Vraag & Antwoord

Trashcan

[mei 2004] De ideale installatie-cd

Anoniem
JBS
53 antwoorden
 • "Als fervent computergebruiker ontkomt u er niet aan regelmatig Windows XP opnieuw te installeren. Maar door de immer uitdijende reeks servicepacks, hotfixes en losse updates is een simpele installatie meer en meer een tijdrovende bezigheid aan het worden. Om nog maar te zwijgen over uw favoriete toepassingen en de nieuwste stuurprogramma's. Gelukkig kan het anders. In dit artikel laten we u zien hoe u een automatische Windows XP installatie bouwt, inclusief alle tot nog toe verschenen updates, uw favoriete gebruikersinstellingen, al uw programma's en de laatste drivers!"

  Dit artikel kunt u als PDF downloaden in onze Shop.
 • dit was echt een zeeeer midelmatig stuk, ik ben ermee aan de slag gegaan en kwam al snel voor problemen…. Iki vind mezelf aardig ervaren op PC gebied (zeggen meer mensen! :wink: ) Maar als ik dit stuk lees lijkt het er echt op alsof "wij" dat "maar moeten weten" daardoor zijn er dus stukken uitgelaten die wel nodig waren…
  Een voorbeeldje van iets waarop ik op vast liep: (ik ben nu op school dus kan er maar 1 geven)
  In het artikel wordt Windows Media player 9 via een batch bestand gestart maar het wordt toch gedownload via de Windows update site, kan het dan niet gewoon bij de updates? Ik heb het er nu maar uitgelaten om problemen te voorkomen.

  Iets wat ook handig was geweest was de lijst van updates zoals hij moet, ik heb nu namelijk updates waarvan ik niet weet in welke volgorde ik ze moet zetten omdat ze niet met Q beginen. Gewoon een lijstje met de op moment van schrijven beschikbare updates…
  Wat ook erg iritant is is het steeds verwijzen naar die site, zoals bij die lijst met updates. Ik wil gewoon in 1 ruk door gaan en niet steeds moeten zoeken op die site is erg irritant…

  Ik ga hem morge ofzo testen, zolang ik niet weet hoe het uitdraait vind ik dit een zwaar midelmatig stuk…
 • Heb me wezenloos gezocht op de microsoft site naar de nieuwste versie van [b:f47b3d4076]windows installer[/b:f47b3d4076]. Via verschillende zoekopdrachten getracht dit programma te vinden maar kreeg steeds nul op het request. Zou van u graag de filenaam willen weten zodat ik dit file alsnog kan ophalen. :cry:
 • ik vind het een zeer goed stuk het is alleen jammer dat er niet duidelijk wordt beschreven hoe je je drivers van bijvoorbeeld je moederbord moet installeren (m.b.t. de $OEM$/$1/Drivers/ folder)

  hier start ik vanmiddag wel een topic over onder windows :)
 • Het werkte dus niet…. ik kon al bij het begin niet kiezen of ik wouw formateren of het besturingssysteem weg wou halen, hij haalde gewoon het oude weg zonder te formateren. Ook kon hij de drivers van mijn RAID (waar windows op moest) niet van de diskette lezen, als ik het gewoon met mijn XP + SP1 CD deed kon dat wel gewoon.
 • Hallo

  Voor het artikel in CT was ik ook net bezig met MIJN 'ideale' installatie dus het artikel kwam precies op het juiste moment. Al lezende zag ik dat de aangeboden werkwijze me zelfs meer bood dan ik me had voorgesteld.

  Maar…ondanks dat ik heel ver ben gekomen (ik heb een unattended install CD), lukte niet alles. En eigenlijk op de plaatsen waar het artikel (voor mij) niet duidelijk was, is het fout gegaan.

  Ik kan niet bij het artikel, dus doe ik het even uit mijn hoofd.
  1) Updaten van Windows XP en Windows XP Servicepack 1a is gelukt.
  2) Ik heb Windows Media Player gedownload, maar die krijg ik niet automatisch geinstalleerd.
  (Daarom heb ik ook maar geen andere applicaties geinstalleerd).
  3) Ik heb die hotfixes/updates gedownload, maar… ik krijg niet diegene die ik wil hebben en ik krijg ze niet geinstalleerd.
  4) Ik kan het antwoordscript aanmaken, ik heb het aangevuld (PRECIES WAT IK ALTIJD AL WILDE HEBBEN) en dat werkt perfect.
  N.B. Die persoon die zelf geen partitie mag kiezen heeft het artikel niet goed gelezen, want ik kan dat wel!!)
  5) Ik kan die ISO aanmaken en die werkt perfect.

