Vraag & Antwoord

Trashcan

[juli/aug 2004] Muziek & film uit uw pc

Anoniem
dJeedJee
8 antwoorden
 • De multimedia-pc is in. Steeds meer consumenten laten hun computer deel uitmaken van het home-entertainmentsysteem in de huiskamer. Wij laten zien wat u nodig hebt voor een pc waarmee u tv-uitzendingen opneemt en films en muziek afspeelt.
 • Leuk stuk, ik ben nu ook van plan om een dergelijke machine te gaan bouwen, echter heb ik 2 vraagjes;

  Kan ik deze computer ook op een breedbeeldtv aansluiten ipv op een computerbeeldscherm?

  Kan ik een dergelijke machine ook als volwaardige videorecorder gebruiken? Dus fullscreen afspelen?
 • Ik lees net het stuk over de processor koeling. Waarom prijzen jullie een goede koeler (Scythe Kamakaze AMD/INTEL) aan die slecht leverbaar in Nederland is, en die je dan hoogst waarscheinlijk uit Japan moet halen???

  Hier in NL zijn genoeg stille koelers te vinden in de winkels. En als die niet stil genoeg zijn, koop je er gewoon een Papst ventilator bij, dat samen is nog steeds veel goedkoper (en dan ook nog stiller) dan de Kamakaze processor koeler. Weet je wel hoe duur het is om een koeler uit Japan naar Nederland te laten vervoeren?
 • [quote:c84d72f3da="-=DDA=- Raptor"]Ik lees net het stuk over de processor koeling. Waarom prijzen jullie een goede koeler (Scythe Kamakaze AMD/INTEL) aan die slecht leverbaar in Nederland is, en die je dan hoogst waarscheinlijk uit Japan moet halen???[/quote:c84d72f3da]

  De fabrikant van de Kamakaze heeft aangegeven dat hij zo spoedig mogelijk wil gaan verkopen in Europa. Naar aanleiding van dit artikel zal Scythe proberen het product op de Nederlandse markt te brengen.

  [edit]Op dit moment kunt u het beste de website van de fabrikant raadplegen (er zijn ook distributeurs in Duitsland en Engeland).[/edit]
 • [quote:f7be3711a3="nessie"]Leuk stuk, ik ben nu ook van plan om een dergelijke machine te gaan bouwen, echter heb ik 2 vraagjes;

  Kan ik deze computer ook op een breedbeeldtv aansluiten ipv op een computerbeeldscherm?

  Kan ik een dergelijke machine ook als volwaardige videorecorder gebruiken? Dus fullscreen afspelen?[/quote:f7be3711a3]

  1. Ja, dat kan. Hangt wel af van uw videokaart, type tv, etc. Daarover vindt u hier meer informatie.

  2. Fullscreen opnemen en afspelen is heel goed mogelijk met een Hauppauge PVR 250.
 • De Kamakaze is te koop op http://www.spacepromotion.nl/, aldus Scythe.
 • Is er een reden voor waarom de MSI barebones niet meegenomen zijn in deze test? Door het gescheiden HiFi en PC deel lijken ze bij uitstek geschikt voor het doel. De 651 blonk uit in z'n design - jammer van de matige geluidskwaliteit. Hoewel de 865 wat kitscherig overkomt, ben ik er eigenlijk best tevreden over. Het is helaas wel heel erg proppen in de case, vooral met de TV-out kaart, maar verder is hij stil, biedt ruimte aan 2 harddisks & DVD speler, en blijft de processor prima koel.

  Enig zicht op de komst van MCE naar de winkelschappen?
 • Die MSI barebone hebben we al eens getest in de Hardware-rubriek. Daarbij komt dat hij misschien wel in de huiskamer past, het uiterlijk is niet zo 'HiFi' als deze kast. Deze zet je makkelijker tussen je versterker, dvd-speler, videorecorder enzo.
  Die MSI-kastjes zijn wel fijn overigens. Lekker stil en je kunt je grafische kaart uitrusten met een lekker dikke koeling (en offer je het PCI-slot op). Dat is enorm proppen maar het gaat. Bij andere kastjes zit het AGP-slot aan de buitenkant dus kun je er geen dikke koeling op zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.