Vraag & Antwoord

Trashcan

[nov 2004] Windows XP Service Pack 2

Anoniem
THE_GAME_MEN!
22 antwoorden
 • Hebt u Service Pack 2 voor Windows XP al gedownload? Dat u hierin aanpassingen wilt maken, staat al bijna vast. Windows XP gaat anders helemaal op slot. In dit artikel leest u alles over de belangrijkste innovaties en verbeteringen, en natuurlijk over hoe u ze naar uw hand zet.

  Geef hier uw mening over dit artikel. Wat is er goed en hoe kan het anders?
 • Er had voor mij wat duidelijk in mogen staan welke problemen je kunt verwachten.
 • Het artikel is informatief en nuttig, alleen jammer dat de CD met de Windows XP update SP2 niet bij het blad voor abonnees zat, temeer dat degene die het blad los kopen deze service wel kregen… :(
  Nog echt niet iedereen heeft ADSL en deze update is toch wel minimaal 20 MB, dat doe je niet zomaar met een modem. Hiermee verplicht je je modem-abonnees toch bijna tot het kopen van een ander computerblad. Microsoft levert de CD gratis, maar dan moet je wel rekening houden met een wachttijd van 2-3 weken.
  Slechte beurt van Computer Totaal!
 • wat kost adsl tegenwoordig nog :roll:

  en dan nog, 20 mb is makkelijk te doen, uurtje ofzo
 • Tja, je zou het ook anders kunnen bekijken: iedereen een schijf toesturen is verspilling. De service zou wel geboden mogen worden maar om iedereen er dan van te voorzien daar wil ik mijn abonnementsgeld niet aan besteed zien. Downloaden met een modem lijkt me niet echt een optie de CD versie is 250MB en de SP2 update op zich is dacht ik 85MB.
 • mjah das waar, ik heb de full binnengetakeld

  die CD's zijn gratis, dus ik zou er zoeen bestellen, of iemand in de buurt (kennis/buren/familie/ed) die een snelle verbinding heeft en een cd schrijver, dan kun je de volledige service pack 2 downloaden en op CD zetten.
 • SP2 heb ik zonder een enkel probleem geinstalleerd. Na alle voorgaande slechte ervaringen was dit nu eens een meevaller. Moest alleen even opletten met de al eerder eerder geinstalleerde virusscanner en firewall van McAfee (uitgezet van te voren)
 • Zover ik weet wilde Microsoft noch Computer!Totaal noch PCM noch een ander blad, daarvoor voldoende CD's leveren voor hun hele oplage. Ook in Duitsland trouwens niet waar ik hierover ook al een leuke discussie zag, meen bij Chip.

  Anyway, het is dus (zover ik weet) eerder een slechte beurt van Microsoft dan van Computer!Totaal. De redactie had niets liever gedaan (zover ik weet) dan iedereen de CD bijsluiten maar helaas, Microsoft wilde dat niet.

  groetjes Edmond
 • Hij zit wel bij de Computer Idee :wink:
 • En PC active
 • beetje geldverspilling om iedereen maar een cd mee te geven
 • [quote:46716f3554="sdk"]beetje geldverspilling om iedereen maar een cd mee te geven[/quote:46716f3554]
  Wel goed voor de image van zo'n blad lijkt mij
 • Wat net al gezegd is er had wat mij betreft ook wat aandacht besteed mogen worden aan problemen die zich voordoen met SP2.

  Ik ken diverse mensen met erg veel problemen na de installatie van SP2. Deze problemen komen niet alleen door oude software die niet meer werkt. Er zijn verschillende problemen zoals ontzettend traag wordende computers het alsmaar opstarten (loop).

  Mischien een idee voor de volgende Computer Totaal.
 • Ja Goed idee. Mijn PC start namelijk ook veel trager op Om over het afsluiten maar te zwijgen
 • Wat ik jammer vind is dat het artikel de indruk wekt dat je PC (misschien wel te) veilig is. Op pagina 12 van het blad wordt echter melding gemaakt van een ernstig lek in SP2. Jammer dat daar niet naar wordt verwezen, want het is iets waar je absoluut naar moet kijken.

  Wie het over het hoofd heeft gezien: kijk op http://www.pcwelt.de/know-how/extras/103039 (in het Engels).

  Leuk besluit van dit artikel: 'Na deze maatregelen kun je er zeker van zijn dat je weer zo veilig bent als met SP1'. Dankjewel Microsoft :-(
 • [quote:7f41293cf0="Edmond Varwijk"]

  Anyway, het is dus (zover ik weet) eerder een slechte beurt van Microsoft dan van Computer!Totaal. De redactie had niets liever gedaan (zover ik weet) dan iedereen de CD bijsluiten maar helaas, Microsoft wilde dat niet.

  [/quote:7f41293cf0]

  Voor de mensen die de CD nog zoeken, hier staan de bladen die hem aanbieden. Op de Microsoft site dus… :wink:
  http://www.microsoft.com/netherlands/windowsxp/sp2/bladen.aspx
 • Ik heb SP2 als test geinstalleerd en is zelfs met mijn breedbandverbinding een langdurige en moeizame operatie. Veel lastiger ook dan vroegere servicepacks. Toen ik zag dat de winkelexemplaren van de bladen wel een CD meekregen voelde ik me een beetje voor de gek gehouden.
 • http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/updates/sp2/cdorder/nl/default.mspx
  even dit invullen en je krijgt de cd (gratis) binnen een week of twee in huis.
 • Wat is toch jullie probleem?
  Gewoon XP Pro + SP2 integrated downloaden en installeren… :evil:
 • [quote:912245aa44="Bald Eagle"]Wat is toch jullie probleem?
  Gewoon XP Pro + SP2 integrated downloaden en installeren… :evil:[/quote:912245aa44]
  Hoezo probleem?
  De meesten hier hebben WinXP legaal en willen die legaal updaten met servicepack 2.
  Volgens mij stelt Microsoft nog steeds WindowsXp niet gratis ter download beschikbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.