  Mijn probleem zit in:
  a) Windows Media Player wordt niet geinstalleerd
  b) het downloaden van die updates/hotfixes
  c) waar zet ik die updates/hotfixes dan neer

  ad. c)
  Ik heb hem gedownload en in de i386\Update\WMP (ofzo, zie artikel) directory neergezet. Ik weet niet of die codes (/Q:A /R:N ofzo) hier ook achter moeten. Was volgens mij ook niet duidelijk in dat stuk.
  Nu wordt alleen de Windows Media Player 8 uit de (originele) Windows XP installatie CD geinstalleerd.

  ad. b)
  Als ik kies voor automatische update dan zie ik precies die updates die ik nodig heb voor mijn systeem. Als ik dan naar die Windows Catalogus ofzo ga, moet ik kiezen voor mijn Operating Systeem en dan krijg ik bijna evenveel updates te zien, maar andere (Chinees, Arabisch noem maar op) maar andere dan ik in die eerste lijst zie. Eigenlijk kan ik er daar maar 8 van gebruiken ofzo.
  - Waarom kan ik die updates uit dat eerste lijstje niet downloaden?
  - Ik ben het eens met die vorige spreker. Voor iedereen moet dat lijstje (grosso modo) hetzelfde zijn. Kunnen jullie die bestandjes niet ergens neerzetten en een voorbeeld van dat lijstje daarbij zetten? In de juiste volgorde. Als er dan iets teveel instaat, kun je dat zelf weghalen of iets wat je nodig hebt, kun je dat zelf toevoegen!

  ad. c)
  Ik heb die 8 dan maar gedownload en uitgepakt zoals in dat stuk staat. Ik krijg een WU(temp) directory ofzo waar alle 8 updates zijn uitgepakt (zoals in het artikel wordt uitgelegd) in een bepaalde directory structuur.
  - Moet ik die directory structuur mee kopieren naar die i386\Update directory?
  - Moet ik alleen die bestandjes (renamen naar 8.3) in die Update directory zetten?

  Conclusie
  In principe een goed stuk, maar dat met die updates downloaden en hoe je die moet installeren is niet duidelijk en het installeren van die applicaties mag voor mij nog een keer verteld worden.
  Ik zou zeggen, laat die handleiding een keer door een willekeurige persoon (die niet bekend is met die materie) uitvoeren terwijl de schrijver van het artikel er naast zit. Dan kom je vanzelf op de vragen terecht.

  Evengoed bedankt. Terwijl ik wacht op extra informatie, probeer ik het nog een keertje,

  S.

  N.B.
  Die drivers update heb ik ook gemist.
 • Partitie kiezen lukt wel, maar de vraag of ik wil formateren blijft uit, hij begint meteen met het gewoon weghalen van bestanden zonder te formateren.
 • [quote:10eac36b9c="Rob Ribbens"]Heb me wezenloos gezocht op de microsoft site naar de nieuwste versie van [b:10eac36b9c]windows installer[/b:10eac36b9c]. Via verschillende zoekopdrachten getracht dit programma te vinden maar kreeg steeds nul op het request. Zou van u graag de filenaam willen weten zodat ik dit file alsnog kan ophalen. :cry:[/quote:10eac36b9c]
  Kijk es op http://www.microsoft.com/WindowsXP/pro/downloads/servicepacks/sp1/deploytools.asp/ daar kun je hem downlaoden in elke taal die je maar wilt! :roll:
 • Ik heb die updates gedownload (behalve die taal updates, dat waren er best veel) op de manier in die in C!T beschreven staat en laten installeren tijdens installatie van Windows. Als ik nu op die automatisch geinstalleerd PC naar Windows Update ga moeten er nog velen updates gedownload worden.

  Meerdere mensen met dit probleem?
 • Voor het downloaden van de Hotfixes kun je op de volgende site kijken hoe ze heten en je kunt ze er ook downloaden:
  http://board.msfn.org/index.php?showtopic=8741

  Suc6 ermee! :)
 • Die site had ik inderdaad gevonden, maar ik vroeg me af waarom het niet goed werkt zoals beschreven in C!T.

  Ik ga ze wel downloaden van http://board.msfn.org/index.php?showtopic=8741, is het nodig ze allemaal te downloaden?
 • deja vu??

  dit arttikel is toch al eerder geweest?

  een slipstream instal cd.

  niet genoeg inspiratie voor een vol blad :cry:
 • [quote:150f4546a9="jaccoswinkels"]Die site had ik inderdaad gevonden, maar ik vroeg me af waarom het niet goed werkt zoals beschreven in C!T.

