Vraag & Antwoord

Trashcan

[ April 2004 ] Topdownloaders

Anoniem
None
24 antwoorden
 • "De meeste internetters downloaden incidenteel een mp3'tje of een programma. Sommigen gaan veel verder en laten een of meer pc's dag en nacht aanstaan om het maximale uit hun snelle internetverbinding te halen. Vele tientallen gigabytes downloaden ze per maand. Maar wat halen deze topdownloaders allemaal binnen, hoe doen ze dat en zijn ze bang voor vervolging?"
 • Ik vond het eerlijk gezegd een artikel van niks, niets emer dan 3 pagina's vulling met onzin…

  Kan iemand mij trouwens uitleggen waarom de C!T in het ene artikel zich zo bezorgd maakt over leden die auteursrecht gaan schenden en bij dit artikel niet? Sowiso nogal schijnheilig eigenlijk om wel de links te geven maar zo'n advies te geven…
 • Ik vindt het ook een artikel wat veel te lang is. Deze pagina's hadden beter gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de top-5.
  Het enige nuttige wat in het artikel staat zijn de programma's waarmee ze downloaden, maar daar is 3 pagina's echt veel te lang voor…….
 • [quote:f48be16e39="Kaz'Duzar"]Ik vindt het ook een artikel wat veel te lang is. Deze pagina's hadden beter gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de top-5.
  Het enige nuttige wat in het artikel staat zijn de programma's waarmee [b:f48be16e39]ze [/b:f48be16e39]downloaden, maar daar is 3 pagina's echt veel te lang voor…….[/quote:f48be16e39][b:f48be16e39]Ze[/b:f48be16e39] ben ik dan op dit forum de enige die ook vaak zijn PC snachts laat aanstaan? Als ik zo via de chatrooms op WinMX (heeeel goed progje vind ik) rondvraag is 80 GB ofzo gemiddeld per maand. Ik doe met 31.4 GB (vorige maand) dus niet echt mee vergeleken met dat.
 • tsja, maar waarom 3 pagina's kan geen redacteur ff iets zeggen?
 • Ik heb maar even mijn eigen "Top downloader profiel" gemaakt:
  [b:2c8a1fecbe]
  Naam:[/b:2c8a1fecbe] General X ( :wink: )
  [b:2c8a1fecbe]Leeftijdt:[/b:2c8a1fecbe] 14
  [b:2c8a1fecbe]Beroep:[/b:2c8a1fecbe] Student VWO
  [b:2c8a1fecbe]Internetvebinding:[/b:2c8a1fecbe] @Home Basis Kabel (312/64) :cry: :evil:
  [b:2c8a1fecbe]Dataverkeer:[/b:2c8a1fecbe] 35-50 GB per maand
  [b:2c8a1fecbe]Opslag:[/b:2c8a1fecbe] 120 GB RAID, CD-brander (DVD komt binnekort)
  [b:2c8a1fecbe]Programma's:[/b:2c8a1fecbe] WinMX (Ben trouwe gebruiker) OpenNap, KazaaLite, Soms BiTtorent.

  Ik download alleen maar films en soms een programma of Game op aanvraag (5,- per spel/app 8) ). Ik ben misschien een beetje ouderwets met WinMX maar het werkt toch veel fijner, ik heb niet zo hele snelle verbinding dus daar heb ik toch geen last van. Aangezien ik ook nog mijn connecties heb ik OpenNap (zit bij WinMX maar totaal anders) krijg ik alle films meteen door gespeeld via de groep/clan waarbij ik zit. Ik heb bijna alles geprobeerd maar ben toch hier blijven steken. Het probleem is vooral de erg beperkte upload bandbreedte die ik heb. Als ik BiTtorent zelfs op 1 kb/s zet loopt mijn download snelheid omlaag. Bij kabel is het namelijk zo dat als je meer als 6 kb/s gebruikt dat je download per 1 kb/s meer zakt naar 10 kb/s en als je de volle 8 (hoogste wat ik ooit gehaald heb ik 7 :evil: ) dan is de download eigelijk gewoon 0…. Totdat ik eindelijk van deze @home zooi afkan toch geen BiTtorent voor mij.

