Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Hoe loopt het af?

Anoniem
Phrea
15 antwoorden
 • Hallo,

  Vanwege omstandigheden kom ik wat vaker op het forum dan dat ik normaliter doe en lees dan ook meer berichten dan anders.
  Wat mij opvalt is dat er van veel topics die gestart worden, niet altijd door de indiener de afloop gemeld wordt. Juist het melden van de afloop is m.i. de sleutel tot het verkrijgen van meer kennis van de forumbezoekers.

  Is bovenstaande iets wat ik alleen ervaar of leeft dit ook bij anderen?

  vr.gr.
 • Hoi

  Daar ben ik volkomen mee eens, wat u schrijft.

  Ik lees zelf ook veel topics, en waarvan ik ook wel

  graag wou weten HOE het is opgelost.

  Dus u bent niet de enigste hoor.
 • Ik ben het ook volledig met je eens. Ook al zit ik nog niet zo lang op het forum. Zelf is mijn kennis nog niet echt volledig om de opengebleven topics van hulp te voorzien waardoor ik de mensen misschien foute informatie kan doorspelen. Zelf leer ik nog uit de topics die tot een goed eind zijn gebracht.

  Grts
 • Dat is niet meer dan dat het vroeger al was.
  Je kunt mensen nou eenmaal niet verplichten te vertellen hoe iets afloopt.

  Vaak zie je het ook bij een nieuw lid. Je hebt ook nog 1 dag vliegers, mensen die een probleem hebben en hier gelijk de oplossing vinden. Dat heb ik zelf ook wel gehad op andere fora. Ik denk dat je er vanuit mag gaan dat iets opgelost is als je niks meer hoort. Meestal door wat er in het topic word aangegeven. Andersom werkt het ook namelijk. Een volgens mij niet geheel onbelangrijk topic, echter niemand die het wat boeit: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=215778

  Ook dat zie je regelmatig voorbij komen. Ik maak mij er allemaal niet zo druk over.
 • Ook ik ben altijd wel benieuwd wat de afloop is en hoe iets is opgelost (als dat is gelukt tenminste :D )

  Ik ben zelf moderator op een ander (niet computergerelateerd) forum en probeer in voorkomend geval een afloop-melding te ontlokken.

  Dat lukt niet altijd trouwens :x

  Zelfs het meest simpele bedankje voor de hulp die geboden is door de medeforumleden ontbreekt meestal.
  En als je een beetje kritisch naar fora kijkt zul je vaak genoeg zien dat iemand voor de eerste keer post, een probleem op tafel legt waar dan op gereageerd wordt en waarna je die poster nooit meer terug ziet !!!
  Waarom zou je ook…… :evil: Je probleem is opgelost, de rest interesseert je niet.
 • [quote:c274bafea8="helicop"]Je probleem is opgelost, de rest interesseert je niet.[/quote:c274bafea8]En zo werkt het in de wereld. :D
 • [quote:2840adeb7a="eduard33"][quote:2840adeb7a="helicop"]Je probleem is opgelost, de rest interesseert je niet.[/quote:2840adeb7a]En zo werkt het in de wereld. :D[/quote:2840adeb7a]
  Dat is altijd het eerste wat ik doe, de mensen bedanken die mij hielpen met mijn problemen/ vragen
 • [quote:5f7411114b="vendemm"]Dat is altijd het eerste wat ik doe, de mensen bedanken die mij hielpen met mijn problemen/ vragen[/quote:5f7411114b]

  Tsja, lijkt mij het minste wat je kunt doen als dank voor de hulp die je kreeg, zelfs als die niet tot een oplossing heeft geleid!!

  Kwestie van fatsoen? :roll: :roll:
 • Idd kwestie van fatsoen, maar daar ontbreekt het bij veel mensen nogal aan. Hulp op een forum (maar ook vrijwilligers bij een sportvereniging) worden gezien als een gratis service waar men eisen aan kan stellen. Ik zie regelmatig eendagvliegen hier voorbij komen die exact hetzelde topic ook op andere fora (helpmij, computeridee, etc.) hebben geopend, met een beetje pech zit je dan een reply te typen naar iemand die het al niet meer zal lezen omdat hij op het andere forum is geholpen.

  Je kan je er druk over maken, maar daar heb je enkel jezelf mee. Je kan beter kijken naar de bedankjes die je wel krijgt.
 • Tja….
  Die "eendagsvliegen" zul je altijd houden.
  Wat ik vervelender vind, is dat sommige mensen een vraag posten zonder ook maar een woord in een zoekmachine in te typen.
  Ze zijn zelf te lui om het uit te zoeken, althans dat neem ik aan, dus posten ze het maar even op "zo'n forum".
  En dan liefst ook nog even voorgekauwd zodat ze zo min mogelijk hoeven te doen.
 • [quote:e184f02df5="Steef435"]Wat ik vervelender vind, is dat sommige mensen een vraag posten zonder ook maar een woord in een zoekmachine in te typen.[/quote:e184f02df5] Dat is echter een ander onderwerp. Dit forum is bedoelt voor alle computergebruikers. Dus ook voor beginners, die nog nooit van zoekmachines gehoord hebben. Vergeet verder niet, dat zoekmachines alleen maar gereedschap zijn, die je zowel goed als fout kunt gebruiken.
 • Dat is natuurlijk ook waar.
 • [quote:a825beba73="Steef435"]Tja….
  Die "eendagsvliegen" zul je altijd houden.
  Wat ik vervelender vind, is dat sommige mensen een vraag posten zonder ook maar een woord in een zoekmachine in te typen.
  Ze zijn zelf te lui om het uit te zoeken, althans dat neem ik aan, dus posten ze het maar even op "zo'n forum".
  En dan liefst ook nog even voorgekauwd zodat ze zo min mogelijk hoeven te doen.[/quote:a825beba73]

  Ik snap wat je bedoelt. Maar zoals hierboven ook gezegd word niet iedereen snapt alles of begrijpt wat het resultaat van de search engine. Plus vragen zijn vaak ook bedoeld om te horen wat de ervaring is van gebruikers.
 • Ik ben zelf niet de meest ervaren persoon als het om specifieke computer zaken gaat. Maar ik kan wel snappen dat mensen soms domme vragen stellen. Dit is dan niet dat ze google niet gebruiken maar op zoek zijn naar mensen die ervaring hebben met het bijvoorbeeld desbetreffende programma.
  Niet alles wat je op het internet leest is waar daarom wordt de mening van andere mensen nog steeds gewardeerd
 • [quote:28e8d1b61d="PS"]Idd kwestie van fatsoen, maar daar ontbreekt het bij veel mensen nogal aan. Hulp op een forum (maar ook vrijwilligers bij een sportvereniging) worden gezien als een gratis service waar men eisen aan kan stellen. Ik zie regelmatig eendagvliegen hier voorbij komen die exact hetzelde topic ook op andere fora (helpmij, computeridee, etc.) hebben geopend, met een beetje pech zit je dan een reply te typen naar iemand die het al niet meer zal lezen omdat hij op het andere forum is geholpen.

  Je kan je er druk over maken, maar daar heb je enkel jezelf mee. Je kan beter kijken naar de bedankjes die je wel krijgt.[/quote:28e8d1b61d]

  Bij mij is het al zover dat ik meestal niet eens reageer op een post van een nieuwe gebruiker, met weinig posts. Laat eerst maar eens zien dat je terugkomt. Alleen als een gegeven antwoord duidelijk fout/stom/gevaarlijk is, wil ik nog wel eens reageren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.