Vraag & Antwoord

Trashcan

[jan 2005] Windows XP gaat 64-bits!

Anoniem
Safihre
5 antwoorden
 • 64-bits processors liggen al geruime tijd in de winkel en zeker de Athlons van AMD vliegen als warme broodjes over de toonbank. Maar vooralsnog ontbreekt een 64-bits Windows-versie. Wij voelden de bètaversie van Windows XP Professional 64-Bit Edition aan de tand en doen hiervan uitgebreid verslag.
 • Ik vond het een goed artikel dat wel, maar volgens het artikel zou de ondersteuning voor de drivers nogal slecht zijn… Ik heb zelf een dual-boot met XP32 en XP64, ik kan alles op XP64 wat ik op XP32 ook kan. Overal zijn drivers voor te vinden, de beste plek daarvoor is btw: www.planetamd64.com . Ik heb alle drivers daar kunne vinden op de driver voor mijn webcam na. De ondersteuning is dus wel degelijk goed, zei het niet altijd officeel (zoals bijvoorbeeld van nvidia).

  Wel wilde ik nog even opmerken dat mijn wenkbrauw heel erg omhoog schoot toen ik las "het spel wilde niet draaien met de standaard drivers"… Sorry maar dat was zo "dom" om te vermelden, als het onder XP32 al met de gewone drivers draait, draait het extreem langzaam. Waarom dan ineens onder XP64 wel de standaard driver gebruiken? :roll:

  Wat ik overigens ook wel een opvallend iets vond is dat het overclocken op XP64 helemaal niet zo goed gaat als op XP32. Clockgen heeft x64 ondersteuning het werkte dus gewoon, maar ik kwam daar 100 mhz minder ver als onder XP32.
 • Dank voor je reactie. www.planetamd64.com kende ik nog niet. Wij hadden enkele andere bronnen voor drivers maar inderdaad, weinig officieels. Hoewel bijna alle hardware out of the 64box werkte met standaard MS drivers, zoals we ook schreven.

  We hebben navraag gedaan bij hardwareontwikkelaars en ook softwareontwikkelaars, en waren eigenlijk wel teleurgesteld in hun plannen en planning om naar 64bit te gaan.

  [quote:cf645c0930="Safihre"]Wel wilde ik nog even opmerken dat mijn wenkbrauw heel erg omhoog schoot toen ik las "het spel wilde niet draaien met de standaard drivers"… Sorry maar dat was zo "dom" om te vermelden, als het onder XP32 al met de gewone drivers draait, draait het extreem langzaam. Waarom dan ineens onder XP64 wel de standaard driver gebruiken? [/quote:cf645c0930]

  Euh, tsja. Ik ben zelf niet zo een gamer en ontleen info over games meestal van enkele diehardgamers in mijn vriendenkring. Dat Doom3 onder X32 met standaard drivers erg langzaam zou zijn, is mij dus niet bekend. Doom3 liep onder X32 echter dus wel meteen, ook met de standaard Windows driver (als ik me goed herinner, maar net een kerstmiddagtukkie gedaan ;) en onder X64 dus niet. Vandaar die vermelding in de tekst. Meer als voorbeeld van de kwaliteit van de drivers en zo.

  Overall was ik echter zeer aangenaam verrast door X64 en mijn volgende systeem wordt dan ook zeker een met 64-bits processor.

  groetjes Edmond
 • Waarschijnlijk door velen al opgemerkt, maar toch even melden:

  In de tabel "INTERNE VERSCHILLEN" op p.81 staat een typfout. Windows 64 ondersteunt tot 16 TB (Terabyte) geheugen, en niet 16 GB (Gigabyte).

  Het wordt wel juist vermeld in het artikel zelf.
 • Ja dat was een stukje van Dennis ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.