  Over illegaliteit ben ik soms toch wel voorzichtig, ik verkoop nu films op CD (.avi's) die ze dan op hun PC of op een moderne DVD speler kunne kijken. Als er 1 zon CD uitlekt heb ik toch een probleem… Maar als ik zie wat andere mensen dan downloaden en verkopen denk ik toch van mij zoeken ze toch niet! Als ik straks een DVD brander heb ga ik toch nog wel eve nadenken hoe groot ik die handel wil gaan maken, dat is toch gevaarlijker als CD's. Maar vergeleken dat een persoon die ik via de WinMX chatboxen ken 700 tot 800 DVD's per maand (!!!!!!!) brandt voor de verkoop blijft het vergeleken toch weinig. Die persoon zit overigens in een groep die allemaal DVD's uit Amerika importeert, dat is dus echt extreem illegaal 8)

  Tot zover mijn eigen profiel 8)
 • [quote:a95c3b5160="webspider"]Ik vond het eerlijk gezegd een artikel van niks, niets emer dan 3 pagina's vulling met onzin..[/quote:a95c3b5160]
  Waarom vind je dat? Wat klopt er niet aan?
 • Ik denk dat ik dat ook wel weet: Totaal [b:5264bee063]niet[/b:5264bee063] informatief om het zo te zeggen. Had beter voor extra plaatjes van bijvoorbeld top4 PC's op te zetten gebruikt kunne worden of om de programmas die [b:5264bee063][i:5264bee063]ze[/i:5264bee063][/b:5264bee063] gebruiken een beetje uit te leggen.
 • Jah, precies.

  Ik vond de artikelen over 'waterkoeling' en 'casemodding' al niet echt iets, omdat ik denk: als je wilt waterkoelen of casemodden dan heb je waarschijnlijk wel enige kennis van zake, en toegang tot internet… dus ik zie niet in waarom zo'n artikel nodig is.

  Een artikel over koopervaringen is handig, daar kan je nog wat aan hebben. Als dit artikel nu ging over [i:d43ceae23c]ervaringen van mensen met Brein, of bepaalde programma's[/i:d43ceae23c] (oid), dan zou het veel interessanter zijn.

  Nu is het meer van 'Whoohoo. ik download 80GB per maand.'
  BTW, op de voorkant staat 'ik downloadde 240GB/maand'… kan ik in het artikel niet meer terugvinden? :/
 • Hey gasten,

  Ik het het stuk gelezen in CT, en ik moet zeggen wat een dropjes zeg die top downloaders, hebben die gasten dan echt niets te doen. Waarschijnlijk allemaal van die middelbare scholiertjes die proberen andermans pc's en netwerken te hacken zodat ze hun filmpies en games kunnen verspreiden.

  Vorige week lag op mijn werk het netwerk wederom weer plat omdat een of andere mongool het nodig vind zijn (en waarschijnlijk geen haar) filmpjes openbaar te maken. Door dit soort broekjes ligt ons netwerk dus voor een onbepaalde tijd plat! Echt lachen jongens, erg leuke acties… Jammer CT dat jullie over dit soort dingen vele pagina's tekst spenderen, en dat jullie de ego's van dit soort kleine mannetjes met vierkante ogen ook nog strelen ook. Ze zijn werkelijk waar fantastisch.

  Jongens, grow up en laten we wat zinnigs gaan doen dan de boel te hacken !

  groet Baf
 • zo general X , jij bent echt een coole dude, die zo veel download en netwerken heeft waarin illegale handel in wordt gedreven. Erg gaaf ben je … ik wou dat ik jou was!
 • [quote:8bbc52b9d5="BaFl"]zo general X , jij bent echt een coole dude, die zo veel download en netwerken heeft waarin illegale handel in wordt gedreven. Erg gaaf ben je … ik wou dat ik jou was![/quote:8bbc52b9d5]
  niet iedereen die download legt bedrijfsnetwerken plat hoor, ik download zelf bijna nooit iets (heb geen goed download programma :wink: )
  maar dat betekent niet dat ik allerlij ondergrondse manieren gebruik om van alles en nog wat te verspreiden.
 • [quote:9d2aba9994="BaFl"][knip] Door dit soort broekjes ligt ons netwerk dus voor een onbepaalde tijd plat! Echt lachen jongens, erg leuke acties…[knip] [/quote:9d2aba9994]

  Als de eerste de beste snotneus met een op intenet gedownd proggie jullie netwerk platlegt, dan zou ik toch maar eens serieus naar de beveiliging daarvan kijken. :wink:

  Overigens gaat het overgrote deel van het downloaden via nieuwsgroepen/ p2p dus een beetje overdreven om mensen die illigaal downloaden gelijk te trekken met computercriminaliteit. :roll:
 • [quote:03fb50fa70="PS"]Overigens gaat het overgrote deel van het downloaden via nieuwsgroepen/ p2p dus een beetje overdreven om mensen die illigaal downloaden gelijk te trekken met computercriminaliteit. :roll:[/quote:03fb50fa70]
  ook vanaf p2p downloaden is illegaal dus dan ben je eigenlijk ook al een crimineeltje :wink:
 • [quote:a3fdc494ec="computer_nerdo"]ook vanaf p2p downloaden is illegaal dus dan ben je eigenlijk ook al een crimineeltje :wink:[/quote:a3fdc494ec]

