Vraag & Antwoord

Trashcan

[juli/aug 2004] Actie: 10.000 gratis domeinnamen

Anoniem
Mr_Roadster
34 antwoorden
 • Computer!Totaal en Argeweb geven weg:
  [b:a3a07461fd]10.000 gratis domeinnamen[/b:a3a07461fd]
  elk ter waarde van € 31,-

  Hebt u al een eigen domeinnaam? Een eenvoudig te onthouden adres waarop uw website altijd is te vinden, ongeacht uw provider? Zo niet, grijp dan nu uw kans, want Computer!Totaal geeft samen met Argeweb 10.000 .nl-domeinnamen gratis weg!

  [list:a3a07461fd][*:a3a07461fd] Gratis doorschakelservice naar iedere locatie op internet.
  [*:a3a07461fd] Mogelijkheid om 24 uur per dag de locatie-verwijzing van de domeinnaam aan te passen.
  [*:a3a07461fd] DNS-gegevens kunt u, indien gewenst, eenvoudig aanpassen. Hiermee kunt u zelf uw domein hosten.
  [*:a3a07461fd] U wordt eigenaar van deze domeinnaam. Niemand anders kan deze meer registreren.[/list:u:a3a07461fd]

  [b:a3a07461fd]Wat moet u doen?[/b:a3a07461fd]

  In Computer!Totaal 7/8 vindt u op pagina 91 een actiecode. Deze actiecode kunt u gebruiken om op http://www.domeinactie.nl een Argeweb registratiecontract aan te maken. Dit contract stuurt u [u:a3a07461fd]samen met pagina 91 uit het blad[/u:a3a07461fd] op naar:

  [b:a3a07461fd]Argeweb t.a.v. Domeinactie
  postbus 197
  3140 AD Maassluis[/b:a3a07461fd]

  (of per fax naar 010 5902352)

  Let wel: wie het eerst komt, het eerst maalt. Per adres of KVK-nummer kunt u slechts 1 domeinnaam aanvragen! Na een jaar gaat uw gratis domeinregistratie zonder afbericht automatisch over in een betaalde registratie (€ 19,- per jaar of minder). Lees alle voorwaarden op http://www.domeinactie.nl
 • Echt weer zo'n actie om mensen te gaan lokken die vervolgens vergeten op te zeggen en dan opeens 19euro moeten dokken (en dan is de actie voor Argeweg geslaagd :P). Dit hadden ze dan ook betaald als ze bij een goekoop hostingbedrijf voor 2 jaar een contract zouden hebben getekend…

  Verder valt het me op dat het niet echt storm loopt…
  En waarom hebben jullie de pagina niet gedrukt waarop aan de achterkant een advertentie zit?? ALs je mee wilt doen mis je nu meteen een bladzijde van tips en trucks…
 • Inderdaad, na een jaar ga je alsnog het normale tarief betalen. Maar dit jaar is volledig gratis, dus je bespaart je € 31,-. En als je die 19 euro straks niet wilt betalen, dan zeg je gewoon tijdig op - niks aan de hand.

  Een goedkoop hostingbureautje dat dezelfde service biedt voor de € 9,50? Mag jij me aanwijzen waar.

  Hoe kom je erbij dat het niet storm loopt? Het loopt juist als een tierelier!

  En tenslotte dan: er staat op die pagina duidelijk dat je ook een kopie van die pagina mag opsturen of faxen.

