Vraag & Antwoord

Trashcan

Restyling Computer!Totaal

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Inmiddels hebt u, onze lezers, kennis kunnen maken met de nieuwe stijl van Computer!Totaal. We horen hier graag van u wat u vindt van onze nieuwe insteek en opmaak. Uw constructieve mening, loftuitingen en opbouwende kritiek zijn van harte welkom.
 • Ik ben nog niet veel verder gekomen dan het doorlezen van 1 artikel en het doorbladeren van het blad, maar ik denk dat e.e.a. er wel op vooruit gegaan is. Vooral pretting dat dat 'vermaledijde' bolletjes beoordeling systeem verdwenen is en vervangen door een 1-10 schaalverdeling. Verder heb ik het idee dat er een wat kleiner (of compacter) lettertype is gebruikt, wat ik persoonlijk wel prettig vindt.

  Tenminste, als er daardoor meer tekst op een pagina zou passen. Helaas staan er als vanouds pagina vullende plaatjes in, die niet altijd nuttig zijn en vooral m.i. kostbare ruimte wegsnoepen. Dat terwijl C!T - wat mij betreft - juist wat uitvoeriger op materie in zou mogen gaan. Ik begrijp dat plaatjes als 'versiering' een pagina een prettiger uitelijk geven. Nu zijn het vaak m.i. beknopte artikelen, met als verklaring dat nou eenmaal niet genoeg ruimte is om uitgebreider op zaken in te gaan. Ik had gehoopt dat dat in de nieuwe layout enigzins zou veranderen.
 • Al snel doorbladerend kan ik het verschil tussen en reclamepagina en een artikel slecht maken. Soms te rommelig/flitsend waardoor het dus erg lijkt op een advertentie.

  verder merk ik er weinig aan
 • Het blad lijkt wat dunner te worden (op zich gold dat ook voor het vorige nummer). Het leest prettig. Bij verrassing zag ik wat over multimedia spullen en dvd kopiëer software. Helpdesk lijkt me ook informatief. In ieder geval allerlei onderwerpen die mij nu aanspreken. Informatie over nieuwe hardware is wel heel interessant, maar dat is meer omdat ik dat leuk vind. Kopen doe ik dat niet vanwege de vaak hoge prijs.
 • jah ik moet er nog aan wennen maar het iz wel te doen.. 8)
 • Bah, kan iets niet gewoon hetzelfde blijven?

  Niet dat er iets mis is, ziet er wel goed uit.

  Waarom hadden jullie niet van tevoren een poll gemaakt?
 • ik vond al dat er eens grondig naar de styling van de C!T gekeken moest worden. Ik vond het lettertype te groot, zodat er te weinig op een pagina pastte. En aangezien je duidelijk merktte dat er in een aantal artikelen ruimtegebrek was, vin dik dit kleinere lettertype een stuk beter. Ik hoop dat de hoeveelheid pagina's die eerst voor een artikelen werd gegeven, hetzelfde blijft, want vaak mogen de artikelen wel wat uitgebreider.
  Ik heb ook nu het idee dat je een wat beter bij de tijd passend blad leest.
 • Persoonlijk vind ik de voorkant nog steeds erg rommelig. Het is een trend onder de computertijdschriften om zoveel mogelijk hier op te zetten; vrijwel elk artikel moet er op staan. Waarom niet een rustige, strak vormgegeven cover?
 • De voorkant ziet er goed uit, vind ik - niet te rommelig. Als je op de voorkant alleen het logo + afbeelding zet koopt men het blad natuurlijk minder snel. Daarnaast kan je snel in de winkel zien of hij interessant genoeg is of niet.
 • Bladen zitten tegenwoordig vaak (helaas) in een folie. Dan is doorbladeren voor de inhoudsopgave niet mogelijk en "zet men die maar op de voorkant". Tenminste, dat vermoed ik. Ze gaan daarbij wel voorbij aan het feit dat de meeste tijdschriften in rekken achterelkaar staan, dus of het werkt?

