Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Voor miljoenen getild door de deurwaarder!!!

Anoniem
None
29 antwoorden
 • Nu begrijp ik om wat voor reden ik al jaren niet van mijn schulden af weet te komen!!!:


  http://www.bnr.nl/topic/beurs/752093-1201/voor-miljoenen-getild-door-de-deurwaarder


  http://www.bnr.nl/?service=player&type=fragment&articleId=1386182&audioId=1386180
 • Voor je bij de deurwaarder terecht komt, heb je zelf natuurlijk al wat steken laten vallen tav je financiele verplichtingen niet nakomen. Een beetje de pot verwijt de ketel lijkt me….
 • Deurwaarders zijn zijn niet altijd even fris. Ze rekenen altijd huizenhoge kosten en dreigen met van alles en nog wat om mensen te intimideren. Heb al meerder malen gezien (legio voorbeelden op internet te vinden met klachten) dat ze het niet zo nauw nemen. Ze krijgen opdracht en voeren het uit.
 • Hele simpele oplossing hiervoor; gewoon geen schulden maken. Als je iets wil hebben moet je ervoor sparen en geen geld gaan lenen…
 • Dat is makkelijk gezegd, maar wat doe je dan met een huis? Zonder hypotheek is het vrijwel onmogelijk een huis te kopen. En als je dan je baan kwijt raakt, of gaat scheiden, en je kunt de maandlasten niet meer opbrengen….
 • [quote:e11a956b39="Winblows3.1"]Hele simpele oplossing hiervoor; gewoon geen schulden maken. Als je iets wil hebben moet je ervoor sparen en geen geld gaan lenen…[/quote:e11a956b39]

  Je kan ook al een deurwaarder op je dak krijgen bij een betwiste bestelling of factuur. Kan me nog een uitzending herinneren van Radar over een internet fietsenwinkel, meen dat dat Internet bikes was. Die mijnheer stuurde om het minste en geringste een deurwaarder op je af. Mensen werden geïntimideerd en veelal betaalde ze gewoon uit angst.
 • Maar om nou te zeggen dat je niet van je schulden afkomt omdat de deurwaarders te veel rente hebben gerekend is natuurlijk ook makkelijk gezegd.
  Ik zie maanvol niet zeggen dat hij ten onrechte deurwaarders achter zich aan heeft, dus blijkbaar wel terecht.

  @Gerben: klopt, maar mensen in NL lenen ook veel te veel hypotheek. Bij minste of geringste kunnen ze niet meer betalen.
  Neem liever een voorbeeld aan alle andere landen in Europa, waar je helemaal niet zoveel kan lenen voor je huis. Op het moment dat je dan je lasten niet kan betalen dan verkoop je je huis met minder schuld dan het waard is.
  Dus ook daar zijn mensen uiteindelijk zelf bij hoor. Niemand dwingt ze een huis te kopen met 100% (of zelfs meer) financiering.

  Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen die door pure pech in betalingsnood komen, maar het overgrote gedeelte geeft gewoon meer geld uit dan ze kunnen besteden.
 • [quote:1a3ace9a9e="tomvdlee"]
  Je kan ook al een deurwaarder op je dak krijgen bij een betwiste bestelling of factuur. Kan me nog een uitzending herinneren van Radar over een internet fietsenwinkel, meen dat dat Internet bikes was. Die mijnheer stuurde om het minste en geringste een deurwaarder op je af. Mensen werden geïntimideerd en veelal betaalde ze gewoon uit angst.[/quote:1a3ace9a9e]

  Een deurwaarder op je dak betekent altijd dat er een dwangbevel ligt en dan ga ik ervan uit dat het terecht is (in ogen van de rechter in ieder geval wel). Die gevallen in Radar etc. betreft altijd incassobureaus.

