Vraag & Antwoord

Trashcan

[jan 2005] Helpdesk

Anoniem
andre.dierick
8 antwoorden
 • Geef hier uw mening over de rubriek Helpdesk. Wat is er goed, hoe mag het anders?
 • [b:a4b5a503c7]pagina 106/108 vraag over gebruikersmappen[/b:a4b5a503c7]

  Hier heb ik me ook lang aan gefrustreerd. Andere mappen instellen is mij nooit gelukt. Uiteindelijk heb ik het opgelost door in de Windows default map een snelkoppeling naar de door mij gewenste locatie te maken.
 • Neem aan dat het nu wel gelukt is?

  groetjes Edmond
 • Nog geen moed/zin gehad om het te proberen…
 • De methode die door Erik van de Stolpe wordt gebruikt om een Ghost image te maken na installatie van een programma, en die vóór installatie van een nieuw programma terug te zetten vraagt om één eigenschap van de C: schijf: er mag geen data op staan. Geen documenten, maar ook geen andere inhoud van de documents en settings mappen, géén programma directories waarin door de programma's data wordt weggeschreven.
  Alleen programma's die zich aan de Windows conventies houden zetten hun informatie in de documents en settings map. Microsoft zelf, maar ook bijvoorbeeld de Adobe programma's. Daarbij staan de settings niet alleen in de Mijn Documenten map, maar ook binnen de andere mappen van de gebruiker, maar ook in de All users map.
  De inhoud van al deze mappen wordt aangepast bij het gebruik. Onder meer door Outlook (Express), ook door Internet Explorer (favorieten en cookies).

  De enige manier om alle gegevens netjes op een andere partitie te krijgen is tijdens het installeren van XP met een answer file die andere partitie op te geven. Hoe dat werkt staat in de tools map op de XP CD beschreven. Een voorbeeld van zo'n answer file kan ik posten als dat gevraagd wordt (zijn maar een paar regels).

  En daarop aansluitend een verzoek aan de heren redacteuren: heeft het eigenlijk zin om het bovenstaande op te schrijven? Toen dit verhaaltje over verplaatsen van Mijn Documenten eerst via de nieuwsbrief werd verspreid heb ik per mail gereageerd. Nooit meer wat op gehoord, en dat is niet de eerste keer.
  André
 • [b:06584bbb09]TIP Instellingen kopiëren[/b:06584bbb09]
  Kunnen de heren EV/DG mij misschien uitleggen welke instellingen exact worden overgezet via de tip op bladzijde 108? Volgens mij maar een deel, een groot deel van de instellingen staat namelijk in de registry van de gebruiker, en dat zijn nu juist de bestanden NTuser.dat, NTuser.log en NTuser.ini, die in de tip NIET worden gecopieerd. Enige uitleg door een van beide heren rond deze tip is m.i. wel op zijn plaats.

  Alternatief:

  De methode om "echt" alle gebruikersinstellingen van één account naar een ander over te zetten is standaard aanwezig binnen XP: de wizard gebruikersinstellingen overzetten (een van de Systeemwerkset keuzes in het standaard start menu). Log eerst aan als de oude gebruiker, start de wizard op. Er wordt gevraagd om een lokatie voor een exe bestand, dat mag een floppy zijn, of een USB stick geef aan dat dit de "oude" computer is, en voer het programma uit. Voor de lokatie waarheen de instellingen en bestanden moet een gemeenschappelijk te bereiken lokatie worden ingevuld waartoe de oude en de nieuwe gebruiker beide toegang hebben. Stop de oude gebruiker, ga naar de nieuwe en satrt het programma opnieuw. ALLE bestanden en instellingen van de oude gebruiker zijn naar de nieuwe overgezet.
 • [quote:d522bd9954="andre.dierick"]De methode die door Erik van de Stolpe wordt gebruikt om een Ghost image te maken na installatie van een programma, en die vóór installatie van een nieuw programma terug te zetten vraagt om één eigenschap van de C: schijf: er mag geen data op staan. … De enige manier om alle gegevens netjes op een andere partitie te krijgen is tijdens het installeren van XP met een answer file die andere partitie op te geven. Hoe dat werkt staat in de tools map op de XP CD beschreven. Een voorbeeld van zo'n answer file kan ik posten als dat gevraagd wordt (zijn maar een paar regels).[/quote:d522bd9954]

  Of je stelt voor je de image maakt in de betreffende programma's en op de door ons genoemde manier, voor de verschillende opslag-lokaties de andere disk in. Dus voor Outlook, Outlook Express, Mijn Documenten etcetera. Daar heb je geen answer file voor nodig, al hebben we voor enkele jaren dat ook al eens helemaal uitgelegd hoor. Maar nogmaals, zo een file heb je daarvoor niet nodig en het kan dus prima ook op een normale manier door eerst die folder-verwijzingen aan te passen en dan een image te maken. Ik doe het al jaaaren en werkt als een speer. Ik heb zelfs verschillende images met verschillende statussen van het OS (kaal, alleen Office, helemaal opgetuigd, speciaal voor games) en altijd toegang tot alle data zonder iets te verliezen.

  [quote:d522bd9954="andre.dierick"]En daarop aansluitend een verzoek aan de heren redacteuren: heeft het eigenlijk zin om het bovenstaande op te schrijven? Toen dit verhaaltje over verplaatsen van Mijn Documenten eerst via de nieuwsbrief werd verspreid heb ik per mail gereageerd. Nooit meer wat op gehoord, en dat is niet de eerste keer.
  André[/quote:d522bd9954]

  Ik heb die reactie nooit gezien. Van mij krijg je als je mij mailt (edmond.varwijk@computertotaal.nl) en ook van Dennis (dennis.gandasoebrata@computertotaal.nl) in 99 van de 100 gevallen altijd een reactie. Bovendien ben ik dagelijks op dit forum.

  groetjes Edmond
 • NTuser.dat en NTuser.log bevatten de instellingen van het onderdeel HKEY_CURRENT_USER van het Register. Dit wordt ook wel het profiel genaamd. Hierin zitten bijvoorbeeld je bureaublad instellingen.

  NTuser.dat zijn de feitelijke sleutels en NTuser.log is het log-file met alle veranderingen en biedt de mogelijkheid bij problemen dit deel van het Register te recoveren. Daarom dat dit bestand ook regelmatig wordt bijgewerkt.

  Raken deze bestanden zoek of corrupt krijg je bij een volgende inlog automatisch een kopie van de standaard versies van deze bestanden.

  kijk hier eens: http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/prodtechnol/windowsserver2003/proddocs/standard/sag_UPconcepts_3.asp

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.