Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Europees kampioenschap voetbal 2012

Anoniem
jolo
16 antwoorden
 • Nadat het we de eerste twee wedstrijden van de groepsfase hebben verloren, lijkt het EK voor ons nu al voorbij. De laatste kans is om met twee doelpunten verschil te winnen van Portugal, waarbij Duitsland het moet winnen van Denemarken. Ik heb gelezen dat onze kans op het halen van de kwartfinale slechts 12 tot 13 procent is http://www.spitsnieuws.nl/archives/sport/2012/06/kans-op-kwartfinale-12-tot-13-procent

  Eigenlijk zou Van Marwijk moeten opstappen, als we de kwartfinale niet halen. Echter lees ik in fcupdate, dat dit niet het geval is. http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/207353/knvb-van-marwijk-blijft-ook-na-uitschakeling/ Hoe zijn de meningen hierover?
 • Ik erger me dood aan al die speculaties. De eerste wedstrijd is amper gespeeld of van Marwijk moet al opstappen. Overal op TV allerlei mooie betogen over mensen die denken het beter te weten. Bah.
  Van te voren werd het Nederlands elftal al hevig overschat. Nederland heeft gewoon een slecht team, vooral de verdediging is één grote gatenkaas.
 • [quote:3936227bad="tomvdlee"]Nederland heeft gewoon een slecht team, vooral de verdediging is één grote gatenkaas.[/quote:3936227bad]Valt op zich best mee hoor; het grootste deel van het huidige team komt overeen met het team wat bijna wereldkampioen werd.

  Het grote verschil is naar mijn mening het gemis van Van Bronckhorst. Hij kon de verdediging goed neerzetten en de boel goed opbouwen naar voren toe. Plus dat hij een hoop inspiratie gaf aan de rest van het team. Van Bommel is n.m.m. inspiratieloos.
 • Zolang we nog niet uitgeschakeld zijn heeft de coach in principe gelijk. Dat neemt niet weg dat hij momenteel een erg eigenwijze koers vaart. Bijna iedereen, inclusief de echte kenners en oud-voetballers, is het er over eens dat een zeer goede voetballer op de bank gehouden wordt ten faveure van een voetballer die mooie acties kan maken maar momenteel erg weinig rendement heeft. Erg leuk dat hij in de wedstrijd tegen Duitsland de enige Nederlandse goal maakte maar daar tegenover staan diverse mislukte acties, (te) vaak gericht op eigen succes. Ik zie liever een speler die in een wedstrijd vier kansen krijgt waarvan hij er drie in schiet dan een die zeven kansen krijgt waarvan er zes mis gaan.
  Ik ben benieuwd wie BvM in de laatste wedstrijd gaat opstellen, zeker nu een aantal spelers duidelijk aan vervanging toe zijn, en dan heb ik het niet alleen over de voorhoede. Het begint er op te lijken dat een aantal spelers altijd spelen, ongeacht hun prestaties en dat een aantal andere spelers daar de dupe van worden. Mogelijk dat een aantal van hen voor het WK afhaakt met het idee 'waar doe ik het voor?'.
  Wij spelen met (grotendeels) hetzelfde team en hetzelfde systeem als waaarmee we twee jaar geleden vice-wereldkampioen werden, de rest van de teams is doorgegroeid. Blijkt dus weer: stilstand is achteruitgang, ook in de voetballerij.
 • [quote:40bf37f7f1="jolo"]Nadat het we de eerste twee wedstrijden van de groepsfase hebben verloren, lijkt het EK voor ons nu al voorbij. [/quote:40bf37f7f1]

  Ik zou haast zeggen: spreek voor je zelf… Voor mij is het EK pas voobij na het allerlaatste fluitsignaal in de finale wedstrijd. Welke twee teams daar spelen maakt mij niets uit, als ze er maar gekomen zijn met goed voetbal.

