Vraag & Antwoord

Trashcan

[okt 2004] Het Systeem

Anoniem
Volkert Deen
8 antwoorden
 • Iedere maand vragen vele lezers aan de redactie van Computer!Totaal advies bij de aankoop van een nieuwe pc. De Top 5 heeft u daarbij jarenlang bediend, maar de beperkingen van deze populaire rubriek werden steeds duidelijker: het thema moest maar net in uw straatje passen, en de leveranciers maar net in uw buurt. Bovendien zorgden de testresultaten zelden nog voor verrassingen: de pc is een volwassen gebruiksvoorwerp geworden.

  Met ingang van dit nummer kiezen we voor een nieuwe aanpak die u meer mogelijkheden geeft. Bij meer dan dertig leveranciers uit het hele land hebben wij offertes aangevraagd. In deze rubriek nemen we iedere maand de drie meest aantrekkelijke aanbiedingen met u door. We geven aan welke offertes onze voorkeur hebben, en motiveren die keuze. Zo geven we u niet alleen een overzicht, maar helpen we u ook zelf kritisch te kijken naar de aanbiedingen die u tegenwoordig in de media om de oren vliegen.

  Geef hier uw mening over de inzendigen en de rubriek!

  Relevante links:
  www.alternate.nl
  www.nec-online.nl
  www.ncaonline.nl
  www.paradigit.nl
  www.acer.nl
 • ik vin het een goed idee.. zo help je teminste de mensen aan een systeem die goed is gekeurd door C!T 8) :roll:
 • Zo'n top 5 game-, budget- ed systemen was misschien wel aardig om door te lezen, maar ik had niet het idee dat ik er echt wat aan had.
  Ik heb dit nummer nog niet gelezen, maar denk dat het voor iedereen, ookal koop je geen complete systemen, een verbetering zal zijn. Hiermee zal het er denk ik ook actueler uit zien, en weet je waar je op moet letten bij aanschaf van een nieuwe pc.
 • Op zich is het een goed initiatief, alleen koop ik eens in de 2-3 jaar wat nieuws of wijzig ik tussentijds bv een harde schijf, videokaart of brander. Dit soort artikelen geven mij hooguit de indruk hoe goed mijn huidige systeem nog is en wat er nu zoal te koop is. Wanneer dit elke maand zou komen, vind ik het zelf minder interessant omdat de artikelen veel op elkaar gaan lijken. Een beetje afwisseling per maand vond ik ook wel wat. Dan wat laptops, dan middenklasse, dan een wat duurder systeem.
 • Rubriek was op zich wel goed, alleen sommige adviezen erin ,
  zoals bij de game systemen, daar geven jullie minpunten aan "slechts"
  200 Gb hdd ruimte, maar de winnaar heeft een scherm, wat volgens jullie niet 100% geschikt is om te gamen.

  (HDD bijplaatsen kan bijna iedereen en kost 100€ , een nieuwe monitor, omdat de ouwe te traag is,kost heel wat meer.)
 • Ik denk dat dit de volgende keer wel wat uitgebreider mag als het nog terugkomt. Ik vond de oude top 5 beter, omdat dan dieper op het systeem ingegaan werd.
 • Hmm :)
  Vroeger stond er een top-10 in die werd bijgewerkt iedere maand.. dat een idee? (maar dan met een top5 in 3 categorieen oid; kijk die oude C!T's nog maar eens na: uitgebreide beschrijving van de systemen + een lijst 'what to buy'
 • Neem eens een voorbeeld aan bijvoorbeeld Tweakers.net met een Bestbuy guide of Hardware.info met PC advies. Neem eens in de twee maanden een soort van Bestbuy guide en eens per twee maanden een test van een aantal standaard te kopen systemen.

  Je hebt te maken met meerdere catagoriën mensen die een PC kopen. Mensen die een standaard systeem kopen (mischien maar één keer per 4 jaar) en mensen die zelf hun systeem samenstellen of upgraden. Meestal veranderd er in een maand niet zo heel veel schokkends op PC gebied.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.