  Lastige is overigens wel dat veel deurwaarders er ook een incassobureau bij hebben en voor het schrikeffect op het briefpapier ook het woordje gerechtsdeurwaarder vermelden. Echter kunnen ze pas met een dwangbevel gebruik maken van hun bevoegdheden als deurwaarder (beslag etc.). De bevoegdheden als incassobureau zijn gelijk aan die van ieder ander die een factuur wil incasseren, boze brieven sturen.
 • [quote:e97eb966fe="gerben"]Dat is makkelijk gezegd, maar wat doe je dan met een huis? Zonder hypotheek is het vrijwel onmogelijk een huis te kopen. En als je dan je baan kwijt raakt, of gaat scheiden, en je kunt de maandlasten niet meer opbrengen….[/quote:e97eb966fe]

  Daar heb je helemaal gelijk in. Ik doel eigenlijk ook vooral op de aanschaf van consumentenproducten. Wat betreft de hypotheek op je is het idd heel erg lastig om dat goed op te lossen. Daarom is het heel belangrijk dat je een redelijke hypotheek neemt.
 • [quote:44fdfcc3b0="Winblows3.1"]Hele simpele oplossing hiervoor; gewoon geen schulden maken. Als je iets wil hebben moet je ervoor sparen en geen geld gaan lenen…[/quote:44fdfcc3b0]Typisch een opmerking van iemand met niet al te veel levens ervaring, of uit een wel gesteld gezin. Soms kom je in een situatie waarbij je simpelweg geen keus hebt om een lening te nemen. Ik ga hier niet mijn levensverhaal doen, maar een probleem komt nooit in zijn eentje :wink:
 • Ik kom niet uit een welgesteld gezin en ben ook nog redelijk jong. Toch heb ik -door harde lessen die mijn ouders hebben gehad- heel duidelijk de beslissing genomen dat ik [u:90f352eb1d]nooit[/u:90f352eb1d] schulden aan zal gaan, uitgezonderd van een hypotheek en mijn studieschuld destijds. Maar bij die studieschuld heb ik er ook voor gezorgd dat die bij mijn afstuderen kwijtgescholden werd; simpelweg door niet meer te lenen dan de basisbeurs. Het laatste jaar had ik door studievertraging geen beurs meer. Dat zag ik aankomen, dus ik ben op tijd flink gaan werken in mijn bijbaan om zo alsnog rond te komen, óók toen ik geen beurs meer kreeg.
  Daarbij woonde ik op kamers en konden mijn ouders me niet sponsoren; het ontbrak hen simpelweg aan geld.

  Bij andere dingen kun je ook keuzes maken. Wij hebben bij het kopen van ons huis niet gekeken hoe ver we [u:90f352eb1d]kunnen[/u:90f352eb1d] gaan qua hypotheek, maar hoe ver we [u:90f352eb1d]willen[/u:90f352eb1d] gaan, rekening houdend met de toekomst. We lossen bijvoorbeeld een aanzienlijk deel af (in tegenstelling tot aflossingsvrije hypotheken waarbij je na afloop met een probleem zit) en we houden er rekening mee dat er ooit een kind kan komen. Daarbij zal ons inkomen waarschijnlijk dalen (door een dag minder werken) en onze kosten toenemen. Op basis daarvan hebben we onze max bepaald. Daardoor wonen we misschien in een kleiner huis, maar we houden wel voldoende over om nog te sparen.

  Dat laatste -sparen- is iets wat mensen ook nog wel eens vergeten. Leuk dat je een eigen huis hebt op de max van je inkomen, maar zo'n huis heeft ook onderhoud nodig. Daarvoor moet je geld opzij zetten. Hoeveel mensen doen dat nou werkelijk?
  En ja, als je géén geld opzij zet, dan heb je een probleem als er een keer groot onderhoud nodig is. En dan ga je het leningentraject in, met alle gevolgen van dien. Wij hebben daarom 2 spaarrekeningen; 1 die alleen bedoeld is voor noodsituaties (bijv. als de CV ketel op eigen houtje besluit met pensioen te gaan) en waar we verder nooit aankomen. Dit groeit gestaag aan. De andere spaarrekening is voor de simpelere reserveringsuitgaven.

