Vraag & Antwoord

Trashcan

[jan 2005] Het Systeem

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Bij meer dan dertig leveranciers uit het hele land hebben wij offertes aangevraagd. In deze rubriek nemen we iedere maand de drie meest aantrekkelijke aanbiedingen met u door. We geven aan welke offertes onze voorkeur hebben, en motiveren die keuze. Zo geven we u niet alleen een overzicht, maar helpen we u ook zelf kritisch te kijken naar de aanbiedingen die u tegenwoordig in de media om de oren vliegen.

  Geef hier uw mening over de inzendingen en de rubriek!

  Links bij deze rubriek.

  Instapsystemen:
  www.alternate.nl
  www.olidata.nl
  www.neccomputers.nl

  Middenklassesystemen:
  www.informatique.nl
  www.olidata.nl
  www.paradigit.nl

  High-endsystemen:
  www.paradigit.nl
  www.ncaonline.nl
  www.alternate.nl
 • Ondanks de discussie van vorige keer vind ik de sprong in grafische kaarten tussen instap en middelklasse te groot.
 • Even kijken…
  bij de middenklasse:

  Informatique: "Is de 10ms E435S niet interessanter (…)?"
  bij paradigit: "Kleurweergave monitor kan beter"

  Juist, dus Informatique moet wel de E435S nemen, ookal krijgen ze dan weer gezeik dat de kleurenweergave niet goed is? geez…
 • Middenklasse krijgt met een Chieftec Dragon het commentaar "weinig subtiele kast"
  en de Highend klasse met een Chieftec Dragon geen commentaar over de kast.
 • Op pag. 92 staat bij de eisen van het instapsys dat die 900 euro mag kosten, terwijl op pag. 93 staat 1000 euro? Ik neem aan dat het 900 moet zijn?

  Verder ben ik het bij de high-end systemen niet eens met de uitslag. De pc van Paradigit heeft een snellere processor, betere geluidskaart, een goede dvd-brander en opzich ook een goede muis, ook al is dit geen gamemuis. Maar vooral is deze veel goedkoper dan de pc van NCA. Daarom heb ik zelf het idee dat die beter als beste getest had kunnen worden. Wat is de reden dat toch de pc van NCA heeft gewonnen?
 • [quote:8caec5b3e8="Chestah"]Middenklasse krijgt met een Chieftec Dragon het commentaar "weinig subtiele kast"
  en de Highend klasse met een Chieftec Dragon geen commentaar over de kast.[/quote:8caec5b3e8]

  Ik vind juist de kast en de voeding erg belangrijk. De Chieftec staat er om bekend dat het goede kasten zijn met goede voedingen. Als ik zo naar de Olidata kast kijk vind ik het een oerlelijk ding. Maar ja dat is net zo persoonlijk als de opmerking dat de Chieftec een weinig subtiele kast is. Ik vind dat je in een objectieve test niet je persoonlijke smaak mag uiten, die is voor iedereen verschillend.

  Verder vind ik dat er te weinig aandacht aan kasten en voedingen besteed wordt terwijl dit mi erg belangrijk is. Daarom zegt die test mij ook niet zo veel. Ik vind bovendien de informatie te weinig om een goed oordeel over een PC te geven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.