  groetjes Edmond
 • Ik vind um wel aardig geworden :)
  Wel mis ik (nog steeds :P) columns - zoals die van Ed Baard en wijlen Kees Vuik natuurlijk. Ik hoop nog steeds dat zulke colums weer terugkomen… (EB over een nieuwe kopieerbeveiliging: Tja, dan had u toen maar zo'n slim LCD-scherm moeten kopen' \o/)

  verder leest het prettig, maar ik vind dat de C!T structureel de verkeerde kant op gaat: weliswaar dezelfde weg als de HCC, maar naar mijn mening toch de verkeerde: van Hobby Computer Club naar Helpdesk Computer Club, om het zo maar even uit te drukken; Hobbyisten hebben tenminste nog _enig_ verstand van zake; ik heb het gevoel dat de C!T niet meer voor hobbyisten wordt geschreven alleen… ik heb de helpdesktest niet bij de hand, maar naar mijn mening was het niveau van de vragen vrij laag…


  Okay, voorbeeldje. (steeds de eerste vraag ;))
  C!T: februari 1994: Ik maak een tekstverwerking in quickbasic. (…) 1. Bij het definiëren van een toets wordt de combinatie shift-cursorkeys genegeerd. Als ik invoer "KEY 22, CHR$(&H03) + CHR$(&H48)" loopt het programma (…) verder bij de subroutine toegewezen aan KEY(11)

  C!T: februari 2004: Met belangstelling heb ik de cursus over zelfinstallerend XP gelezen. (…) Hoe start ik een pc zonder besturingssysteem (…) op en hoe benader is dan de gedeelde map (…). (…) [i:94b1ad23c4]Kunt u mij misschien verwijzen naar een internetsite (…)?[/i:94b1ad23c4]

  beetje ge-(…)'ed, maargoed. 1994: hobbyist, 2004: luilak die niet kan googlen?

  Dat was dan mijn betoog :P
  oh, en ik zou graag willen weten wat de redacteurs er ZELF van vinden; geen C!T standpunt dus, column-standpunt zegmaar ;)
 • Er is te weinig verschil in lay-out tussen reclame en artikelen, waardoor het geheel meer als een soort reclame folder overkomt. Dit is het blad niet ten goede gekomen.
 • Sluit me volledig aan bij Orcer. Reclame of tekst?? Onduidelijk! Waarom onderbreken jullie een artikel met een reclamepagina? Tuurlijk snap ik dat adverteerders dan beter gezien worden, maar het is zeer irritant. Ben blij dat er verder niet eens meer zo veel reclame in het tijdschrift zit maar los erbij. Dat pakket knetter ik met het plastic meteen weg.

  En ik moet zeggen dat het papier wat jullie nu gebruiken wel erg scheurgevoelig is. Het scheelt een paar bomen, maar er zijn andere oplossingen.

  CB
 • Vind het er wel aardig uit zien. Moet aan sommige dingen nog wat wennen maar het is zeker niet verkeerd. Wat ik wel jammer vind is dat de test van de verschillende voorbeeld systemen niet meer zo uitgebreid zijn als ze waren. Geeft voor mij niet meer een goed beeld over de PC's.
 • Ik heb er nog niet heel veel in gelezen maar tot nu toe ben ik tevreden met de nieuwe stijl. Vooral het nieuwe lettertype vind ik een vooruitgang.
 • Ik heb een voorkeur voor lettertype times roman, en ben dus niet blij met de nieuwe layout. Ook kon ik zaken als 'freeware kort' niet meer vinden. :(. Het technisch gehalte vond ik ook wat minder, dit gaat de kant op van een 'computer style' blad. De balans slaat te ver door. :evil:
 • Ik erger me soms aan die reclame van Dell , vooraan in het blad.
  Kunnen jullie die niet weghalen?
 • hmm

  zelfde verhaal als de 06-nummers een jaar of 8 geleden… de redactie gaat niet over de advertenties…
 • En advertenties houden een blad betaalbaar… Vergeleken met de zalfjes, poedertjes, instant soep en andere zooi vind ik de reclames in de computerbladen altijd nog wel te pruimen. Zolang de scheidslijn maar duidelijk is.

  groetjes Edmond
 • Ik vind het een prima uiterlijk, zo gaan we weer een beetje met de tijd mee. Alles word "space" dus de oude, vertrouwde C!T kan niet achter blijven, toch? :wink: Maargoed. Voor de rest ben ik het zeker eens met de verkeerde/onduidelijke plaatsing van de reclame. Wat wel weer een grote vooruitgang is (naar mijn mening..) de manier waarom de bijv. systemen worden bedoordeelt, een stuk duidelijker! Go on.. 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.