Vraag & Antwoord

Trashcan

[juni 2004] Hoeveel megapixels hebt u nodig?

Anoniem
Jeroen de Jager
2 antwoorden
  • Misschien wel de meest gestelde vraag van aspirant-kopers is: welke resolutie moet mijn camera hebben? In principe is het antwoord simpel: het hangt ervan af wat u ermee gaat doen. In dit artikel gaan we er dieper op in en leggen we uit hoeveel megapixels u in welke situatie nodig hebt. Ook geven we enkele tips om qua resolutie het onderste uit de kan te halen.

    Dit artikel kunt u als PDF downloaden in onze Shop.
  • [quote:b26ecd8bbf="Redactie Computer!Totaal"]Misschien wel de meest gestelde vraag van aspirant-kopers is: welke resolutie moet mijn camera hebben? In principe is het antwoord simpel: het hangt ervan af wat u ermee gaat doen. In dit artikel gaan we er dieper op in en leggen we uit hoeveel megapixels u in welke situatie nodig hebt. Ook geven we enkele tips om qua resolutie het onderste uit de kan te halen.

    Dit artikel kunt u als PDF downloaden in onze Shop.[/quote:b26ecd8bbf]

    Hmmmm, tekst bij twee JPG plaatjes: "Vooral bij vergrotingen is het verschil in jpg-compressie goed te zien…." Het kan aan mij liggen, maar ik zie GEEN verschil in compressie tussen beide plaatjes. Volgens mij zijn de beide plaatjes bij de drukker alsnog door een compressie filter gegaan en is het overduidelijke verschil helaas verloren gegaan. :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.