Vraag & Antwoord

Trashcan

[juni 2004] Van video naar dvd

Anoniem
None
2 antwoorden
 • De dvd betekent niet alleen een grote sprong in beeld- en geluidskwaliteit, maar lost bovendien een ander probleem op waar vooral eigengemaakte banden mee kampen: slijtage. Met een dvd-brander, de juiste software en dit artikel hebt u de oplossing in handen. In vijf simpele stappen zet u uw videobanden op dvd.

  Dit artikel kunt u als PDF downloaden in onze Shop.

  Bijbehorende links:

  DivX
  Hercules
  Pinnacle
  Terratec
  Ulead
 • Het klopt natuurlijk dat videobanden niet het eeuwige leven hebben. Zelfs als je het risico van tape-breuk of verfrommelen in het loopwerk van een videorecorder niet meetelt, dan blijft toch het risico van verlies aan informatie door het afnemen (of verstoren) van de stabiliteit van de magnetische deeltjes in de tape. (Oef, wat een zin.)

  Maar om nu te stellen dat door het overzetten naar DVD (of als SVCD of VCD naar CD-rom) je video-opnames zijn "vereeuwigd", dat gaat mij te ver. Ik wou dat het waar was………
  Talloos zijn de meldingen, ook door gerenomeerde computerbladen (ja, ook door ComputerTotaal…..), dat de zelfbeschreven cd-roms een veel kortere levensduur hebben dan "fabrieks-cd's". Dit o.a. onder invloed van licht. Waarbij ook nog eens grote verschillen bestaan tussen de verschillende merken en de fabriek waarin ze zijn gemaakt.
  En ook hier bestaat nog het risico van uitwendige beschadigingen, krassen b.v.

  En hoewel ik tot op heden geen verouderingstesten van zelfgebrande DVD's heb gezien (kom op, ComputerTotaal, ik weet zeker dat jullie daarmee heel veel lezers een groot plezier zullen doen), is er voor mij geen reden om aan te nemen dat de DVD R en RW (+ of -) het in dit opzicht beter zullen doen dan de CD-r's.

  Ik hoop dat mijn angst overdreven is, maar voorlopig moet ik het eerst nog zien……..

  En dit geldt natuurlijk niet allen voor de zelf opgenomen of gebrande video's, maar ook voor de opslag van digitale foto's en alle andere digitale bestanden. Onzekerheid alom.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.