  Nu zullen er ongetwijfeld mensen zijn die zeggen: dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar die mensen vergeten denk ik dat je bijvoorbeeld niet verplicht bent om een huis te kopen. Toen ik nog huurde was ik maandelijks maar de helft kwijt aan huur t.o.v. hypotheek. Akkoord, ik woonde ook kleiner en in een minder prettige buurt, maar je moet je natuurlijk niet vastleggen op kosten die je niet kunt dragen. En face it: velen doen dat wel…
 • [quote:251d1551b9="eduard33"][quote:251d1551b9="Winblows3.1"]Hele simpele oplossing hiervoor; gewoon geen schulden maken. Als je iets wil hebben moet je ervoor sparen en geen geld gaan lenen…[/quote:251d1551b9]Typisch een opmerking van iemand met niet al te veel levens ervaring, of uit een wel gesteld gezin. Soms kom je in een situatie waarbij je simpelweg geen keus hebt om een lening te nemen. Ik ga hier niet mijn levensverhaal doen, maar een probleem komt nooit in zijn eentje :wink:[/quote:251d1551b9]

  Gaan we persoonlijk worden…. ;) Je kan ook goed om je heen kijken en zien wat anderen fout doen, dan hoef je zelf die fouten niet te maken. Als je een terugval in inkomen hebt dan begrijp ik dat het moeilijk is die klap op te vangen, maar heel veel mensen geven simpelweg meer geld uit dan dat er binnenkomt. Dan willen ze ineens een weekend naar Londen ofzo. Dat moeten ze zelf weten, maar ga dan niet klagen als je er door in de problemen komt. Dat we in een rijk land wonen betekend natuurlijk niet dat je niet meer verantwoordelijk met geld moet omgaan.
 • Ik maak uit principe geen schulden, alleen voor een huis. Heb ook het één en ander in mijn omgeving zien gebeuren. Sommige mensen hebben echter geen keus. Meestal zijn het de mensen die het al moeilijk hebben die ook nog eens geplukt worden door dit soort zaken. En dan bedoel ik niet alleen maar door de deurwaarders.
 • Natuurlijk kan dat gebeuren dat het allemaal wat tegen zit.
  Kan iedereen overkomen.

  Alleen 90% van de schuldenaars hebben gewoon te veel uitgegeven.
  En het leven is hard maar een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen daden en als je te veel uitgeeft en het zit dan een keer tegen, tja, dan moet je ook op de blaren zitten.
  En volgens mij weten de meeste dat ook wel en hoor je die niet mopperen. Er zijn er altijd een aantal bij die dan iedereen (overheid, banken, energiemaatschappijen etc) de schuld gaan geven van hun eigen fouten. Maar volgens mij is dat een vrij kleine groep en die moet je dan maar gewoon negeren.
 • [quote:f3d9fcceff="arjant2"]Natuurlijk kan dat gebeuren dat het allemaal wat tegen zit.
  Kan iedereen overkomen.

  Alleen 90% van de schuldenaars hebben gewoon te veel uitgegeven.
  En het leven is hard maar een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen daden en als je te veel uitgeeft en het zit dan een keer tegen, tja, dan moet je ook op de blaren zitten.
  En volgens mij weten de meeste dat ook wel en hoor je die niet mopperen. Er zijn er altijd een aantal bij die dan iedereen (overheid, banken, energiemaatschappijen etc) de schuld gaan geven van hun eigen fouten. Maar volgens mij is dat een vrij kleine groep en die moet je dan maar gewoon negeren.[/quote:f3d9fcceff]

