Vraag & Antwoord

Trashcan

[juli/aug 2004] Bedrog per e-mail

Anoniem
praatpaal
5 antwoorden
 • Ook u hebt ongetwijfeld wel eens een e-mailbericht gekregen dat u verondersteld wordt door te sturen aan zo veel mogelijk vrienden en kennissen. Veel mensen aarzelen geen moment. Wij leggen u uit wat het gevaar is en wat de gevolgen kunnen zijn.

  Bijbehorende links:

  Nederlandstalige virusinformatie
  Nederlandstalige hoax-informatie
  Engelstalige hoax-informatie
  Oplichters opgelicht
  Virus Myths
  Gratis online virusscan
 • Ik was blij om eens een artikel als deze te zien. Het komt maar al te vaak voor dat mensen gewoon dergelijke mailtjes vrolijk rondsturen zonder erbij na te denken of het echt allemaal wel klopt wat er in staat.
  Ook op mijn werk is het meerdere malen voorgekomen, over een kind in één of ander ver land dat vermist was. Door het bericht naar zoveel mogelijk mensen rond te sturen zou de kans op success groter maken. De collega's waarschuwen had geen zin, want in no time was het bericht al door diverse mensen rondgestuurd.
  Ik hoop dat op deze manier mensen er zich meer bewust van gaan worden dat er meer achter dit soort valse mailtjes kan zitten.
 • Inderdaad een goed artikel, of die begrepen wordt? Ik ontvang zelf gemiddeld 1 zo'n e-mail per week. Ik ben zelf wel moe geworden om iedereen te waarschuwen.
 • Inderdaad, zelf heb ik al vele malen mensen gewaarschuwd over dit soort mails en ander ongein, met name op mijn werk. Maar op de een of andere manier wil het niet helpen. Lezen die mensen niet? Of nemen ze het gewoon niet serieus? En dan komen er ook nog regelmatig mensen naar mij toe van, 'wat moet ik met dit mailtje?' Terwijl ik dat al tig keer heb uitgelegd: 'gewoon wegflikkeren.'
  Komt er ooit verandering in?
 • ik ben bang dat dit artikel er weinig aan zal veranderen :(
  tenslotte… hoeveel van de mensen die dit soort berichtjes doorsturen lezen nou de computer totaal?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.