Vraag & Antwoord

Trashcan

[sept 2004] De geboorte van een moederbord

Anoniem
Floor
7 antwoorden
 • Altijd al eens in de keuken willen kijken van een hardwarefabrikant? Gigabyte gunde ons een blik in hun nieuwe fabriek in Nan-Ping, Taiwan, waar zij de nieuwste moederborden produceren. Wij waren aanwezig bij de geboorte van een moederbord totdat deze op het vliegtuig werd gezet richting eindbestemming.
 • Lang geleden dat ik een interessant artikel gezien heb in C!T, dit was er één.
  Oha is het herhalingen troef.
 • Sluit ik me helemaal bij aan. Eindelijk eens iets vernieuwends. Ik kijk gelijk met andere ogen naar een moederbord als ik weer eens zo'n ding uit de doos haal of een PC openschroef :D
  Ik hoop dat er in de toekomst vaker van dit soort artikelen verschijnen.
 • Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat de moederborden simpelweg 3dmark03 liepen te draaien aan het einde van de productierit. Ik dacht dat fabrikanten hun eigen speciale applicaties en benchmark programma's gebruikten.
 • Ik had eigenlijk ook niet verwacht dat al die sockets enzo door een paar mensen er op gedrukt worden. Is dat dan zo makkelijk om te doen?
  dacht dat daar ook allemaal super geavanceerde apparaten aan te pas kwamen.
 • [quote:a4b45ef258="Derrik Djons"]Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat de moederborden simpelweg 3dmark03 liepen te draaien aan het einde van de productierit. Ik dacht dat fabrikanten hun eigen speciale applicaties en benchmark programma's gebruikten.[/quote:a4b45ef258]
  3Dmark is een burn-in test onder 40 graden celsius.
  Het product ondergaat diverse functionaliteitstesten voordat het in de temp kast komt.
 • [quote:03766b46f8="computer_nerdo"]Ik had eigenlijk ook niet verwacht dat al die sockets enzo door een paar mensen er op gedrukt worden. Is dat dan zo makkelijk om te doen?
  dacht dat daar ook allemaal super geavanceerde apparaten aan te pas kwamen.[/quote:03766b46f8]
  Ze de gaten voor de socket zitten er al in. Ze hoeven de socket er alleen maar in te zetten. Het solderen gaat middels een wave soldering station.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.