Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Als een webbouwer timmerman was

Anoniem
Gooly
5 antwoorden
 • "Kijk eens, ik heb een complete zithoek voor u gebouwd, zoals u vroeg. Een driezitsbank, twee fauteuils en een salontafel.
  Gezien de rest van uw inrichting heb ik me beperkt to blank fins beukenhout. Dit combineert erg goed met de eettafel en boekenkast die u al heeft. En in de poten heb ik hezelfde motief verwerkt dat ook in de poten van uw eettafel zit. De kleur van het blank finse beukenhout past ook mooi bij het lichte kleed dat u onder de salontafel wil leggen en de hoogte van de salontafel heb ik op dezelfde hoogte gehouden als de bijzettafeltjes die u al heeft. Op die manier vormt oud en nieuw één geheel"

  "Wow, hartstikke mooi ja. Toch heb ik nog een paar kleine verzoekjes voor de afwerking.
  Zou je de poten onder de tafel uit willen zagen, zes grote gaten in het tafelblad willen boren, de armleuningen van de stoelen willen halen, en alles diep paars willen schilderen? En bij nader inzien heb ik trouwens maar één fauteuil nodig, dus die andere kan in de container"

  Sorry, ik moest het even kwijt ;-)
 • Conclusie: een timmerman communiceert beter met zijn klant wat vooraf de wensen zijn. :P
 • Ach, klanten weten gewoon vaak niet wat ze willen. Maar ze wijten dat aan de leverancier en niet aan zichzelf. Aan jou echter de taak je van jouw gelijk en deskundigheid te overtuigen en voet bij stuk te houden.
 • @PS: Daar zit zeker wat in, maar het is wat Gerben zegt: Men weet het vaak niet.
  "Maak maar wat". En pas als ze het eindresultaat zien gaan ze nadenken wat ze eigenlijk hebben willen.
  Een kritische klant die precies weet wat hij wil is wat dat betreft meestal al een heel stuk verder, die weet vooraf wat hij wil. Ik werk dan ook het liefst met kritische mensen die weten wat ze willen :-)

  Toch was dit specifieke geval een geval apart, dat ook aangeeft dat het niet altijd met communicatie vooraf opgelost kan worden. Deze hadden in grote lijnen al in hun hoofd wat ze hebben willen en er zijn twee ontwerprondes aan vooraf gegaan. Na kritisch beraad werd het ontwerp goedgekeurd en gebouwd.

  Na oplevering komt de website administrator terug met allerlei afwijkende opmerkingen over waar er nog een tekstblok bij moet, en waar het er een weg mag.
  Of hij beslissingsbevoegdheid heeft vraag ik aan de directie. Ja hoor, dat is de man die er alles vanaf weet dus wat hij wil gebeurt.

  Prima, ik doe het wel en ik schrijf wel weer een factuur. Daar gaat het niet om. Maar dan moet ik nog altijd (welliswaar betaald) mijn eigen kindje operatief in een monster veranderen, want het ziet er werkelijk niet uit wat ze willen.

  Vandaar deze vlaag van frustratie ;-)
 • Herkenbaar. Dit is iets wat veel webbouwers wel eens tegenkomen denk ik.

  Ik had laatst ook zoiets: een klant leek goed te weten wat hij wilde en had zelfs een kleurenschema aangeleverd. Een belangrijke wens was ook dat de site een flexibele breedte had en geen vaste breedte. Ik dus aan de slag gegaan, en met het eerste resultaat was de klant al erg tevreden. Echter wilde hij toen een foto toegevoegd hebben in de header, waaroverheen dan het logo zou komen.
  Leuk natuurlijk, maar een foto past zich niet zo gemakkelijk aan als een achtergrondkleur dat doet bij een grotere breedte. Bovendien moest de foto gecentreerd worden en mocht er geen brede rand omheen komen om de lege ruimte op te vullen.

  Resultaat: het ziet er prima uit bij 1024px breed, maar wordt n.m.m. een stuk minder bij hogere resoluties. Dan wijs ik de klant daarop, maak ik zelfs een aantal screendumps bij de gangbare resoluties om het te laten zien, maar dan nog was hij ervan overtuigd dat te willen. En ja, dan lever je inderdaad iets op waar je niet helemaal achter staat.

  Op zich wel jammer. Voor die aanpassing zat ik eraan te denken het op te nemen in mijn portfolio, maar dat gaat nu echt nevernooitniet gebeuren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.