Vraag & Antwoord

Trashcan

[jan 2005] Browser: 10 alternatieven voor Internet Explorer

Anoniem
Zenka
9 antwoorden
 • Internet Explorer van Microsoft is al jaar en dag geïntegreerd in het besturingssysteem, waardoor er geen echte reden is om een ander programma te gebruiken. Maar de ontwikkeling van IE staat al een tijdje stil en beveiligingslekken blijven ons om de oren vliegen. Wij bekeken daarom tien andere browsers die het surfen een stuk aangenamer kunnen maken.
 • in C!T over Firefox:

  [b:b496bf65b7]Minpunten[/b:b496bf65b7]
  (Nog) geen Nederlandse versie

  Voor diegene die het nog niet wisten, er is inmiddels wel 'n NL versie van Firefox uit: http://ftp.eu.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.0/win32/nl-NL/Firefox%20Setup%201.0.exe
 • Over Opera mis ik eigenlijk nog dat het een razendsnelle browser is, een klik op de back button onder Opera geeft letterlijk direct de vorige pagina weer. Dat ben ik nog bij geen enkele andere browser tegengekomen.

  Iets over mousegestures ben ik ook niet tegengekomen. Dat vind ik zeker ook een pluspunt bij een browser (bij Opera, en FF als extensie).
 • Deze link past wel bij dit artikel :
  http://www.addictedtopirates.com/forum/viewtopic.php?t=700

  [quote:bdeb3ca943]
  Dear Internet Explorer:

  It's over. Our relationship just hasn't been working for a while, and now, this is it. I'm leaving you for another browser.

  I know this isn't a good time–you're down with yet another virus. I do hope you feel better soon–really, I do–but I, too, have to move on with my life. Fact is, in the entire time I've known you, you seem to always have a virus or an occasional worm. You should really see a doctor.

  So this is it: Good-bye. I know you'll do fine without me; you always have. I'm sure there'll be someone who'll find you to be cute and interesting. It just won't be me.
  [/quote:bdeb3ca943]

  ;)
 • Maxton is goed in te stellen over het openen van favorieten in de achtergrond, het hoeft nl niet als je het niet wil.
  Ik open alleen links op een pagina in de achtergrond op een nieuwe tabblad als ik er met mijn middelste muisknop op klik.

  Een browser met erg veel mogenlijkheden en veel in te stellen waar je ff mee stoeien moet ;)
 • Maxton vind ik wel de fijnste heb ook firefox wel maar daar heb je problemen mee dat sommige site's het niet helemaal ondersteunt.
 • Welke sites dan ?
  De meeste die niet werken gebruiken alleen ActiveX-spullen of andere MS-eigen troep.
  Sites die volgens de W3C-standaard werken leveren juist in IE problemen op (doordat IE het denkt te weten wat er bedoeld wordt ipv een foutmelding te genereren).
 • [quote:b9be02c293="JaFO"]Welke sites dan ?
  De meeste die niet werken gebruiken alleen ActiveX-spullen of andere MS-eigen troep.
  Sites die volgens de W3C-standaard werken leveren juist in IE problemen op (doordat IE het denkt te weten wat er bedoeld wordt ipv een foutmelding te genereren).[/quote:b9be02c293]
  Maar niet elke webwerker codeert volgens het W3C. Daarnaast ben ik wel benieuwd naar een voorbeeld van je stelling; heb je die?
 • [quote:496059d62f="akton"]Maxton vind ik wel de fijnste heb ook firefox wel maar daar heb je problemen mee dat sommige site's het niet helemaal ondersteunt.[/quote:496059d62f]

  Je bekijkt het van de verkeerde kant, die websites ondersteunen Firefox niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.