Vraag & Antwoord

Trashcan

[sept 2004] Een zee van geluid: 14 speakersets getest

Anoniem
Jeroen de Jager
22 antwoorden
 • Een goede beleving van films, games en muziek staat of valt met goed geluid. Hoe groot zijn de verschillen tussen de beschikbare pc-speakersets nu eigenlijk en welke set is voor u het meest geschikt? Wij legden onze oren te luisteren bij veertien speakersets.
 • Na dit artikel te hebben gelezen, heb ik nu wel oren naar de Terratec TXR 335. Maar in de Tweakers pricewatch staat ie niet, en op de site van terratec wordt ik ook niet echt veel wijzer. Enig idee waar deze set te kopen?

  [mierenneukermodus]
  De 2.1 Sets.
  Creative travelsound 200 :P[/mierenneukersmodus]

  Ik miste trouwens wel de Logitech X-220
  Het viel erg op dat de 2.1 sets allemaal van die stijlvolle sets waren, laten we maar zeggen. De Creative P380 had ik ook erg graag getest zien worden, bijvoorbeeld samen met die Logitech X-220
 • Dit was echt een artikel wat ik wou hebben, eindelijk een goede verglijking als ik wat nieuw geluid wil aanschaffen :D
 • [quote:54ac539364="Interficior"]Enig idee waar deze set te kopen?[/quote:54ac539364]

  Op deze pagina http://shopen.terratec.net/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=273&POSTNUKESID=471d9a8f750aad7bdf5b436693fbb79a kun je zien wie producten van Terratec verkoopt. Bij hen kun je vragen of (en waar) ze die specifieke speakerset verkopen.
 • Jammer dat paradepaardje van Creative, de Gigaworks S750 niet is meevergeleken. Das een fors dure set en dit was DE kans geweest eens te zien of dat geld de moeite waard was.
  Het is me bovendien bij lang niet alle sets duidelijk wat wordt meegeleverd. Bijvoorbeeld die blijkbaar meesterlijke set van Philips; komt daar een 5.1 versterkertje bij zodat ik m direct kan aansluiten op de PC of moet er eerst nog e.e.a. worden bij aangeschaft.

  Goed initiatief dit artikel, maar helaas niet alleszeggend of compleet.
 • We hebben bewust speakers getest die min of meer hetzelfde kosten. Alleen de Logitech Z-5300 is een uitschieter. Zo kunnen we de speakers beter met elkaar vergelijken. Mijn ervaring is dat voor 400 euro je beter HiFi-speakers kunt kopen die je op een aparte versterker aansluit. De kwaliteit daarvan is vele malen beter dan van welke computerspeakerset ook (misschien Klipsch uitgezonderd).
  Voor alle 5.1 setjes geldt: je kunt ze op een analoge 5.1 uitgang (drie stekkers) en soms op een digitale uitgang aansluiten. Een aparte versterker is dus niet nodig.
 • [quote:64748428eb="Jeroen de Jager"][quote:64748428eb="Interficior"]Enig idee waar deze set te kopen?[/quote:64748428eb]

  Op deze pagina http://shopen.terratec.net/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=273&POSTNUKESID=471d9a8f750aad7bdf5b436693fbb79a kun je zien wie producten van Terratec verkoopt. Bij hen kun je vragen of (en waar) ze die specifieke speakerset verkopen.[/quote:64748428eb]
  MediaMarkt heeft hem niet.
  Alternate heeft hem niet.
  RAF is een beetje vaag, dus zal hem ook neit hebben, hadden alleen aanbiedingen met op=op.
  EQP heeft ook niks.
  Vobis heeft ook al niks
  Dynabyte heeft geen site waarin je in de producten kan zoeken, dus daar ga ik morgen langs.

  Dus dan maar erg hopen dat ze die hebben.