  Dank u!
 • Dat is natuurlijk makkelijk redeneren. De meeste mensen maken niet bewust schulden die ze niet meer af kunnen lossen. Het wordt natuurlijk ook heel makkelijk gemaakt om torenhoge schulden aan te gaan. Niet iedereen ziet dit op tijd in en is even goed financieel onderlegd. Ik vind dat er best wat meer bescherming mag komen om het maken van schulden tegen te gaan en dat er zeker wat gedaan moet worden aan het uitbuiten van mensen met grote schulden. Het bedrijf dat hier het ergst in was was natuurlijk DSB bank, die is gelukkig failliet maar dit soort. Dit soort bedrijven namen mensen met schulden in de tang en vervolgens bleef je je leven betalen.
 • Makkelijk redeneren ja dat klopt.
  Maar in feite is het ook niet moeilijk.
  Dat je makkelijk schulden aan kan gaan wil niet zeggen dat het dan de fout is van een ander.
  En ik vind ook niet dat een ander daarvoor dan ook moet bloeden.
  Vervelend als je je schulden niet kan betalen, maar daar hoeft een schuldeiser toch niet de dupe van te zijn? Iedereen heeft de keuze om eerst te sparen of te kopen op krediet. Kies je voor het laatste dan moet je ook afbetalen en niet 'zeuren' dat je schulden maar kwijtgescholden moeten worden als je in de problemen zit.
  Er wordt naar mijn mening veel te makkelijk gezegd: ja maar ik ben niet financieel onderlegd.

  Ik zie het bij mij in de wijk ook, mensen die met normale banen op 2 salarissen een groot huis kopen. Dan denk ik goh, waar doen ze het van? En als dan vervolgens het huis in de verkoop gaat door de bank dan denk ik bij mezelf: aha, duidelijk hoe ze dat konden betalen (niet dus).

  En ik vind ook dat mensen moeilijker schulden aan moeten kunnen gaan.
  Huis kopen? prima, 75% financiering en de rest zelf betalen. Kan je dat niet betalen dan ga je maar huren en sparen tot je wel het geld hebt.
  Consumptief krediet? ook afschaffen wat mij betreft, of BKR toetsing verplicht maken bij ELKE kredietverschaffing en de BKR registratie velen malen zwaarder maken.

  Dit soort maatregelen zal tijdelijk een effect hebben op de economie, mensen kunnen een tijd lang minder aanschaffen omdat ze hun schulden eerst moeten betalen. Maar daarna zal de economie weer oppikken en zijn grote schuldenafschrijvingen verleden tijd.
 • Bovendien:
  Bij een spaarrekening ontvang ik van de bank rente-op-rente, de gewoonste zaak van de wereld. We zouden heftig reageren als de banken dit plotseling zouden afschaffen. Het hele stelsels van geld lenen is hier ook op gebaseerd. D.w.z., dat zodra iemand eventjes niet kan aflossen, er ook rente-op-rente wordt gevraagd. Niemand die dit vreemd vindt.

  Waarom in vredesnaam is dan dat beleid van deurwaarders plotseling wel raar? Tot nu toe was ik eerlijk gezegd in de veronderstelling dat dit gewoon vanzelfsprekend was.
 • Juist ja meer regelgeving om dit soort zaken te voorkomen. Het gaat erom dat de schuldeisers natuurlijk wel genoegdoening krijgen maar het probleem zit er ook in dat er meerder partijen een slaatje uit de schuld slaan. Door goede regelgeving voorkom je dit soort ellende want voor niemand is dit een goede situatie.

  @ J.de Boer: Wat jij schetst is niet helemaal juist, klok klepel verhaal. Lees eerste eens hoe werkelijk zit.
 • Dat er een incassobureau/deurwaarder aan te pas komt vind ik ook eigenlijk wel normaal.
  Als je als bedrijf zelf achter je geld aan moet dan kan je daar wel iemand voor in dienst gaan nemen en bij grotere bedrijven kan je er een hele afdeling mee vullen.
  En dat belemmert het ondernemen, allemaal negatieve energie.
  Dus dat dit wordt uitbesteed, prima. Dat hier kosten aan verbonden zijn die ten laste van de wanbetaler komen, ook logisch. Tenslotte hoeft de rekening van alle kosten die gemaakt worden voor wanbetalers niet terecht te komen bij de wel normaal betalende mens.
  En dat je rente betaald over je uitstaande schuld, ook normaal.
  Tenslotte kost het een bedrijf geld voor elke dat dat de wanbetaler niet betaald.

  Dus dat 'slaatje uitslaan' zie ik niet eerlijk gezegd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.