Vraag & Antwoord

Trashcan

[jan 2005] De beste games

Anoniem
JaFO
9 antwoorden
 • U koopt ook graag af en toe een game? Tientallen nieuwe titels verdringen elkaar in de schappen. Hoe scheidt u het kaf van het koren? Wij zetten de toppers van dit moment op een rij. Ter vergelijking doen we er wat oudjes bij die nog steeds erg in trek zijn en die u vaak nog voor een zacht prijsje op de kop kunt tikken.
 • Vindt het artikel een beetje vaag in elkaar zitten er zijn zogenaamd oude en nieuwe games behandeld. Als je dan een oude shooter behandeld waar is Unreal Tournament dan :-? . Vice city en star wars knight of the old republic als oud bestempelen vindt ik ook niet echt ok. Allebei games die grafisch goed in orde zijn. Als je het hebt over de beste shooter kom dan niet met doom3 aan dan moet je bij de mooiste shooter zijn… goede shooters van dit moment zijn: Far Cry, Half life 2 (wel genoemd gelukkig) Unreal Tournament 2004. Bij race games wordt gek genoeg Need for speed underground behandeld terwijl deel 2 net uit is :-? .

  Bij racen staat een opmerking over f1 games die "superrealistisch zijn" feit is dat er al 4 jaar geen f1 game is uitgekomen omdat sony de licentie hiervoor heeft en er dus helemaal geen realistische f1 game is (als je die graphics nu bekijkt schrik je je rot). Kan nog wel ff doorgaan maar ben eten :wink: Misschien moet de schrijver van dit artikel even naar het topic "Beste game van 2004" langsgaan.
 • Er zijn toch niet alleen "zogenaamd" oude en nieuwe games behandeld? Er zijn daadwerkelijk oude en nieuwe games behandeld. Van games die nog niet eens uit zijn (World of Warcraft) tot games uit 1999 (Quake III: Arena). Verder hebben we natuurlijk uit een groot aanbod gekozen. Aan je sig en je opmerkingen te zien ben je fan van shooters en kennelijk hebben we jouw favorieten niet genoemd. Wij vonden Doom 3 en Half-Life 2 indrukwekkender dan Far Cry, dat bovendien niet echt nieuw meer te noemen is. En wat oudjes betreft; we kozen voor Quake III: Arena omdat Q3A naar onze smaak meer aan het genre toegevoegd heeft dan jouw favoriet Unreal Tournament, hoewel UT een prima alternatief vormt en het hier op kantoor zelfs regelmatig gespeeld wordt.

  Verder probeerden we met de drie voorgestelde games per genre (2 nieuw, 1 oud) natuurlijk ook wat diversiteit aan te brengen. Zo ook bij de racegames. Recente toppers qua racen waren naar onze smaak de twee rallygames. Dus was het bij het oudje kiezen voor bijvoorbeeld een Formule 1 game (waar inderdaad al geruime tijd geen topgame meer van verschenen is) en een funracer als Need for Speed. Onze keuze viel op NfS. Deel 2 is net uit ja, zoals vermeld in het stuk.

  Met de term "superrealistisch" werd niet het uiterlijk bedoeld, althans niet naar huidige maatstaven, maar het rijgedrag en vooral de mogelijkheden om het gedrag via afstellen van de wagen te beïnvloeden.
 • Q3A voegt meer aan het genre toe ?

  Ok … grafisch was ie inderdaad beter dan UT uit die tijd, maar daarnaast had je alleen maar het ouderwetse (T)DM & CTF. Met heel magere off-line features.

  En dat terwijl UT het beroemde Assault toevoegde en zinvolle off-line uitbreidingen …
  Domination & Instagib zouden ook nog genoemd kunnen worden als 'nieuwe' features die door UT ge-introduceerd en beroemd werden.