  Maar hebben jullie hem van Terratec gekregen, of van een bepaalde winkel?
 • Op de site van de mediamarkt staan lang niet alle producten die ze in de mediamarkt in utrecht hebben. Je zou dus gewoon langs moeten gaan of mailen/bellen.
 • [quote:ea2a1080de="Interficior"]Maar hebben jullie hem van Terratec gekregen, of van een bepaalde winkel?[/quote:ea2a1080de]
  Terratec zelf heeft de set beschikbaar gesteld voor de test. Ik heb mijn contactpersoon een mailtje gestuurd met de vraag waar de set te koop is. Binnenkort meer duidelijkheid!
 • Kunt U mij vertellen waar u de Philips A5.600 speakerset heeft gekocht? En of dit wel de officiele productnaam betreft want ik alleen maar varianten van de Philips A5.600 vinden.
 • voor de echte muziekliefhebber wordt de Philips A5.600 aangeraden in combinatie met de Audigy geluidskaart. Ik heb de SB Live! geluidskaart, profiteer ik dan niet optimaal van de Philips speakers en kan ik dan beter voor andere speakers kiezen of maakt dat niet veel uit?
 • [quote:808b72b1ad="Hankman"]voor de echte muziekliefhebber wordt de Philips A5.600 aangeraden in combinatie met de Audigy geluidskaart. Ik heb de SB Live! geluidskaart, profiteer ik dan niet optimaal van de Philips speakers en kan ik dan beter voor andere speakers kiezen of maakt dat niet veel uit?[/quote:808b72b1ad]Maakt dat wat uit dan? Ik was van plan om de speakerset op mijn standalone dvd-speler aan te sluiten (welke 5.1 ondersteund). Uit de test kan ik niet opmaken of deze boxen specifiek voor de computer zijn.
 • [quote:1abf020f85="El-Broosha"]Jammer dat paradepaardje van Creative, de Gigaworks S750 niet is meevergeleken. Das een fors dure set en dit was DE kans geweest eens te zien of dat geld de moeite waard was.
  Het is me bovendien bij lang niet alle sets duidelijk wat wordt meegeleverd. Bijvoorbeeld die blijkbaar meesterlijke set van Philips; komt daar een 5.1 versterkertje bij zodat ik m direct kan aansluiten op de PC of moet er eerst nog e.e.a. worden bij aangeschaft.

  Goed initiatief dit artikel, maar helaas niet alleszeggend of compleet.[/quote:1abf020f85]
  De Creative is zoals Jeroen al aangaf helaas veel te duur om mee te kunnen doen in onze test van betaalbare speakersets. We hebben echter weldegelijk ervaring met deze set en ikzelf ben er heel erg over te spreken. De set geeft een erg vol en krachtig geluid en de sub gaat behoorlijk laag. Voor een natuurgetrouwe weergave van muziek is de set niet echt geschikt. De muziek klinkt allemaal erg vet en hard, maar het geluid is wel erg 'warm' gekleurd. Als je hiervan houdt (ik wel) is er natuurlijk niets aan de hand. Als je een zo neutraal mogelijk geluidsbeeld wil, is het niet handig. Jeroen geeft al aan dat je dan beter naar een goed setje (redelijk neutrale) HiFi-speakers kunt zoeken. Voor games en films is er weinig beters te krijgen voor deze prijs. Daar kan ik kort in zijn.

  [quote:1abf020f85="Hankman"]voor de echte muziekliefhebber wordt de Philips A5.600 aangeraden in combinatie met de Audigy geluidskaart. Ik heb de SB Live! geluidskaart, profiteer ik dan niet optimaal van de Philips speakers en kan ik dan beter voor andere speakers kiezen of maakt dat niet veel uit?[/quote:1abf020f85]
  Je zult niet beter geluid krijgen door een andere speakerset te kopen. Hooguit door een betere geluidskaart aan te schaffen. Maar het geluid van de Live! is niet slecht, dus ik zou gewoon voor de Philips set gaan als ik jou was :)

  [quote:1abf020f85="Muskusrat"][quote:1abf020f85="Hankman"]voor de echte muziekliefhebber wordt de Philips A5.600 aangeraden in combinatie met de Audigy geluidskaart. Ik heb de SB Live! geluidskaart, profiteer ik dan niet optimaal van de Philips speakers en kan ik dan beter voor andere speakers kiezen of maakt dat niet veel uit?[/quote:1abf020f85]Maakt dat wat uit dan? Ik was van plan om de speakerset op mijn standalone dvd-speler aan te sluiten (welke 5.1 ondersteund). Uit de test kan ik niet opmaken of deze boxen specifiek voor de computer zijn.[/quote:1abf020f85]
  De speakerssets zijn allemaal actief, dus ze hebben een ingebouwde versterker. Je kunt dus in principe iedere bron op de speakers aansluiten. Je zult hooguit een verloopstekkertje nodig hebben (weet uit m'n hoofd zo niet welke speakerset wat voor ingangen heeft, kun je op foto's vaak wel zien). Deze worden vaak ook nog eens bijgeleverd en anders heeft je lokale elektronicaboer het wel voor je. Maar je hebt grote kans dat je de spullen direct op elkaar aan kunt sluiten, dan ben je in één keer klaar.

