Vraag & Antwoord

Trashcan

[ April 2004 ] Zo werkt kabel of ADSL

Anoniem
paultjuh
2 antwoorden
  • "Breedband internet is ongekend populair. Veel mensen maken gebruik van internet via de televisiekabel of een ADSL-verbinding. U hoeft geen techneut te zijn om op die manier snel internet in huis te halen. Maar het is wél bijzonder interessant eens te kijken hoe deze verbindingen technisch precies werken."
  • [quote:991d2e4bbf="Volkert Deen"]"Breedband internet is ongekend populair. Veel mensen maken gebruik van internet via de televisiekabel of een ADSL-verbinding. U hoeft geen techneut te zijn om op die manier snel internet in huis te halen. Maar het is wél bijzonder interessant eens te kijken hoe deze verbindingen technisch precies werken."[/quote:991d2e4bbf]

    Op zich een aardig artikel wat in gebrijpelijke taal ook voor niet technische mensen de essentie aardig goed weergeeft.
    Jammer dat de ateur in in het katern "Synchron en Asynchroon" de plank volledig misslaat. De "A" in ADSL staat niet voor a-synchroon maar voor A-Symmetrisch. En vanzelfsprekend staat de S in SDSL voor Symmetrisch.
    Bedoeld wordt nl. dat in de A versie de upload en download snelheid ongelijk zijn (ofwel a-symmetrisch), in de S variant zij beide gelijk.
    Vaak wordt in algemene termen gesproken over XDSL ofwel "X-Digital Subscriber Line", daarmee bedoelende dat voor de X meerdere mogelijkheden bestaan. Zo zijn er inmiddels een aantal varianten voor de X waarvn de A en de S de meest voorkomende zijn. Maar er is bijv. ook VDSL -Very High DSL.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.