Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Ziek van je mobieltje

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Zembla heeft een reportage gewijd aan de mobiele telefoon en het gebruik daarvan ook door kinderen.
  Opmerkelijk is, dat de Nederlandse overheid in tegenstelling tot die van België en Frankrijk van geen negatieve gevolgen door het gebruik van mobieltjes wil weten.

  Daarom ook is het waard de uitzending van Zembla te bekijken - het kost je maar 30 minuten van je tijd:
  Zembla - Ziek van je mobieltje - uitgezonden op 1 juni 2012 (klik)
 • heftig die reportage .
  gelukkig bel ik bijna nooit .
  lekkere overheid in deze bananenrepubliek .
  zeker met zeer veel verstrengelde belangen .
  voor mij ook geen wifi .
 • Dit is een discussie die zich al jaren uitstrekt over een veel groter gebied. Zo ervaren sommige mensen een overgevoeligheid voor alle electromagnetische velden. Ik ken iemand die zegt absoluut niet tegen het veld van een gewone TV kan en evenmin tegen b.v. spaarlampen. Weer anderen bespeuren bij zich zelf een vervelend gevoel in de nabijheid van een hoogspanningslijn.

  Allemaal verbeelding? Ik weet het eerlijk gezegd niet meer zo zeker, ook al neigde ik tot voor kort wel tot die gedachte. Bedenk wel, het is een electomagnetisch veld. Met een wat hogere frequentie kom je in het bereik van magnetrons, nog wat hoger via onschuldig zichtbaar licht naar wel terdege schadelijke UV-straling. Ga je nog hoger dan krijg je röntgenstraling enz.

  Afijn, gelukkig gebruik ik hem hooguit een halve minuut per keer en per week. Nauwelijks de moeite waard en hij ligt verder permanent in het dashboard kastje van de auto.

  Edit:
  Ik vind wel dat die uitzending van Zembla zwaar overtrokken werd gepresenteerd. Helaas nogal vaak kenmerkend voor de journalistiek.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.