Vraag & Antwoord

Trashcan

[sept 2004] Thuisnetwerk aanleggen

Anoniem
Taniel
3 antwoorden
 • Een thuisnetwerk is handig, zeker als u meerdere pc's hebt of met de buurman de internetverbinding wilt delen. In de praktijk zijn 101 scenario's mogelijk. In dit artikel helpen wij u op weg met de aanleg van een draadloos of een bedraad netwerk. Wij geven u de juiste instellingen om direct tot een goed resultaat te komen.
 • Voor schema 2 is het mij niet helemaal duidelijk welke poorten van de routers met elkaar verbonden moeten worden. Verbind ik router (vast) LAN met router (draadloos) LAN of router (vast) LAN met router (draadloos) WAN?

  Ik heb USR8000-2 (vast) en USR8054 (draadloos).
 • Het artikel laat goed zien hoe je het netwerk kan aansluiten en wat je nodig hebt. Het probleem volgt echter later.

  Ik heb al jaren een netwerk liggen (UTP) en ben tot de conclusie gekomen dat het aanleggen van het netwerk vrij uniform is, zoals in de schema's is aangegeven. Maar de software instellingen geven veel problemen.

  Zo moet je controleren of de juiste protocollen geïnstelleerd zijn. Bij draadloos netwerk heel goed de beveiliging nalopen (wat vaak weer andere problemen met zicht mee brengt).
  Ook is het opzetten van een netwerk met XP en bijvoorbeeld W98 bijna niet te doen is. W98 kan zonder problemen de XP-machine vinden, dit werkt dus goed.
  Maar XP kan het netwerk niet vinden, maar het pingen naar de W98 PC werkt wel.
  Nu heb ik gelukkig op de XP-machine ook W98 staan, zodat ik meestal beide machines in W98 draai om volledig van het netwerk gebruik te kunnen maken.

  Het artikel vindt ik in dit opzicht dus wat mager. Het geeft aan hoe een netwerk aan te sluiten en wat je nodig hebt voor hardware. Maar de software en beveiligingsproblemen komen naar mijn idee niet of te mager aan de orde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.