Vraag & Antwoord

Trashcan

[juli/aug 2004] Goedkope printerinkt getest

Anoniem
Jan Wakker
17 antwoorden
 • Afdrukken is een dure hobby. Veel thuiscomputeraars nemen hun toevlucht tot alternatieve inkten. Hoe zit het met de kwaliteit? Blijft u schoon en bent u goedkoper uit? Of is goedkoop toch duurkoop?

  Bij deze de links - ook te bereiken via de onze homepage trouwens, via de link "links blad".

  Refill Ink
  Start
  WeCare
  Lifesaver
  Dulin
  Pelikan
  Handsome
  HP
  Canon
  Epson
 • Mijn ouders kopen voor onze epson styles color 440 (ja, al redelijk oud :P) vaak HEMA inkt, omdat die het goedkoopste is. Dee is echter bij geen van de printers getest, terwijl er wel veel mensen deze inkt kopen (lijkt me). WIlden zij niet meedoen, of hebben jullie gekozen voor andere merken??
 • Hallo,
  Prima artikel, ik mis echter de informatie waar je bijv. de "handsome" inkt kan kopen. Zoeken bij Google leverde niets op.
  Is hierover iets bekend?
  Groeten Kees
 • Goede test, wat ik wel vrij vreemd vind is dat de inkt van refillink bij HP als best getest wordt uitgeroepen terwijl er sterretjes bij staan die aangeven dat het aantal pagina's geschat is omdat de test niet voltooid kon worden. Hoe kan nu een inkt als beste worden verkozen als de cardridge halverwege kapot gaat ?
  Of begrijp ik de sterretjes verkeerd of hadden die daar niet moeten staan?
 • [quote:9e222f403b="handleiding C!T"]
  Plaats geen reclame-uitingen (spam)

  Het Computer!Totaal-forum is niet bestemd voor commerciële reclame-uitingen, niet in de vorm van afbeeldingen, en zeker niet in de vorm van links naar al dan niet commerciële pagina's in de hoop hits te genereren. Alle reclame-uitingen, hoe klein ook, zijn hier verboden. De beheerders behouden zich het recht voor berichten naar eigen inzicht te wijzigen of te verwijderen. Recidivisten krijgen eerst een waarschuwing en worden daarna onverbiddelijk van dit forum verbannen.
  Naar boven
  [/quote:9e222f403b]

  :roll: :roll:
 • Beste mensen,

  Ik gebruik nu al enige tijd handsome cartridges en het bevalt me prima moet ik zeggen.
  Bij het bedrijf waar ik ze koop worden ze tegen hele lage prijzen aangeboden lager kan volgens mij niet.
  Voorbeeld voor de epson cartridges zonder chip betaald u voor zwart 4 euro per stuk en voor de kleur 7 euro per stuk.
  Voor bijna alleepson cartridges met chip betaald u voor de zwart 8 euro en voor de kleur 10 euro. sommige zijn iets duurder maar sommige zijn ook weer goedkoper als 8 euro en 10 euro.
  En dan heb ik het nog niet eens gehad over de canon cartridges en de leuke aanbiedingen die ze elke maand hebben.
 • [quote:fc7cb56a7d="marthe"]Wij [b:fc7cb56a7d]impoteren[/b:fc7cb56a7d] handsome cartridges en verkopen ze tegen hele lage prijzen.[/quote:fc7cb56a7d]

  Erg interessant wat jullie allemaal ompoteren, maar hou je wel aan de regels van het forum dus skip al deze reclame voor eigen parochie.

  mvrgroet Edmond
 • :evil: Inderdaad, ik mis ook de info over HOE je deze inktenh kunt kopen. Waar zijn de webadressen???? :evil:
 • [quote:9c38f6b71b="Redactie Computer!Totaal"]Afdrukken is een dure hobby. Veel thuiscomputeraars nemen hun toevlucht tot alternatieve inkten. Hoe zit het met de kwaliteit? Blijft u schoon en bent u goedkoper uit? Of is goedkoop toch duurkoop?[/quote:9c38f6b71b]

  waar kan ik de adressen vinden voor die inkt? :cry:
 • Dank u wel.
 • ik vul mn cartridges van hp deskjet 3820 en canon bjc 4550 altijd zelf na en ben tevreden met het resultaat. Je moet alleen uitkijken dat je de cartridges niet helemaal leegprint. Printkoppen branden anders door en dan helpt navullen ook niet meer
 • Testen van alternatieve inkten zijn altijd welkom, vooral natuurlijk als er uitgebreid getest wordt en de resultaten duidelijk op meerdere criteria beoordeeld worden.

