Vraag & Antwoord

Trashcan

[Maart 2004] Test van 3-megapixelcamera's

Anoniem
JaFO
12 antwoorden
 • [b:a18cfbd95b]Test van 3-megapixelcamera's[/b:a18cfbd95b]
  Geef hier uw mening over onze test van 3-megapixelcamera's. Zijn er dingen die u mist, of die u juist goed vindt? Laat het hier weten.
 • Is er ook gekeken naar de batterij-levensduur van de photosmart 435? Of in het algemeen?

  Op verschillende websites, die ook de photosmart 435 hebben getest, staan berichten dat de levensduur van batterijen in photosmart 435 rampzalig is. (Niet eens een 256mb sd-card kunnen vol schieten op 1 setje batterijen)
 • Vond het een heldere test, was net op zoek naar een camera in dit prijssegment. Dus kwam mooi uit deze test. Heb gelijk maar de kodak cx6330 vrijdag gekocht en het is inderdaad een prima "point and shoot" camera.

  Er zijn nu 15 foto's meegemaakt en 15Mb video (standaard instellingen) altijd met display aan en de meegeleverde batterijen zijn nu bijna leeg.

  nog een uitgebreide review en foto's van de Kodak op:
  http://www.imaging-resource.com/PRODS/CX6330/C633A.HTM
 • Wij hebben, inmiddels al weer een poosje geleden, een Canon Powershot S30 gekocht. Een broertje van de geteste Powershot A300, en daar lijkt hij ook als twee druppels water op. Onze ervaringen komen overeen met die in de test. Alleen in één opzicht stelt hij ons teleur en presteert hij duidelijk minder dan de gebruiksaanwijzing suggereert, nl. bij macrofoto's. De autofocus is daar niet optimaal. Zeker teleurstellend bij de resultaten die we gewend waren bij een gewone spiegelreflex met verwisselbare objectieven, tussenringen etc. Ik vrees dat we daarvoor een andere klasse moeten zoeken.

  Jan de Boer
 • Waarom is de Canon powershot A70 niet getest ipv de a300?
  Volgens mij is dat namelijk een betere 3mp camera alleen is hij iets groter.
 • De batterijduur lijkt me idd heel erg belangrijk.
  Nu lijken me de standaard-batterijen niet meteen de beste, dus een tip voor een betere set en de verkrijgbaarheid van eventuele accesoires (zoals dat printerdoc voor de Kodak) zou handig zijn.

  Ook de foto's die met de camera's zijn gemaakt zouden ergens te vinden moeten zijn, want het is wel een heel dun artikel zo.
  't is iig voor mij niet iets waarvan ik naar aanleiding van de uitkomsten met een gerust hart zoveel geld zou uitgeven …
 • De door jullie geteste VC3210 staat er niet bij maar bij alle overige camera's op de website van Sweex is het kunstje met de geinterpoleerde pixels uitgehaald. Bijvoorbeeld bij de specificaties van de DC3100 staat:
  [quote:27ac2f7c74]
  2.1 megapixels
  Interpolated to 3.1 megapixels
  [/quote:27ac2f7c74]

  Wat denken jullie nou zelf, is het niet erg naief in de 3 megapixel van de VC3210 te geloven, gezien de sticker die jullie zelf al aantroffen?


  Waarom word er trouwens nooit een camera van Revue getest? Foto Quelle heeft heel wat schijnbaar voordelige aanbiedingen en ik ben wel nieuwsgierig naar de kwaliteit van die cameraatjes.
 • [quote:12fc611428="AoM"]Waarom is de Canon powershot A70 niet getest ipv de a300?
  Volgens mij is dat namelijk een betere 3mp camera alleen is hij iets groter.[/quote:12fc611428]

  Klopt maar de test is zo opgezet dat we van iedere fabrikant de goedkoopste 3MP-camara hebben getest.
  Zelf heb ik de A70 en ben er zeer tevreden over.
 • [quote:7369ee10f8="Jeroen de Jager"]

  Klopt maar de test is zo opgezet dat we van iedere fabrikant de goedkoopste 3MP-camara hebben getest.[/quote:7369ee10f8]

  Deze opzet vond ik wel heel raar, als lezer. Alsof je gaat twijfelen tussen zo'n prul van Sweex en een echte camera als die van Canon of Panasonic. Daar zit je als consument toch helemaal niet op te wachten? Je vergelijkt toch ook niet de goedkoopste Daewoo met de goedkoopste Mercedes-Benz?
 • Nee, achteraf gezien was dat ook niet zo handig. Bij andere tests gaan we een prijslimiet stellen. Dat is een betere onderscheidende factor die voor de meeste consumenten geldt.
 • Wat een eerlijk antwoord op deze feedback!
 • [quote:63f1aeea2c="AoM"]Waarom is de Canon powershot A70 niet getest ipv de a300?
  Volgens mij is dat namelijk een betere 3mp camera alleen is hij iets groter.[/quote:63f1aeea2c]

  Deze test ging alleen om de eenvoudigste 3mp modellen van de diverse fabrikanten. De canon a70 heeft veel geavanceerde functies (zoals handmatig scherpstellen, flitsintensiteit, diafragma, sluitertijd) èn hij heeft 3x zoom. Al met al een behoorlijk goede camera en niet bepaald een instapmodel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.