  Ik ga ze wel downloaden van http://board.msfn.org/index.php?showtopic=8741, is het nodig ze allemaal te downloaden?[/quote:150f4546a9]

  Ik heb het verder ook nog niet uitgeprobeert, op de site staat waar ze voor zijn en dan kun je neem ik aan zelf wel beslissen welke je nodig hebt…
 • [quote:a37dd1032c="paultjuh"]deja vu??

  dit arttikel is toch al eerder geweest?

  een slipstream instal cd.

  niet genoeg inspiratie voor een vol blad :cry:[/quote:a37dd1032c]Dat is dus onzin, als je gewoon al de titel las wist je al dat dat niet waar was. Er is 1x geweest hoe je SP1 in een XP CD kon zetten, maar dit is veeeeeel uitgebreider en moeilijker. Zoals ook in de teksts staat.
 • Ik krijg tijdens de automatische installatie van WinXP de vraag waar ik INETSRV wil extracten… Als ik de opgegeven locatie accepteer gaat ie gewoon verder, maar ik wil die melding toch liever niet zien.

  Verder gaat het automatisch installeren van alle software uitstekend:
  Ad-aware, NAV2004, Acrobat Reader, Winamp, winrar, JavaVM, DirectX9, MediaPlayer9, MSN6.1, TweakUI, TaskswitchPowertoy, Nero6.3.1.8
 • [quote:1e6238d43a="jaccoswinkels"]Ik krijg tijdens de automatische installatie van WinXP de vraag waar ik INETSRV wil extracten… Als ik de opgegeven locatie accepteer gaat ie gewoon verder, maar ik wil die melding toch liever niet zien.

  Verder gaat het automatisch installeren van alle software uitstekend:
  Ad-aware, NAV2004, Acrobat Reader, Winamp, winrar, JavaVM, DirectX9, MediaPlayer9, MSN6.1, TweakUI, TaskswitchPowertoy, Nero6.3.1.8[/quote:1e6238d43a]

  Mag ik vragen waar je die scriptcommando's voor NAV2004 vandaan hebt?
 • Script voor NAV2004

  ECHO.
  ECHO Bezig met het installeren van Norton Antivirus Professional 2004 NL
  ECHO Even geduld a.u.b.
  start /wait %systemdrive%\Install\NAV2004\NAVSETUP /QB
  ECHO Bezig met afsluiten van taken na installatie van Norton Antivirus 2004 Professional NL
  taskkill.exe /F /IM cfgwiz.exe
  taskkill.exe /F /IM ccApp.exe
  taskkill.exe /F /IM symlcsvc.exe
  taskkill.exe /F /IM ccSetMgr.exe
  taskkill.exe /F /IM ccEvtMgr.exe
  taskkill.exe /F /IM SAVScan.exe
  taskkill.exe /F /IM navapsvc.exe
  taskkill.exe /F /IM NPROTECT.EXE
 • Hi guys

  Ik ben begonnen met het artikel in C!T, maar omdat ik er niet helemaal uitkwam, ben ik eens gaan zoeken op het internet. Daarbij stuitte ik, onder andere, op deze site van een van onze Vlaamse vrienden:

  http://users.pandora.be/espetado/xpstream.htm

  Een compleet verhaal waarin het verhaal net even anders wordt verteld, maar met hetzelfde resultaat.

  Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee!

  Succes

  S.
 • Ff tussendoor.. voor thuisgebruik is het toch eigenlijk niet echt handig om al die hotfixes te doen? Als windows dat toch automatisch doet, waarom zou je dan zoveel moeite doen om zo'n cd te maken. Enige dat ik kan bedenken is dat je dat doet wanneer je geen snelle internetverbinding hebt. Dit bezien vanuit de visie van de auteur dat de hotfixes een hoop gedonder opleveren.
 • [quote:7382092f55="Jeffry"]Ff tussendoor.. voor thuisgebruik is het toch eigenlijk niet echt handig om al die hotfixes te doen? Als windows dat toch automatisch doet, waarom zou je dan zoveel moeite doen om zo'n cd te maken. Enige dat ik kan bedenken is dat je dat doet wanneer je geen snelle internetverbinding hebt. Dit bezien vanuit de visie van de auteur dat de hotfixes een hoop gedonder opleveren.[/quote:7382092f55]

  geloof mij het is superhandig
  ik formatteer regelmatig mijn pc (eens in de 2 maanden gemiddeld) en telkesn moet je al die dingen opnieuw downloaden +_ instralleren en dat is nu niet meer nodig:
  CD/DVD erin eff koffie drinken en je kan na een uurtje of 2 gewoon weer supergoed verder werken.. en je kan makkelijk extra dinegn toevoegen etc… (drivers m.b.t. nieuwere versies etc..)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.