  Let er overigens allemaal wel op dat deze speakersets bedoeld zijn voor gebruik in relatief kleine ruimtes, zoals kantoortjes, slaapkamers, kleine woonkamers etc. Dus in een grote woonkamer zullen de resultaten (met name het volume) tegen kunnen vallen.
 • oke, bedankt voor je antwoord, inmiddels heb ik de Philips set gekocht voor € 99,=, ga de boel morgen aansluiten. Ik had alleen gelezen dat de Audigy minder ruis produceert dan de Live! vanwege een betere techniek. Als ik me er aan stoor kan ik altijd nog voor de Audigy gaan. :lol:
 • [quote:10e763fcc8="Hankman"]oke, bedankt voor je antwoord, inmiddels heb ik de Philips set gekocht voor € 99,=, ga de boel morgen aansluiten. Ik had alleen gelezen dat de Audigy minder ruis produceert dan de Live! vanwege een betere techniek. Als ik me er aan stoor kan ik altijd nog voor de Audigy gaan. :lol:[/quote:10e763fcc8]Ik ben ook van plan om die philips speakerset te kopen, kun je mij vertellen wat voor aansluitingen deze heeft? Ik heb daar namelijk geen informatie over kunnen vinden en screenshots van de achterkant van deze speakerset kan ik nergens vinden.

  Dus of je de speakerset direct op een dvd speler kunt aansluiten.
 • vanochtend de A5.600 aangesloten, mooi strak en hard geluid alhoewel het geluid me enigszins 'koud' over komt, maar dat kan ook aan mijn oren liggen. Verder heel compleet met lange kabels, draadloze afstandbediening en DVD van Marco Borsato in de Kuip.

  de set heeft 3 ingangen:
  1. 5.1 kanaal, 9 polige DIN-bus voor aansluiting van een 5.1-kanaals audiovisuele bron
  2. stereokanaal, 3,5mm-stereobus voor aansluiting van een audiovisuele stereobron (bv. hoofdtelefoonaansluitng MP3-speler)
  3. 2x RCA-bus voor aansluiting van een audiovisuele stereobron (bv. TV)
 • [quote:5c2dfd5950="Hankman"]vanochtend de A5.600 aangesloten, mooi strak en hard geluid alhoewel het geluid me enigszins 'koud' over komt, maar dat kan ook aan mijn oren liggen. Verder heel compleet met lange kabels, draadloze afstandbediening en DVD van Marco Borsato in de Kuip.

  de set heeft 3 ingangen:
  1. 5.1 kanaal, 9 polige DIN-bus voor aansluiting van een 5.1-kanaals audiovisuele bron
  2. stereokanaal, 3,5mm-stereobus voor aansluiting van een audiovisuele stereobron (bv. hoofdtelefoonaansluitng MP3-speler)
  3. 2x RCA-bus voor aansluiting van een audiovisuele stereobron (bv. TV)[/quote:5c2dfd5950]


  Mag ik vragen waar je de set hebt gekocht? Ik kom net uit de stad en geen winkel heeft de set.
  :cry:
 • Hankman, even een vraagje.
  Als je het geluid wilt overschakelen van boxen naar hoofdtelefoon, doe je dat softwarematig of wordt er een soort kastje bijgeleverd?
 • El Broosha:

  het geluid kun je zowel op de centerspeaker als op de (draadloze) afstandbediening omschakelen van inputkanaal.


  SCSI:

  ik heb de set gekocht bij Rozendal Electro (Electro World keten) in Heerde voor €99,=, telefoonnr. 0578-691489
  Je kunt hem ook bestellen bij Pixmania, maar daar betaal je € 110 ex. verzendkosten, zie http://www.pixmania.nl/nl/nl/40237/art/philips/seismic_power_600_luidspr.html?srcid=102
 • http://www.tweakers.net/pricewatch/42449

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.