Vraag & Antwoord

Trashcan

[Maart 2004] 76 x de beste gratis software

Anoniem
gerben1
20 antwoorden
 • Geef hier uw mening op ons verhaal over de beste Freeware. Zijn er dingen die u mist, of die u juist goed vindt? Kent u een programma dat we ook hadden moeten noemen? Laat het hier weten.
 • Ik heb nog een aantal aanvullingen/opmerkingen:

  Bij de downloadmanagers staan 2 programma's genoemd: download Accelerator+ en NetTransport. Later wordt er bij de Desktoptools nog iets gezegd over Freshdownload. Misschien was het een beter idee geweest FreshDownload bij de downloadmanagers te zetten.

  Verder vind ik dat er veel te weinig alternatieve brosers vermeld staan. Nu staan er alleen opera (en die banner lijkt nu wel erg groot in die screendump) en mozilla. Alternatieven (Mozilla Firefox, Avant Browser, MyIE), die veel meer functionaliteit dan IE bieden staan er niet bij, terwijl deze niet heel erg onbekend zijn…
 • Hmm.
  Alleen die ene firewall, hoe heetie, die alleen VEEL systeemresources zuipt?
  Gooi er wat extra's bij!
  Genoeg andere firewalls die NIET zeuren over een upgrade…
 • Webbrowsers > Mozilla; Is een NL taalpaket te downloaden.
 • MAtrixReloaded gedownload met grabit :P
 • In dit artikel gaat het alleen maar over 'freeware' voor Windows. Zelfs software die vanuit de Unix hoek ook beschikbaar is voor Windows zoals bijvoorbeeld The Gimp en cygwin mis ik in dit verhaal.

  En 'upgrade naar de betaalversie' of 'kijk advertenties' is nog niet zo 'freeware' volgens mij als bijvoorbeeld de apache webserver die gewoon echt gratis is.

  Freeware is in de Unix (en misschien vooral Linux) wereld veel bekender. Meer info hierover op http://www.opensource.org/.
 • Kaz'Duzar > NetTransport heb ik daadwerkelijk gedownload, bekeken en getest. Download Accelerator noem ik wel, maar valt wegens de spy/adware wat mij betreft af. FreshDownload noem ik alleen in relatie tot FreshUI. Ik heb hem echter niet getest en hem derhalve niet "echt" in het verhaal opgenomen. Ik geef toe dat deze subtiele verschillen voor de toevallige lezer niet helemaal duidelijk zullen zijn. Maar vandaar.

  Webspider > Kom maar op met suggesties voor andere goede gratis firewalls. Ik hoor ze graag. Het zou vooral mooi zijn als er een gratis Nederlandstalige firewall was. Ik had graag in dit verhaal nog méér meegenomen, maar zoals je ziet is 75+ programma's op 8 pagina's al erg krap.

  Jossan > Thanks! Die heb ik over het hoofd gezien, maar ik neem hem mee in mijn spreadsheet.
 • [quote:1f397ffbeb="Koos van den Hout"]In dit artikel gaat het alleen maar over 'freeware' voor Windows. Zelfs software die vanuit de Unix hoek ook beschikbaar is voor Windows zoals bijvoorbeeld The Gimp en cygwin mis ik in dit verhaal.

  En 'upgrade naar de betaalversie' of 'kijk advertenties' is nog niet zo 'freeware' volgens mij als bijvoorbeeld de apache webserver die gewoon echt gratis is.

  Freeware is in de Unix (en misschien vooral Linux) wereld veel bekender. Meer info hierover op http://www.opensource.org/.[/quote:1f397ffbeb]
  Helemaal waar, geef ik toe. En de definitie freeware is inderdaad voor meerdere uitleg vatbaar. Het streven is inderdaad om op termijn een collectie freeware te hebben die zo veel mogelijk vrij is van allerlei verplichtingen en addertjes.
  Aan een apart opensource-verhaal moest ik maar eens gaan werken, niet?
 • [quote:98dd351460="José Pauty"]Download Accelerator noem ik wel, maar valt wegens de spy/adware wat mij betreft af.[/quote:98dd351460]
  Spyware zit er niet in (is gecheckt en [b:98dd351460]schoon bevonden[/b:98dd351460])
  Adware hoef je je ook niet druk over te maken, zonealarm heeft toch ook nags?
 • Ik heb het programma: CKRename, gedownloaded zodat ik mijn foto's in de directory's allemaal in een keer kan hernoemen. Echter nadat ik dit 1 keer gedaan heb en het programma nog een keer wil gebruiken "ziet" hij geen bestanden in de mappen.

  Hoe kan ik dit oplossen?
 • Bij Mail-clients miste ik het programma "Mozilla Thunderbird". Dit is een Nederlandstalig(!) e-mailprogramma wat er ook nog eens erg gelikt uitziet. (Helemaal gratis en geen banners!!!)

