Vraag & Antwoord

Trashcan

[juni 2004] Meer Windows, minder Microsoft

Anoniem
ThaOdie
16 antwoorden
 • Een schone Windows-installatie is als een nieuwbouwhuis. Elektriciteit en water zijn aanwezig, de rest is kaal en saai. Trek uw kluskleren aan, wij helpen u Windows te verfen, behangen en inrichten.

  Dit artikel kunt u als PDF downloaden in onze Shop.

  Bijbehorende links:

  WinCustomize
  Skinz
  InterfaceLift
  GUI Olympics 2004
  DeviantArt
  Customize
  ArtUproar
  AfterStep
  DarkStep
  Desktopian
  GNUstep
  Indiestep
  Litestep
  LiteStep documentatie
  PureLS
  ShellFront
  WinStep
  98lite Professional 4.7
  Desktop Sidebar 1.04
  Dock2Dock 1.1
  LiteStep 0.24.7 (Installer 3.0.2)
  MobyDock DX 0.87b
  Object Desktop 2004
  ObjectDock 1.0
  SmartBarXP 0.981 (beta 4.8)
  SphereXP 076.67
  StyleXP 2.0.3
  Windows Exposer 1.19
  WinGlance 1.2.2
  Winplosion
  Xplite & 2000lite Professional 1.2
 • ik vond het een goed artikel alleen veel van de dingen had ik al of een alternatief
  :D
 • Ik vond het een goed artikel. Heb alleen een gratis vervanging voor StyleXP die bijna hetzelfde doet. Waarom betalen als het ook gratis kan :D
  Je kunt de windows dll die voor de themas zorgt nl vervangen, zodat die ook andere dan standaard themas toelaat.

  Hier staat uitgelegd hoe je het doet en het werkt perfect bij mij!
 • Voor mij hoeft dit allemaal niet. Ik vind WinXP helder en duidelijk en voldoende mogelijkheden hebben voor een normaal huisgebruik en een persoonlijke tint. Vorige versies van Windows vond ik wel eens onhandig of onvolledig, maar nu ben ik tevreden.
  Het artikel doet me een beetje denken aan die jonge knullen die hun eerste auto gaan "aankleden" met grom-uitlaten, spoilers, stickers etc. Meestal niet echt zinvol, terwijl die auto zonder die toetsers en bellen ook prima presteerde. Maar goed, iedereen recht op zijn/haar mening.
 • *eek* die link van DeviantArt gaat naar een of andere portal van een domein-verkoper die meteen een popup heeft die als start-pagina geinstalleerd wil worden.
  Ok, hij vraagt er wel om … maar dat soort dingen blijft link.
  Zeker weten dat dat de juiste link is ???
 • T-tje vergeten in de link, is opgelost en je komt nu op de juiste site uit.
 • ^^-> hoezo spam….

  Maar waarom windows een persoonlijke tint. Bij mij draait om het om de prestaties, als het maar lekker draait. Al die 'leuke' frutsels en bende van mij hoeven niet. Het uitelrijk van XP lijkt bij mij veel op het uiterlijk van W95; Heerlijk, Helder, en duidelijk. (en natuurlijk Heineken op z'n tijd :wink: )
 • [quote:544c15a615="Johnny321"]

  Maar waarom windows een persoonlijke tint. Bij mij draait om het om de prestaties, als het maar lekker draait. Al die 'leuke' frutsels en bende van mij hoeven niet. Het uitelrijk van XP lijkt bij mij veel op het uiterlijk van W95; Heerlijk, Helder, en duidelijk. (en natuurlijk Heineken op z'n tijd :wink: )[/quote:544c15a615]


  Amen.

  Idee voor een soorgelijk artikel maar dan het tegenovergestelde: alle tips en truuks om windows zoveel mogelijk te ontdoen van alle optische ,melodieuse en systeemautomatismen om een zo snel en effectief mogelijk os te krijgen?
 • Heb je echt het idee dat het impact heeft op de systeemperformance dan? Ik vind dat nogal meevallen of beter gezegd, ik merk er niets van.

  mvrgroet Edmond
 • Eh ja, ik merk het wel.

  Maar ja, ik doe het maar met een p3-1100 en een 550 en een matrox g400 kaartje, en dat is natuurlijk in vergelijking met de gemiddelde standaart van dit moment, een p4-2.x Ghz met een Gfx 4, niet erg snel.

  Ik merk nu met 1100 mhz van al die opties afzonderlijk niet zo veel meer maar allemaal bij elkaar levert het toch wel een vlotter systeem op.
  Terwijl ik bij mijn eerste p2-350 nog wel de impact van die ene optie "de inhoud van het venster weergeven tijdens het slepen" merkte terwijl ik nu van die ene optie niet veel merk.
  Waarom dan toch uitzetten, nou alle kleine beetjes helpen, vind ik.

  Ik gebruik al w2k ipv XP vanwege de lekker "kale" structuur van w2k, geen frutsels en franje en toch NT.
  Nou ja, en ik heb er geen geld voor over. :lol:

  Ik denk dat over een paar jaar als de laatste pre-Ghz systemen zijn overleden dat dergelijke tips en truuks langzaam aan zullen verdwijnen simpelweg omdat ze zoals jij al zegt nagenoeg geen impact meer hebben.

  Een kennis van me heeft, zonder het te merken, een jaar lang prima met zijn pc gewerkt met zijn harde schijf in pio4 mode…
  , geen dma dus, nix in de gaten, en nu dat ik het aan heb gezet merkt hij er eigenlijk weinig van….
  Maar ja: wel met een p4-3.2 Ghz
 • Och, het is ook het eerste wat ik doe na een verse installatie: alle frutsels en piepjes uitzetten, screensaver uit, achtergrond weg, betrokken services uit. Totaal overbodig, maken het systeem onnodig trager. Plus nog het verschijnsel, dat al die "leuke" themes, screensavers etc. vaak bol staan van de spyware. Het is daarom misschien juist wel heel bedenkelijk, beginners enthousiast te maken voor "leuke" software.
 • Na een "verse installatie" (lees: alleen Windows) heb je toch echt geen spyware op je pc, tenminste tenzij je Outlook Express zo wilt noemen ;)

  mvrgroet Edmond
 • Maar MS is toch berucht vanwege het open laten staan van allerlei poorten en het starten van allerlei services die in de praktijk eerder gevaarlijk zijn ?

  Een 'frisse' start is dus lang nog zo 'fris' nog niet.
  Bovendien is het vaak een ellende om dat soort dingen achteraf uit te zetten.
  Voorbeeld van dat soort ellende is dat gedoe met MSN Messenger …
 • Ik vond het een goed en leuk artikel..
  Ik kan nu flink op los gaan..
 • [quote:ca81d05bf4]Een kennis van me heeft, zonder het te merken, een jaar lang prima met zijn pc gewerkt met zijn harde schijf in pio4 mode…
  , geen dma dus, nix in de gaten, en nu dat ik het aan heb gezet merkt hij er eigenlijk weinig van….
  Maar ja: wel met een p4-3.2 Ghz[/quote:ca81d05bf4]
  Dat kan heel goed kloppen als hij HyperThreading aan heeft staan. Dankzij HT houdt 1 logische CPU zich bezig met PIO, terwijl de 2e het normale werk doet en daar bijna alle klokcycli voor krijgt.
  Met een AthlonXP/64 of P4 zonder HT merk je het verschil tussen DMA en PIO veel duidelijker, ongeacht de CPU snelheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.