  [size=9:429a9decd2]Het is ook niet snel goed hè?[/size:429a9decd2]
 • die groene balk op http://www.domeinactie.nl/ krimpt anders niet snel… :P maar dit kan natuurljk ook gedaan zijn om je te misleiden… :P

  de enige goedkope host die een domein voor 9 euro per jaar aanbied en ik nu ff uit mn hoofdt weet is openhost (ja, het bedrijfje van Alexander online en XBL ;) ), maar ik had er een tijd geleden meer gezien…

  en dat van die kopie… die advertentie in het blad boeide me niet echt, mara ik zag in dit intro staan dat je die bladzijde op moest sturen, dus vandaar…
  die actiecode lijkt mij btw niet echt uniek… Of is het nu toeval dat er de letters CT instaan met nog een paar erg voorde handliggende getallen ;) :P
 • Voor wat betreft de domeinnaam zelf, lijkt het me een goede actie. Nu wel wakker geworden wat betreft de kosten van praktisch gebruik van het web adres en de eventuele e-mail bij Argeweb. Doorgeschakeld is in ieder geval gratis, maar ja, dan is ook gelijk het oorspronkelijk web adres te zien. Dat had ik nou liever net niet.
 • Ik begrijp niet zo goed hoe je hier nou negatief over kunt zijn. Kom op mensen, het is gratis! Na een jaar laat je dat domein overschrijven naar een goedkopere hoster en klaar is keessie.

  Typisch Nederlands hoor. Altijd wat te zeuren.
 • Ok, maar toch. Het mag dan weer niet binnen 9 maanden enzo
 • [quote:de031565ae="Kaz'Duzar"]die groene balk op http://www.domeinactie.nl/ krimpt anders niet snel… :P maar dit kan natuurljk ook gedaan zijn om je te misleiden… :P[/quote:de031565ae]
  Ik heb eigenlijk het idee dat die balk helemaal groen blijf totdat alles op is, dan sprint ie op rood (waarschijnlijk pas na een dag of zo :wink: ) en kan je zien dat het op is.

  Maar hoe zit dat eigenlijk met die code, ik heb het idee dat die bij iedereen hetzelfde is. Of begrijp ik de actie nou niet?
 • [quote:0da99c6f5f="Comp-Freak"]Maar hoe zit dat eigenlijk met die code, ik heb het idee dat die bij iedereen hetzelfde is. Of begrijp ik de actie nou niet?[/quote:0da99c6f5f]Die actiecode ziet er niet uniek uit, maar ja, ik heb nog geen 2e blad in handen gehad. Op zich moet je toch eerst schriftelijk (per brief/fax) aanmelden. Per adres/bedrijf eentje, dat is nog te controleren door Argeweb. Registratie ging bij mij toch wel snel. Vermoedelijk ga ik nog een ander domein registreren bij een ander bedrijf om wat betaalbaarder e-mail te kunnen gebruiken. Op zich heeft deze actie wel zin, het werkt bij mij drempel verlagend.
 • actiecode is niet uniek…
 • [quote:3cda81e66e="Voxen"]Typisch Nederlands hoor. Altijd wat te zeuren.[/quote:3cda81e66e]
  Mee eens (leuke actie - vooral voor de beginner (?) waarschijnlijk). Maar om nou door te blijven zeuren, lees er dan overheen of zo. Oehoe, de actiecode is niet uniek - C!T en Argeweb gaan zeker 10.000 mensen oplichten… :-?
 • Opzich leuke actie, als de kosten daarna niet zo extreem hoog zijn. Das afzetterij vind ik
 • Nee hoor, niemand verplicht je toch om door te gaan? Dan is het ook geen afzetterij…

