Vraag & Antwoord

Trashcan

[Maart 2004] Zo werkt een laserprinter

Anoniem
van
4 antwoorden
 • Geef hier uw mening over ons verhaal over de werking van een laserprinter. Zijn er dingen die u mist, of die u juist goed vindt? Laat het hier weten.
 • Er had wel aangegeven kunnen worden dat een toner cartridge voor een laserprinter ook nog wel wat kost. En eens in de zoveel toners is ook de drum aan de beurt, die zijn peperduur.
 • Wordt je lekker op het verkeerde been gezet. Die dingen kosten idd best wel wat
 • Het schijnt van printer tot printer nogal te verschillen hoe lang een toner of drum meegaat. Laserprinters halen blijkbaar ook niet altijd het aangegeven aantal pagina's uit een drum. Zo zou bij de Brother HL-1430, in februari als best getest in Computer Totaal, de drum 20.000 pagina's moeten kunnen halen, maar de ervaringen van gebruikers wijzen nogal eens in een andere richting.

  Zie hiervoor bijvoorbeeld de reacties op de CNET Review van de Brother HL-1440, een verwant van de HL-1430 die dezelfde drum en toner gebruikt (http://reviews.cnet.com/Brother_HL_1440/4852-3159_7-6234358.html?tag=dir). Heeft iemand (positieve of negatieve) ervaringen met dit specifieke apparaat? Kan het Computer Totaal testlab voortaan niet ook de duurzaamheid van printers testen, door bijvoorbeeld aan een stuk de hele levensduur van een printer aan afdrukken te maken? Bij voorbaat dnak voor jullie reacties.


  Vriendelijke groet,

  Ornithopter


  P.S. Ik heb een bericht met gelijke strekking in de rubriek 'Anders (Hardware)' geplaatst, maar kreeg van een medegebruiker het goede advies om het in 'Artikelen deze maand' te posten. Misschien was het beter op zijn plaats geweest op het forum over artikelen van vorige maand, maar daar kan ik niet meer bijkomen. Is dat op de een of andere manier nog toegankelijk?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.