  Wat natuurlijk heel lastig te testen is, is de houdbaarheid van de prints. Ik heb er daarom begrip voor dat hier niets over gezegd kan worden. Maar is daar bij de leveranciers van alle inkten wel naar gevraagd? Hebben die daar wel info over?
  Bestaan er trouwens testen waarmee je in zeer korte tijd, b.v. door blootstelling aan zeer intensieve en krachtige UV-straling, in zeer korte tijd toch een normaal verouderingsproces van vele jaren kunt simuleren?

  Wat ik in deze test helaas mis, is hoe het gesteld is met alternatieve inkten voor fotoprinters. Ik begrijp dat daarmee de test veel uitgebreider geworden zou zijn. Zouden die binnenkort dan in een eigen test ook aan de orde kunnen komen?
 • De test vond ik op zich goed, maar er zijn veel meer aanbieders van nog goedkopere inkt die ook uitstekend is. Waarom zijn deze niet getest ?
  Dan wordt er vermeld dat een chip resetter 33 Euro kost. Hoe kan het dan dat ik deze kan kopen voor 12,50??
  Ik heb zelf een Epson 915 en voorheen een HP.
  Inkten die ik hiervoor kocht waren incl porto 24 Euro en daarvoor kreeg je 4x 100ml !!! Dit was ook nog eens klasse verpakt. Diezelfde leverancier leverde ook nog eens cartridges (compatible) tegen lagere prijzen dan ik hierboven(handsome) heb gelezen.
  Ik weet dat ik geen namen mag noemen maar kijk eens op sites als ebay en marktplaats.nl
 • [quote:ea8cb069cc="mereal"]Ik heb zelf een Epson 915 en voorheen een HP.
  Inkten die ik hiervoor kocht waren incl porto 24 Euro en daarvoor kreeg je 4x 100ml !!! Dit was ook nog eens klasse verpakt. Diezelfde leverancier leverde ook nog eens cartridges (compatible) tegen lagere prijzen dan ik hierboven(handsome) heb gelezen.
  Ik weet dat ik geen namen mag noemen maar kijk eens op sites als ebay en marktplaats.nl[/quote:ea8cb069cc]

  Beste Mereal, zelf heb ik toevallig ook een Epson 915. Ik ben daarom toch wel heel erg benieuwd wat het merk inkt is waar jij zo tevreden over bent. Zelf wil ik eigenlijk niet gaan "knoeien" met het zelf vullen van oude cartridges, ik denk meer aan complete vervangangings-cartridges. En die schijnen er van dat merk ook te bestaan. Ik weet trouwens niet of het noemen van een merk niet is toegestaan. Van een winkel kan ik me dat nog voorstellen, maar een merk? En een importeur? Die worden in de test toch ook genoemd? En ook in de reacties op het forum?

  Dus zou je jouw "ontdekking" toch willen delen?
  Als je het toch niet openlijk op het forum wil zetten, het kan eventueel ook middels een privébericht (met de knop PB). Maar dan hebben andere forummers er weer niets aan.
  Ik ben in ieder geval erg benieuwd!
  Vast bedankt!
 • Het is niet zo dat u hier geen namen mag noemen - u noemt immers ook Epson en HP, en Computer!Totaal noemt uiteraard ook altijd de namen van de producten die in het blad staan beschreven.

  We horen hier juist graag gebruikerservaringen. Het enige wat we niet willen is dat reclame gemaakt wordt door gebruikers die zelf aan deze producten verdienen - dus niet voor uw eigen webshop, winkel of product. Dan spelen er andere belangen mee, en is het oordeel dus bevooroordeeld. Maar voel u vooral vrij hier uw persoonlijke ervaringen te delen - daar hebben we allemaal alleen maar voordeel bij.
 • Ok, de cartridges zijn van het merk JetMaster en ik heb ze gekocht bij stealx.nl
  Voor de Epson moest ik wel extra fotoinkt bijkopen. Voor deze betaalde ik 17 Euro (2x 100ml)
  Ze hebben ook een goede service. Indien je voor 3 uur besteld wordt het de volgende dag geleverd. Na ontvangst moet je binnen 3 dagen betalen.
  Je hoeft dus niet vooruit te betalen en dan maar hopen dat je je inkt krijgt !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.