je het een beetje tweakt, en elke week een goede scan laat draaien en zoekt voor updates, dan is xp een uitstekend systeem. zelf ben ik wel benieuwd naar 7, maar ik stap pas over bij het eerste servicepack.

  Groet! wilhelm
 • Nieuwe PC zie specs onder mijn beschrijving.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.