  Hier te downloaden:
  http://thunderbirdnl.mozdev.org/download.html

  Je kunt ook, net als in MS Outlook 2003, het voorbeeldvenster aan de rechterzijde plaatsen zodat de mailtjes beter leesbaar zijn. (Dit laatste vind je in vrijwel geen enkele andere e-mailclient!)

  Een echte aanrader dus! :wink:
 • [quote:3596e2a5ff="MMolenaar"]Ik heb het programma: CKRename, gedownloaded zodat ik mijn foto's in de directory's allemaal in een keer kan hernoemen. Echter nadat ik dit 1 keer gedaan heb en het programma nog een keer wil gebruiken "ziet" hij geen bestanden in de mappen.

  Hoe kan ik dit oplossen?[/quote:3596e2a5ff]

  Voorlopig niet want ik kan het hier niet reproduceren. Wat doe je precies en wat wil je precies? Bij mij is het erg simpel. ik open CKRename, browse naar de folder en hij laat meteen de bestanden zien die erin staan, in het browservenster links. Al wat ik dan onderin verander aan opties, wordt in het browservenster rechts als een preview van hoe de namen er na de OK uit zullen zien, alvast getoond. Doe ik een rename, dan werkt dit net zo. Beide vensters zijn geupdate en ik zie de bestanden zoals ze nu heten (na de rename) en hoe ze gaan heten als ik het nog eens doe.

  groetjes Edmond
 • [quote:17fcafa13e="Mac"]Bij Mail-clients miste ik het programma "Mozilla Thunderbird". [/quote:17fcafa13e]

  Inderdaad. Soms is familie handig, hier kwam mijn a.s. neef Pim een half jaar geleden mee aan en het is een lekker progje. Wel mis ik nog de optie om als ik inderdaad het beeld zo indeel als in Outlook 2003, om in de lijst met mailberichten, een aantal items weg te laten. Zo hoef ik daar geen COnverstatie-knop enzo, dat doet Outlook intelligenter en daardoor heb ik in Outlook 2003 meer overzicht over de mails. Maar die snelfilters zoals "Mensen die ik ken" enzo zijn wel weer grappig, al gebruik ik ze niet zo heel veel. Eigenlijk zijn die laatste een uitgeklede versie van wat Microsoft in Outlook 2003 de Zoekmappen noemt, een functie die zij op haar beurt weer afgekeken van de Ximian Evolution mailer.

  mvrgroet Edmond
 • En dat terwijl Ximian Evolution niets meer was dan een nagemaakte Outlook met wat extra's :)
 • Precies, en die zoekfilters waren een van die extra's. Ik schreef toen al dat ik dit bijna zeker in een volgende Outlook verwachtte terug te zien, en voila…

  groetjes Edmond
 • Ik gebruikte altijd mailwasher maar vergat dat programma nog wel eens op te starten. Gevolg nog alle spam in Outlook. Bovendien werkt het programma maar met één e mail account. Ik heb er meerdere dus dat was niet echt een optie.

  Sinds een korte tijd gebruik ik spamfichter. Dit is geintregeerd in outlook (of Outlook express) en dit werkt goed. De meeste spam wordt afgevangen en je kunt het programma ook zelf verder opvoeden. Wat mij betreft een aanrader die niet mag ontbreken binnen de handige programma,s

  www.spamfighter.com
 • http://www.pricelessware.org/
  [i:6ae85262dc]The best of the best in Windows © Freeware, as determined by the readers of alt.comp.freeware [/i:6ae85262dc]

  Verder niet zo gek veel aan toe te voegen. :lol:
 • [quote:5783e49e00="gerben1"]spamfichter Wat mij betreft een aanrader die niet mag ontbreken binnen de handige programma,s [/quote:5783e49e00]

  Volgens mij is het geen freeware. Je kunt het 2 weken gratis gebruiken en daarna moet je het kopen of genoegen nemen met een uitgeklede free-versie.

  mvrgroet Edmond
 • Die indruk krijg ik niet:

  [b:bf1c54bcb7]SPAMfighter is free for non commercial use.[/b:bf1c54bcb7]

  There are two versions of SPAMfighter: SPAMfighter Standard and SPAMfighter Pro. The one you download from our site is SPAMfighter Pro which is free for 1 month. After that you can pay 25$ or we will automatically "downgrade" you to SPAMfighter Standard.

  SPAMfighter Pro can be used in companies and other commercial environments and gives access to premium support. The price is 25$ per year.

  SPAMfighter Standard is free and can only be used in private homes and schools. In SPAMfighter Standard you will get a small text ad in your e-mail client, and in the bottom of your outgoing e-mails, there will be a "I'm protected by SPAMfighter" message.  Zoals ik dat lees heb je in de gratis versie geen support en krijg je een text in je emails toegevoegd. Verder lees ik nergens dat er een functioneel verschil is tussen de 2 versies. Iemand die hier ervaring mee heeft? Want het ziet er op zich best interessant uit.
 • You're right. Kwam ik vannacht ook achter, vergeten hier te posten. Er is inderdaad reclame in Outlook en een footer in alle mails die je verstuurt. Verder een handig pakketje.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.