Vraag & Antwoord

Trashcan

[mei 2004] Stille, stevige en stabiele behuizingen

Anoniem
None
38 antwoorden
 • "Moet u afstand doen van uw razendsnelle cd-station omdat u anders geen ruimte hebt voor uw felbegeerde dvd-brander? Crasht uw computer 's zomers doordat de zo fraaie computerbehuizing geen goede ventilatie heeft? Met de juiste kennis en middelen zijn deze problemen snel verleden tijd. Wij leggen u uit waarom een goede computerkast net zo belangrijk is als een goed moederbord en hebben 10 behuizingen voor u getest."

  Dit artikel kunt u als PDF downloaden in onze Shop.


 • Ik heb het artikel met aandacht gelezen. Ik heb op zoek naar een goede kast en die van chieftec met het keurmerk prijs/kwaliteit leek me wel wat. Kan iemand mij helpen waar ik deze kan kopen in de buurt van de adviesprijs? Ik heb gezocht maar heb niks kunnen vinden.
 • [quote:871d1a5dcd="roijackers"]Ik heb het artikel met aandacht gelezen. Ik heb op zoek naar een goede kast en die van chieftec met het keurmerk prijs/kwaliteit leek me wel wat. Kan iemand mij helpen waar ik deze kan kopen in de buurt van de adviesprijs? Ik heb gezocht maar heb niks kunnen vinden.[/quote:871d1a5dcd]

  Ik kon alleen deze vinden in de tweakers.net pricewatch, wel duur….
  http://www.tweakers.net/pricewatch/65679
  http://www.tweakers.net/pricewatch/62178

  en deze in de tweakzone pricecheck:
  http://pricecheck.tweakzone.nl/onderdeel/19/9019
 • Ik heb de auteur (die heet Slashead op dit forum) gevraagd het uit te zoeken. Kan wel even duren omdat hij nu bij ATI in Canada zit. Even geduld nog dus.. :)
 • Ik heb het artikel met aandacht gelezen. Ik heb op zoek naar een goede kast en die van chieftec met het keurmerk prijs/kwaliteit leek me wel wat. Kan iemand mij helpen waar ik deze kan kopen in de buurt van de adviesprijs? Ik heb gezocht maar heb niks kunnen vinden.

  Ik heb me ook verbaasd over de prijs van b.v. de Chieftec BX-02B-B-SL. Het artikel vermeldt een prijs van € 76, maar ga je vervolgens zoeken, dan kom je zo rond de € 100 uit. 'k Ben benieuwd hoe de auteur aan de prijs van € 76 is gekomen.
 • Volgens mij vragen ze bij de fabrikant naar hun adviesprijs. Die winkels zullen waarschijnlijk erg veel winst willen maken…
  Verder miste ik naast wat kleine dingen die nog vermeld hadden kunnen worden (maar niet heel erg noodzakelijk zijn) 2 kasten van het merk Lian-Li, dat zeker ook tot de A-merken behoort. Wilden zij geen kast leveren of kwamen ze te laat binnen??
 • Product is afkomstig van Progress.nl
  Helaas hoorde ik pas ruim na afloop van de test dat dit model op uitloop is komen te staan. Mogelijk heeft Progress een dumpprijs gebruikt.
  Hier was ik niet van op de hoogte en verzuimde Progress dit om het mij te melden op het moment van aanvraag.
 • Vond het een leuk artikel, alleen jammer dat bij de Aopen-kasten het grote verschil tussen de A600 (aluminium) en de H600 (staal) niet echt duidelijk werd vermeld.
 • Dat was vooral een ruimte probleem.
  Daardoor moest ik kiezen voor details die ik wel of niet noemde in de tekst. Als het goed is moet in een tabel staan vermeld dat Al is gebruikt.
  Wat echt een probleem is van de Al kast van Aopen is de rammelende zijpanelen. Dat kan echt niet voor het bedrag dat de kast moet kosten.
 • Als alternatief voor de Chieftec zou ik de Antec SLK aan willen raden.
  Deze kast maakte op mij ook een goede indruk.
  Ik heb helaas het artikel niet binnen bereik, zit nog steeds in Canada achter een chinees toetsenbord :(
 • [quote:c6a87d9498="Slashhead"]Wat echt een probleem is van de Al kast van Aopen is de rammelende zijpanelen. Dat kan echt niet voor het bedrag dat de kast moet kosten.[/quote:c6a87d9498]

