Vraag & Antwoord

Trashcan

[dec 2004] Het Systeem

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Bij meer dan dertig leveranciers uit het hele land hebben wij offertes aangevraagd. In deze rubriek nemen we iedere maand de drie meest aantrekkelijke aanbiedingen met u door. We geven aan welke offertes onze voorkeur hebben, en motiveren die keuze. Zo geven we u niet alleen een overzicht, maar helpen we u ook zelf kritisch te kijken naar de aanbiedingen die u tegenwoordig in de media om de oren vliegen.

  Geef hier uw mening over de inzendingen en de rubriek!
 • Middenklasse systemen, bod van Informatique; Waarom is een grote kast een minpunt?
  Chieftec Dragon Miditower is dacht ik 55cm. Ik heb zelf een Chieftec Dragon Bigtower van 67cm.
 • Ik vind persoonlijk de eisen van bv. het High-end systeem raar. Ok, voor gamen heb je een high end systeem nodig, maar als je dan als eis stelt dat er een draadloze muis bij moet… Blijf ik een beetje raar vinden. [Edit] en dan staat er bij de minpunten dat er geen goede game muis bij zit :-?

  Ook is het niet niet helemaal up-to-date. Bij moederbord wordt nl een beetje vaag beschreven wat nou de bedoeling is. Voor high end zou ik iig gaan voor socket 939 (AMD) of LGA755 (intel), en de daarbij behorende chipsets NF3 (of NF4) voor AMD en de 9x5 chipsets voor intel. Gamen is natuurijk ook prettiger op een 19" scherm, maar als dat te duur wordt met een lage reactietijd, waarom dan geen CRT?
  De geluidskaart moet voor games natuurlijk een Audigy 2 ZS zijn, en niet een of ander Sweex 5.1 geval. (staat niet duidelijk in de eisen)

  Veel commentaar, ik weet het, misschien kijk ik er ook wel fout tegen aan. Ik hoor graag een reactie.
 • Ik vond door de 3 beschikbare pagina's de top5 nooit een succusvolle rubriek. Het systeem vind ik een beter alternatief, alleen blijf je ruimtetekort hebben. Bij het instapsysteem mis ik bijboorbeeld dat er echt gezegd word dat
  -Voor all round gebruik"de NCA pc qua prestaties wss het snelste is op de voet gevolgd door de NEC
  - Voor gamen de NEC pc het beste is aangezien de andere pc's onboard vga hebben. (er staat wel iets bij de pluspunten, maar mag van mij nog wel eens duidelijk herhaald worden).
  Ook de opmerkingen over de VIA k800 chipset vs nforce 3 zegt niet echt veel. Voor beginnende gebruikers zijn allebei de chipsets toch goed genoeg?? Die ruimte had naar mening mening beter gebruikt kunnen worden om iets te zegen over A64 2800+ vs celereon 330.
  De computertotaal mening mag dan ook wat uitgebreider en zich meer focussen op als u vooral dit doet, dan is die beter, en voor allround die pc. En de zin "een redelijk snelle processor" terwijl de andere systemen een snellere hebben ontkracht de CT mening.
  Wat ik trouwens wel goed vind is dat jullie aan de leverancier om uitleg vragen over een aantal keuzes. Nog een klein slordigheidsfoutje, de NCA pc staat op de kop op de foto :P
 • is dit niet meschien een leuke voor in de budget te zetten…?? :roll:

  http://www.challengecomputers.nl/shop.asp?id=45612&pop=true
 • Ik vind de eis voor een grafische kaart bij het middenklasse te hoog. Een sprong van geintegreerd naar radeon 9800 vind ik nogal iets. Ik zou eerder zijn voor bijvoorbeeld een radeon 9550 of vergeleijkbaar. Dit geeft volgens mij beter de grens aan tussen instap en middenklasse.
 • Maar de 9800-serie is voor de huidige *moderne* spellen al een redelijke middenklasse-kaart aan het worden.
  Volgend jaar zit ie beslist al in de budget-klasse …

  Een beetje vooruitkijken mag dus best. Je hoeft zo'n systeem zeker niet op te zadelen met een kaart die *nu* al in de laagste klasse zit qua features/snelheid.

  // —

  Qua rubriek is het meer een 'hint-rubriek' en als zodanig best wel leuk om te zien wat je in een bepaalde 'klasse' zou mogen verwachten.

