Vraag & Antwoord

Trashcan

[juli/aug 2004] Top 5 Instap gamesystemen

Anoniem
R-bin
4 antwoorden
 • Een gamesysteem kan een dure grap zijn. Maar niet iedere gamer heeft een ruime portefeuille. Wij bekeken vijf systemen waar u prima mee kunt spelen voor een prijs tussen de twaalf- en de veertienhonderd euro.

  Bijbehorende links:

  NC The Store Game Power i2800
  Informatique Gamer Athlon 64
  X-Ray Systems Symfonie Gamer
  Microdirect IPC Ixion Delight
  PCR/Bilderbeek PCR Game PC
 • In de eerste alenia van het artikel wordt gezegd dat er een aantal zaken van belang zijn voor een goed functionerend gamesysteem: een snelle grafische kaart en een processor. Hier ben ik het natuurlijk mee eens, alleen zijn er voor een gamer natuurlijk nog veel meer andere zaken belangrijk: de muis, toetsenbord, monitor en de kwaliteit vd speakers. Ook mag het geluid van de pc natuurlijk niet het geluid van de game overtreffen.
  OVer de monitoren zeggen jullie wat over de NC en de microdirect, wat mij wel voldoende lijkt (de rest zal wel van goede kwaliteit crt zijn, maar er had van mij nog best bij gemogen dat de philips en de LG een plat beeldscherm hebben, wat ikzelf erg fijn vindt werken).
  De kwaliteit van de speakersets wordt echter nergens genoemd. Ik vind dat op zn minst vermeld zou mogen worden bij welke pc de beste speakers zaten.
  Dan toetsenbord, muis… ALs ik naar de plaatjes kijk (die vaak erg klein zijn, behalve dan nr 1) lijkt het erop dat de informatique, x-rays en PCR een "normale" muis leveren à la de simpele logitech optical mouse. NC en microdirect leveren een iets luxeren muis mee (tenminste als ik goed kijk lijkt microdirect een mx310 te leveren). Zelf zou ik bij een gamesysteem een mx510 leveren, want dat gamed toch echt wel beter dan een simpele optical mouse (qua vorm en reactiesnelheid). En een toetsenbord is natuurlijk ook belangrijk voor gamen. Daar wordt natuurlijk fanatiek op geramd (vooral de wasd en spatie) en een goed toetsenbord is dan geen luxe… De toetsenborden van NC en X-rays zien er niet heel erg degelijk uit. Hoe gamede dat?? Vast minder fijn dat de microdirect en pcr, die een toetsenbord leveren dat er in ieder geval lekker stijlvol en degelijk eruit ziet.
  En dan nog over de inhoud van de pc's. Ok, het is een instap gamesysteem, maar voor een gamesysteem dat niet meteen verouderd mag zijn, lijkt me een 9600XT toch echt te laag. Ik had in ieder geval minimaal een 5900XT of een 9800pro 128mb (met 256bit geheugenbus) verwacht… Maar doordat alle scores omgerekend worden naar indexcijfer 100, zie je bijna geen verschil meer, waardoor mensen met minder verstand van hardware snel zullen denken dat er weinig verschil tussen de 9600xt en de 9800pro zal zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt… En deze systemen staan haaks op de conclusie van het artikelen over grafische kaarten, wat ik trouwens een goed en duidelijk artikelen vond, want daar schrijven jullie dat je minimaal een 5900xt nodig hebt voor een goed gamesysteem, en die is toch echt weer wat sneller dan een 9600xt…

  Verder viel het me meteen op dat er aan het eind een aantal witte regels overwaren. Deze regels hadden goed gebruikt kunnen worden voor een klein tabbelletje over toetsenbord, muizen, geluid e.d., wat mij toch wel belangrijk en handig lijkt (heb ik voorgaande maanden hier ook al gezegd). En hebben jullie al nagedacht over foto's van de pc's online te zetten?? Want jullie hebben ruimtegebrek (3 pagina's is veel te kort), en als je geen 4e pagina kunt krijgen, kun je oor middel van foto's met onderschrift online toch extra uitleg geven, inclusief een uitgebreidere tabel qua dingen als muis, toetsenbord, voedings, (cpu) koeler.
  Zelf had ik trouwens dat plaatje van de gamepoort verkleind en er een extra plaatje naastgezet. Nu vond ik dat plaatje wel erg groot, terwijl het duidelijk genoeg was…
 • hey zou de nieuwe C!T al binnen moeten zijn?? :-?
  ik heb hem volges mij nog niet!!!
 • ik heb de C!T dacht ik afgelopen zaterdag gehad…

  @dorri -zijn post is verplaats naar een nieuw topic - ALs je ook komend jaar de nieuwst spellen goed wilt spelen zou ik gaan voor een pc met een ati 9800pro 128mb grafische kaart of beter. Deze is ongeveer 200 euro (Saphhire). Een 9600XT is te weinig voor een goed game systeem. En verder zorgen voor een lekkere ragplank (toetsenbord) en als muis zou ik de logitech mx 510 nemen, maar bij de betere pc zaak hebben ze van deze muizen vaak een showmodel, waar je mee kunt kijken of jij hem ook lekker in de hand vind liggen. Verder zou ik voor een A64 processor gaan en SATA harde schijf.
  En welke monitor je wilt ligt aan jouw voorkeur: weinig ruimte –> goede TFT met lage responstijd, wel veel ruitme maar weinig geld –> 19"CRT
  en gewoon een lekker speakersetje nemen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.