  Nee, uit de download special van Tips & Trucs:

  [quote:a3fdc494ec="downloadspecial"]
  Minster Donner van Justitie reageerde eerder inderdaad op Kamervragen en formuleerde het volgende antwoord: "De Internetgebruiker die gebruik maakt van de mogelijkheden die Napster, KazaA en vergelijkbare peer-to-peer-diensten bieden om werken van letterkunde, wetenschap of kunst te kopiëren voor privé-gebruik opereert over het algemeen genomen binnen de marges van het auteursrecht. Dat geldt ook wanneer een privé-kopie wordt gemaakt van een origineel dat illegaal, dat wil zeggen zonder toestemming van [de] auteursrechthebbende, is openbaar gemaakt."
  [/quote:a3fdc494ec]
 • En dan zijn er nog mensen die geloven dat alle recht niet krom is. Of die verbijsterd zijn dat mensen bepaalde dingen niet meer snappen.

  mvrgroet Edmond

  PS Is hier ook een geluidsopname van? Ik wil Donner wel eens "Napster, KazaA en vergelijkbare peer-to-peer-diensten" horen zeggen :lol:
 • [quote:15746bbaef="webspider"]Ik vond het eerlijk gezegd een artikel van niks, niets emer dan 3 pagina's vulling met onzin…

  Kan iemand mij trouwens uitleggen waarom de C!T in het ene artikel zich zo bezorgd maakt over leden die auteursrecht gaan schenden en bij dit artikel niet?…….. [/quote:15746bbaef]

  Goede vraag Webspider, dat zou ik ook wel eens willen weten.
  Ik ben overigens benieuwd of hier uberhaupt ooit een antwoord op komt.
 • [quote:7b6edd5438="webspider"]Kan iemand mij trouwens uitleggen waarom de C!T in het ene artikel zich zo bezorgd maakt over leden die auteursrecht gaan schenden en bij dit artikel niet? Sowiso nogal schijnheilig eigenlijk om wel de links te geven maar zo'n advies te geven…[/quote:7b6edd5438]

  Er vanuit gaande dat u met "het ene artikel" het verhaal "Kazaa is dood, leve Usenet" bedoelt: daarin leggen we uit hoe mensen gebruik kunnen maken van Usenet. Hoewel iedereen voor zichzelf moet bepalen hoe hij Usenet gebruikt, vinden we het uitermate belangrijk dat onze lezers begrijpen wat de risico's zijn als daarbij wetten worden overtreden - het zou tenslotte nogal vervelend zijn als een lezer naar aanleiding van ons artikel met Usenet aan de gang gaat, daar vrolijk zijn hele cd-collectie post, vervolgens door Brein wordt vervolgd en dan naar ons wijst omdat we dàt er nooit bij hadden verteld.

  In dit artikel (Topdownloaders) laten we mensen kennismaken met een fenomeen. Daarin zit wat ons betreft voor de lezer geen risico. Als lezers hierdoor geïnspireerd met dit fenomeen aan de slag willen, dan kan dat, bijvoorbeeld met behulp van ons artikel "Kazza is dood, leve Usenet", waarin we aangeven dat de lezer zich bewust moet zijn van de risico's die aan misbruik kleven.

  Met schijnheiligheid heeft het allemaal niets te maken. Usenet is prima legaal te gebruiken, maar wordt ook gebruikt voor illegale toepassingen. Het is onze plicht onze lezers daarop te wijzen.
 • verder een leuk artikel
  alleen een foutje, er staat dat de officiele bittorrent client spyware heeft.
  dit is niet zo.
  uit de FAQ:
  [quote:43e5c8bcc1]Does BitTorrent contain spyware or adware?

  No, BitTorrent contains no spyware, adware, or any other kind of -ware.

  Some warez sites are distributing spyware-wrapped versions of the BitTorrent installer. Please only download the BitTorrent installer from this site. I'm considering legal action against sites which misrepresent their hacked installers as the official one.
  [/quote:43e5c8bcc1]
  lijkt me duidelijk waar de redactie van computer-totaal 'm vandaan had :lol:
 • BaFl, hoe kunnen in vredesnaam deze 'snotapen' jouw netwerk plat leggen? Volgens mij moet jij maar snel een andere baan kiezen en dan niet in de ICT. Want als zo'n middelbaarscholiertje jouw netwerk kan plat leggen, is er echt wat goed mis, met jou(w) (netwerk).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.