Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

cv file formaat.

Anoniem
PS
8 antwoorden
 • Hallo forum,

  Ik ben nu bezig met sollicitaties en heb een cv gemaakt in pdf formaat.
  Eigenlijk omdat het dan niet te veranderen is en de opmaak overal het zelfde is.

  Die stuur ik dan in het rond, maar krijg wel is een vraag terug, kan het ook in word formaat.
  Meestal van een uitzendburo.

  Weten jullie ook waarom?
  Ik kan dan wel met libre office een doc document maken, maar vraag me wel af hoe ziet het er uit op die andere pc.

  Groeten.
 • [quote:09b228cc12="Fietser"]Weten jullie ook waarom?[/quote:09b228cc12]
  Dat zou je daar moeten vragen. Ik vind het toch wel beroerd van zo'n bedrijf dat ze geen pdf accepteren.

  [quote:09b228cc12]Ik kan dan wel met libre office een doc document maken, maar vraag me wel af hoe ziet het er uit op die andere pc.[/quote:09b228cc12]
  Als je geen rare dingen doet in de opmaak en gangbare fonts gebruikt moet het wel overal zo'n beetje gelijk blijven verwacht ik.
 • Sommige uitzendbureaus verwijderen (bij bepaalde klanten, met name mkb) contactgegevens uit de CV, dit om te voorkomen dat bedrijven na ontvangst van de CV zelf contact opnemen en het uitzendbureau de bemiddelingsfee misloopt. Bij een pdf zouden ze dit moeten doorstrepen en dat komt natuurlijk minder netjes over bij potentiele opdrachtgevers (ook wat betreft blijk van vertrouwen :wink: ).

  Overigens hoef je niet bang te zijn voor echt inhoudelijke wijzigingen, immers als ze jouw CV manipuleren en bij een gesprek geef jij aan dat de gegevens niet zo zijn zoals afgegeven, loopt het uitzendbureau behoorlijke reputatieschade op, daar beginnen ze dus echt niet aan (buiten het feit dat het zeer onfatsoenlijk zou zijn).
 • simpele oplossing voor die word documenten: Read only versturen. Kunnen ze niet zo makkelijk veranderen. (behalve als ze gaan overtypen)
  Maargoed ze willen .doc omdat het ook meer gangbaar is dan pdf. PDF kan ook wel een virus bevatten, willen ze daar ook niet.
 • Met welk programma maak je dan je CV? Je kan toch gewoon in Libre Office een document maken en vervolgens met bijvoorbeeld het gratis PDF creator er een PDF van maken. Vervolgens kan je dan zelf kiezen of je een PDF of een DOC verstuurd.
  http://www.pdfforge.org/
 • Toen ik nog solliciaties verstuurde, stuurde ik ze zowel in PDF als in DOC(X) ..

  Maar inderdaad wat PS aangeeft, soms willen uitzendbureaus de n/a/w gegevens weglaten bij het doorsturen van het C.V, om de bemiddelingskosten niet kwijt te raken. En ik kan je vertellen dat die heel hoog zijn, meestal tussen de 600 en 800 euro.
 • Bedankt voor jullie antwoorden.

  Mijn cv word gemaakt met Libre Offic 3.0 en daarin kun je een pdf bestand maken.
  Omdat ik zo mijn twijfels heb, of mijn opmaak wel goed overkomt als het met een andere programma word geopend, zet ik het dus in pdf.

  Eerst indruk enzo.

  Als ik de reacties lees, denk ik, een extra cv zonder n.a.w gegevens te maken.
  Wel in pdf

  Groeten.
 • [quote:f966951435="PS"]Sommige uitzendbureaus verwijderen (bij bepaalde klanten, met name mkb) contactgegevens uit de CV, dit om te voorkomen dat bedrijven na ontvangst van de CV zelf contact opnemen en het uitzendbureau de bemiddelingsfee misloopt. Bij een pdf zouden ze dit moeten doorstrepen en dat komt natuurlijk minder netjes over bij potentiele opdrachtgevers (ook wat betreft blijk van vertrouwen :wink: ).

  Overigens hoef je niet bang te zijn voor echt inhoudelijke wijzigingen, immers als ze jouw CV manipuleren en bij een gesprek geef jij aan dat de gegevens niet zo zijn zoals afgegeven, loopt het uitzendbureau behoorlijke reputatieschade op, daar beginnen ze dus echt niet aan (buiten het feit dat het zeer onfatsoenlijk zou zijn).[/quote:f966951435]

  Niet alleen dat, maar ook een kwestie van presentatie. De cv's worden in een standaard template opgemaakt. In plaats van 10 verschillende opmaken, komt het natuurlijk professioneler over als elke cv dezelfde opmaak heeft.

  Als je een PDF hebt, hebben ze veel meer werk aan het opnieuw opmaken van de tekst. Terwijl ze in een word document veel makkelijker kunnen knippen en plakken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.