  Enige probleem is dat ik heb is dat men aan een muis voor spellen wel erg aparte eigenschappen lijkt te stellen. Ik heb zelf gewoon een 'normale' optische Logitech. Een draadloze of extreem snelle muis zou ik pas in de top-systemen bij een die-hard gamer verwachten.
 • De mensen die in deze rubriek geïnteresseerd zijn zouden denk ik willen weten wat voor nu een middenklasse systeem is. en niet voor wat over 1 jaar een middenklasse systeem is. Ze gaan namelijk nu hun geld uitgeven en zijn aan een bepaald budget gebonden. Voor 1400 euro zou ik liever wat meer geheugen hebben en dan maar een iets mindere grafische kaart.
 • [quote:f51c315d44="Orcer"]De mensen die in deze rubriek geïnteresseerd zijn zouden denk ik willen weten wat voor nu een middenklasse systeem is. [/quote:f51c315d44]
  Wat wij voor nu een middenklassesysteem vinden kan je lezen op de eerste pagina van de rubriek. Dit geldt ook voor instap- en highend systemen.
 • Dan nog ben ik van mening dat je met 1024 mb geheugen beter af bent dan met een nog net niet high end grafische kaart. Op een midrange fgrafische kaart als de radeon v9550 kun je toch een fatsoenlijk spel spelen, alleen niet in 1280x1024x32 met aa en aniso aan. Maar zul je meer moeten denken aan 1280x1024x16, wat volgens mij geen verslechtering geeft in de kleurweergave als je praat over TFT schermen.
 • Geheugen kan je makkelijk bijplaatsen. Hierdoor blijft je oude investering nog bruikbaar. Als je, over een jaar bijvoorbeeld, een betere grafische kaart wilt, zit je met een oude grafische kaart die je voor heel weinig geld tweedehands kunt verkopen. Da's kapitaalvernietiging. En ik vind een Radeon 9550 niet echt middenklasse maar meer instap/budget.
 • [quote:ab1594f6f8="Orcer"]Dan nog ben ik van mening dat je met 1024 mb geheugen beter af bent dan met een nog net niet high end grafische kaart. [/quote:ab1594f6f8]
  Dat vinden wij ook, vandaar dat we dat ook eisen. Ik snap je punt niet, ben ik bang.

  Uit die uitleg op de eerste pagina:
  [quote:ab1594f6f8]
  Middenklasse gamesystemen
  Een middenklasse gamesysteem is meer een gezins-pc: voor elk wat wils. U vindt het niet nodig enorme bedragen uit te geven voor de hoogste framerates, maar moderne spellen moet u er wel fatsoenlijk op kunnen spelen. Daarnaast wilt u ook andere zaken met de computer doen, zoals foto's uit uw digitale camera verwerken, internetten en kantoorapplicaties draaien.
  Gebruikseisen: Spelletjes en kantoortoepassingen, e-mail, internet en fotobewerking
  Maximumprijs: Euro 1400,- inclusief btw

  Bijbehorende systeemeisen
  Processor: Intel Pentium 4- of AMD 64-processor + koeler (boxed)
  Moederbord: Model met i865PE-chipset of met nForce 3-chipset (usb 2.0, firewire, netwerk)
  [b:ab1594f6f8]Geheugen: 1024MB DDR 400[/b:ab1594f6f8]
  Harde schijf: 160GB SATA
  [b:ab1594f6f8]Grafische chipset: ATI Radeon 9800 X600/X700 of nVidia GeForce FX 5900 of 6600[/b:ab1594f6f8]
  Beeldscherm: 17-inch tft (12ms of beter) of 19-inch crt
  Optische stations: Dvd-speler plus dvd-brander (4-speed +/–rw)
  Muis en toetsenbord: Optische muis met scroll-wiel, multimediatoetsenbord
  Geluidskaart: Goede kwaliteit 5.1 (eventueel geïntegreerd)
  Speakers: Goede kwaliteit 5.1-speakerset
  Besturingssysteem: Windows XP Home/Pro NL
  [/quote:ab1594f6f8]
 • [quote:f4c6286e17]Als je, over een jaar bijvoorbeeld, een betere grafische kaart wilt, zit je met een oude grafische kaart die je voor heel weinig geld tweedehands kunt verkopen. Da's kapitaalvernietiging.[/quote:f4c6286e17]

  Die beredenering klopt ook niet, want dat zou betekenen dat iemand die nu op dit moment alleen kantoor toepassingen draait ,en daarom een instapsysteem heeft aangeschaft, geen kinderen zou krijgen/hebben die wel games willen gaan spelen over een jaar. Dan zou de eis voor een grafische kaart in het instapsegment omhoog moeten, zodat die persoon een basis heeft om op te beginnen.

  Ik weet dat ik dit een beetje warrig heb opgetypt, dus waar het in principe op neerkomt de sprong tussen instap en middenklasse grafische kaart vind ik in het artikel te groot

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.