  Natuurlijk is het een goed doordachte stunt, maar jij kan er alleen maar voordeel uit halen toch?
 • Als je slim bent, maar ik vindt dat ze niet zon ziekelijk hoge prijs moeten vragen.. Nouja, wel slim bedacht :wink:
 • [quote:fce184a36a="stefanpack"]C!T en Argeweb gaan zeker 10.000 mensen oplichten… :-?[/quote:fce184a36a]Lijkt me niet, het domein wordt door hun geregistreerd en is snel bruikbaar. Maar meer krijg je ook niet. Wil je zo'n domein echt gebruiken, dan vind ik hen als provider nog wel prijzig. Op dat punt is het een beetje rare actie.
  Ook hun voorwaarden gaan me een tikkeltje te ver. Ik heb een bepaalde domeinnaam laten schieten omdat je kennelijk alle risico's voor de naam moet dragen. Wat betekent dat dan? Advocaat kosten? De provider kan je afsluiten om dat soort risico's af te dekken. .
  Met dit soort voorwaarden zou ik toch heel erg graag willen weten hoe een en ander van te voren is te controlen cq om voor kosten en mogelijke schade het nu eigenlijk gaat. Oh ja, voor de volledigheid, het gaat om artikel 10, maarre 5.1 is natuurlijk ook best wel raar in vergelijking tot 5.2.
  10) Domeinnaamaanvrager vrijwaart SIDN, de bestuursleden van SIDN, het personeel van SIDN en alle Deelnemers terzake van, en zal hen schadeloos stellen voor, alle kosten en schade die voor ieder van hen voortvloeit uit een aanspraak van een derde dat de registratie en/of het gebruik van de aangevraagde Domeinnaam inbreuk maakt op diens rechten.
  5.1) Domeinnaamaanvrager staat ervoor in gerechtigd te zijn de aangevraagde Domeinnaam te gebruiken.
  5.2) Domeinnaamaanvrager verklaart dat naar zijn beste weten hij door de registratie en (eventueel later) gebruik van de aangevraagde Domeinnaam geen inbreuk maakt op rechten van derden.
 • …dan moet de C!T natuurlijk al wél op de mat liggen! Helaas is tot op heden nog niet het geval. De HCC Ledenservice heeft mij een week geleden [u:322fe87df9]verzekerd[/u:322fe87df9] dat ik 'm week 27 zou ontvangen. Verder geen excuses, uitleg, niks. Dus naast onbeschoft zijn het nog leugenaars ook!
  Bovendien plaats ik tegenwoordig bij alle acties van HCC/HCCnet.C!T een vraagteken, omdat de ervaring leert dat er óf een addertje onder het gras zit, óf blijkt dat een aanbieding eigenlijk helemaal geen aanbeiding is, maar een poging om bij de consument een voet tussen de deur te krijgen om er later aan te verdienen.
 • [quote:3cce17a710="Polar Monk"]
  Bovendien plaats ik tegenwoordig bij alle acties van HCC/HCCnet.C!T een vraagteken, omdat de ervaring leert dat er óf een addertje onder het gras zit, óf blijkt dat een aanbieding eigenlijk helemaal geen aanbeiding is, maar een poging om bij de consument een voet tussen de deur te krijgen om er later aan te verdienen.[/quote:3cce17a710]

  Das vaak zo met deze acties. Maar je bent helemaal niet verplicht mee te doen natuurlijk. Maar ja, als je een domein hebt wil je die houden en moet je nog precies op tijd zijn om het over te laten zetten naar een andere.
  Ik zou dus als je een domein wilt bij een goedkopere gaan, zoals openhost van Alexanderer en XBL of andere goedkope die vast wel staan op iets van hosting.pagina.nl
 • Kaz - heb jij een belang in openhost van Alexander of zo? Vind het wel erg toevallig dat je hem aanraad, dat hij zelf vervolgens hier komt spammen en dat je hem nu nog maar een keertje noemt. Ik heb trouwens effe zitten kijken - Alexander Online is wat - 15 jaar??? Neem me niet kwalijk hoor, maar ik vind het nou niet echt reuze betrouwbaar overkomen. Die prijs ligt daar niet voor niks zo laag, zullen we maar zeggen. Zonder je te willen dissen trouwens, Alexander - maar ik begrijp niet waarom Kaz'Duzar er zo op gebrand is deze aktie af te kraken. Het is gratis - gegeven paarden enzo… En als het je niet bevalt, doe je toch lekker niet mee?
 • En toch vind ik het een leuk initiatief. Alleen ben ik nu al wel een week zoet met het uitkiezen van een leuke naam. Is toch lastiger dan ik gedacht had; een creatieve naam vinden die nog niet iemand anders geregistreerd heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.