  Het nederlands elftal maakt het momenteel niet waar om in die finale te spelen, maar dat wil voor mij nog niet meteen zeggen dat van Marwijk op moet stappen. Het meest kromme vind ik nog dat als een elftal slecht speelt, de trainer op moet stappen. Met andere woorden: het ligt nooit aan de spelers zelf als ze het niet waar maken… :?
 • Het is ongelooflijk hoe de nederlanders spelen. Het gouden team, ha ha.
  Presteren doen ze niet. En het zijn allemaal spelers met een salaris wat een normale burger nooit kan verdienen. Als ik zo zou presteren op mijn werk, stond ik allang op straat.
  Maar… als ze van Portugal winnen en de Duitsers winnen van Denemarken, dan hebben ze er weer voor gevochten.. :wink:
 • Het EK zelf is inderdaad pas voorbij na het allerlaatste fluitsignaal in de finale wedstrijd. Echter bedoel ik voor het Nederlandse elftal.

  Weliswaar zijn de speler ook zelf verantwoordelijk voor hun prestaties. Echter de bondscoach beslist toch de opstelling. Als een voetbalteam een bepaalde doelstelling niet bereikt, lijkt het gebruikelijk te zijn dat de bondscoach/clubcoach moet opstappen, of zelf opstapt.
 • Volgens dit artikel op de site van NOS, zou het voetbalteam van Marwijk nog wel door kunnen gaan, naar de kwartfinale. De wedstrijd tegen Portugal met een gewijzigde opstelling, zoals is te lezen op nu.nl, is zojuist begonnen. Of Nederland het nu inderdaad gaat winnen met twee doelpunten verschil, zullen we moeten afwachten.

  //Edit dat is alvast het eerste doelpunt door van de Vaart.
  //Edit2 Ook Duitsland heeft al één doelpunt gescoord.
  //Edit3 Redding Stekelenburg. Helaas staat Denemarken – Duitsland nu 1 – 1
  //Edit4 Portugal – Nederland nu eveneens 1 – 1
  //Edit5 21:33 hopelijk gaat het in de tweede helft beter.
 • Er moet een wonder gebeuren…
  Ik denk dat ik eerder over water kan lopen, dan dat oranje van de portugezen gaat winnen.
  Jammer voor zovelen. Zou het dan toch aan de gelukspoppetjes van C M liggen?
 • Ok … ik kan op dit moment niets anders bedenken dan: "Slotje erop?"
 • http://www.youtube.com/watch?v=nkr_zSXGLGw
 • [quote:7fb8826789="Obi-wan-kenobi"]Ok … ik kan op dit moment niets anders bedenken dan: "Slotje erop?"[/quote:7fb8826789]
  Volgens mij zit er op Oranje al een tijdje een slotje…..
 • http://www.youtube.com/watch?v=AysVpZ_Ommo

  Edwin Evers weet het goed samen te vatten. :D

  Gelukkig is het campingvoetbal weer over voor dit jaar, alle spelers lekker snel terug naar hun cluppie voor het echte werk.
 • Zo te zien krijgt Van Marwijk een 4 http://www.nusport.nl/ek-blog/2837693/van-marwijk-kan-debacle-geen-bondscoach-blijven.html Bovendien las ik deze er waarschijnlijk deze week een evaluatie plaats vind http://krant.spitsnieuws.nl/spits/_main_/2012/06/18/020/

  Voor degene die nu even genoeg van voetbal hebben, is er toch nog de Tour de France.
 • de toer en Wimbledon .
  stukken leuker .
  dan te kijken naar een stelletje verwende pubers .
  die op hun 20 jaar al genoeg centen hebben om tot hun dood financieel onafhankelijken zijn .
  voor mij geen EK-WK voetbal meer
 • Het is dan zover. Bert Van Marwijk heeft besloten op te stappen. Dat is onder andere te lezen in de spitsnieuws. Zodat er vanaf nu gespeculeerd kan worden over een opvolger. Die dan de taak heeft om de bezem door de Oranjeselectie heen te halen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.