  Lijkt me een exemplarisch probleem, heb er nu 7 gebouwd met deze kasten en tot nu toe geen rammeltjes gehad.
 • [quote:5743bf1188="igg"]Vond het een leuk artikel, alleen jammer dat bij de Aopen-kasten het grote verschil tussen de A600 (aluminium) en de H600 (staal) niet echt duidelijk werd vermeld.[/quote:5743bf1188]

  Uit persoonlijke ervaring kan ik vermelden alvorens het uitpakken en beginnen met inbouwen eerst alle handsieraden af te doen. De aluminium versie beschikt over een laklaag welk uiteraard hoe kan het ook anders makkelijk beschadigd kan worden.

  Bij het uitpakken is de case gewikkeld in een zachte beschermende omhulsel met daarom nog eens een plastic zak. Het zacht omhulsel kan uitstekend gebruikt worden als deken tijdens het inbouwen aangezien de case dan vaak even op zijn zijkant wordt gelegd.
 • Wat vonden jullie zelf nu een goede kast?

  Ik zelf was behoorlijk enthousiast over de ENlight 8902. Een dijk van een kast, maar voor consumenten veel te duur. En ze zouden de kast moeten leveren zonder voeding.
 • Zelf zou ik ook gaan voor de Enlight 8902. Voor mijn studie zal ik volgend jaar over een zware setup moeten beschikken en als nerd zie ik graag een dual cpu moederbord terug in mijn kamer. De Enlight is verder ook een case naar mijn hart … krasvast, onopvallend, dichtklappende frontpanel.
 • Was indd een cool artikel. Door het artikel ben ik ook gaan denken om een nieuwe kast te gaan kopen en dan met name een zwarte kast omdat naar mijn mening beter staat/oogd.

  Echter de prijzen vindt ik nogal aan de hoge kant. Er zit dan wel een voeding bij maar hoe goed is die voeding. Is die net zo goed en stil als je een losse voeding van die leverancier zou kopen?

  Chieftec en de Antec 3700slk zijn mooie kasten en die prijzen liggen voor beide rond de 100 eurie.

  Dus wat vinden we de betse optie? De chieftedc BX serie of de Antec slk?
 • Ik heb net op tweakers.net hun review gelezen over de CoolerMaster wavemaster en zag dat er een aantal belangrijke zaken niet genoemd werden over die kast:
  - uitschuifbaar mobo rek, wat erg handig is (ik verwacht dat meer kasten dit hadden, maar dat heb ik niet gelezen)
  - aansluitingen aan de bovenzijde (er wordt helemaal niets verteld over aansluitingen, maar is toch belangrijk (tenminste, dat vind ik dan…))
  - je ziet meteen vingervlekken
  - op tweakers staat hij in de pricewatch voor 145 euro. Dit is vele malen goedkoper dan de vermeldde 210 euro.
 • Ik heb in de WaveMaster ook een moederbord ingebouwd en de zogenaamde uitschuifbare tray is niet echt handig. Je kunt hem er beter in laten zitten. Ik heb dat overigens nog nooit handig gevonden.
  De prijs die ik noemde was afkomstig van CoolerMater en was een advies prijs, geen price-watch prijs.

  Een naar mijn mening negatief punt van de WaveMaster is dat grotere voedingen moeilijk tot helemaal niet geplaatst kunnen worden.
  Standaard materiaal is geen probleem, maar voedingen van meer dan 400 Watt zijn vaak iets groter en die passen dan niet meer.

  Van vinger afdrukken heb ik niks gemerkt, misschien kleffe handjes :wink:
 • hmm
  [quote:f3cf6e893a]"Moet u afstand doen van uw razendsnelle cd-station omdat u anders geen ruimte hebt voor uw felbegeerde dvd-brander?[/quote:f3cf6e893a]

  Voor de mensen zonder extra IDE-kaartje is dit nmatuurlijk onzin.. het grootste probleem is _meestal_ de IDE-controller :)
 • Dat denk ik niet.
  Tegenwoordig heeft iedereen toch S-ATA HDD's? :wink:
 • Goed artikel, ik miste alleen ThermalTake en LianLi, ook twee topmerken..

  Ik haat trouwens sowieso al die uitschuifbare en inklapbare dingen, geef mij maar gewoon schroeven om alles mee vast te zetten, werkt altijd, zit stevig en weegt vaak ook minder dan al die speciale bevestigingsmethoden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.