  Eigenlijk moet je nog verder teruggaan in de tijd en Tribes pakken om het originele multiplayer FPS te zien. Dat spel had toen al features die nu nog steeds niet standaard zijn in on-line fps's.
 • Ik vond het artikel best goed.. maar naar mijn mening zijn jullie toch een echte shooter vergeten: America's Army (www.americasarmy.com).
  Dit is een spel wat alleen online of met LAN gespeeld kan worden en heeft echt supermooie graphics. Het blijft ook qua grafische punten uptodate omdat er om de zoveel tijd een update / patch uitkomt met nieuwe levels , wapens en verbeteringen
  Misschien iets voor de volgende keer :wink:

  Maar verder : :D GOED GEDAAN 8)
 • [quote:32cc3237c6="Paul Hulsebosch"]Er zijn toch niet alleen "zogenaamd" oude en nieuwe games behandeld? Er zijn daadwerkelijk oude en nieuwe games behandeld. Van games die nog niet eens uit zijn (World of Warcraft) tot games uit 1999 (Quake III: Arena). Verder hebben we natuurlijk uit een groot aanbod gekozen. Aan je sig en je opmerkingen te zien ben je fan van shooters en kennelijk hebben we jouw favorieten niet genoemd. Wij vonden Doom 3 en Half-Life 2 indrukwekkender dan Far Cry, dat bovendien niet echt nieuw meer te noemen is. En wat oudjes betreft; we kozen voor Quake III: Arena omdat Q3A naar onze smaak meer aan het genre toegevoegd heeft dan jouw favoriet Unreal Tournament, hoewel UT een prima alternatief vormt en het hier op kantoor zelfs regelmatig gespeeld wordt.

  Verder probeerden we met de drie voorgestelde games per genre (2 nieuw, 1 oud) natuurlijk ook wat diversiteit aan te brengen. Zo ook bij de racegames. Recente toppers qua racen waren naar onze smaak de twee rallygames. Dus was het bij het oudje kiezen voor bijvoorbeeld een Formule 1 game (waar inderdaad al geruime tijd geen topgame meer van verschenen is) en een funracer als Need for Speed. Onze keuze viel op NfS. Deel 2 is net uit ja, zoals vermeld in het stuk.

  Met de term "superrealistisch" werd niet het uiterlijk bedoeld, althans niet naar huidige maatstaven, maar het rijgedrag en vooral de mogelijkheden om het gedrag via afstellen van de wagen te beïnvloeden.[/quote:32cc3237c6]
  sof2clan+ben bijna op vakantie en daar uit concludeer jij dat ik fan van shooters ben :-? Ben eerder fan van RTS over het al gemeen speel ik meer rts dan shooter. (Pirates, cnc generals, age of mythology, simcity rush hour enz) goede shooters zijn Far Cry, Half Life de Battlefield reeks en de Unreal Tournament reeks. Quake3 heeft echt niks toegevoegd aan de gamewereld gewoon doom2 met wat andere graphics. Doom3 is trouwens niet echt indrukwekkender te noemen dan far cry, blijkbaar wordt er door jullie niet naar een dingetje gekeken dat AI heet. Verder is doom3 1 zwarte bende met wat schaduw effecten terwijl in far cry de grassprietjes heen en weer waaien. Half life is mooi, maar niet overal, stap eens uit je hovercraft in het waterhazard gedeelte en zie hoe slecht dat stuk eigenlijk is gemaakt (witte muren bruin zand en water).
  En als je dan per genre met 2 nieuwe en 1 oude komt wat doet warcraft dan bij de oude rts :-? zo oud is ie niet en het is absoluut geen game waar andere rts games op gebaseerd zijn, neem dan een command and conquer (of warcraft 1)

  @murten welke online shooter kun je niet op LAN spelen…
 • [quote:c229a04a79="sdk"]
  @murten welke online shooter kun je niet op LAN spelen…[/quote:c229a04a79]
  Je kunt hem juist wel online en LAN spelen maar niet offline. Had ik een btje verkeerd opgeschreven. :oops:
  Maar sdk jij bent blijkbaar wel kenner van games. Download Americas Army maar is en vertel wat je ervan vindt. Je mist echt wat als je het niet probeert.
  www.americasarmy.com kun je hem gratis downloaden :wink:
 • Kan al raden wat sdk gaat zeggen … er is niet genoeg bloed in ;)
  // –
  Nog wat aanvullende opmerkingen :

  // 'strategie'
  Ook een vermeldenswaardig punt is dat R:TW op heel veel punten aan te passen is. Het blijft weliswaar een redelijk 'echt' strategie-spel, maar er is voor een beginner genoeg te ontdekken zonder dat ie meteen het diepe ingegooid wordt.

  // rpg's :
  Leuk dat World of Warcraft wordt genoemd, maar dit is een MMORPG (maandelijks betaling !) en er zijn (nog) geen europese servers (beta-test wordt begin volgend jaar verwacht … )
  Een beetje erg nieuw dus.
  Daarnaast is PvP (speler versus speler) niet per definitie het doel van het spel. Sterker nog : het is beperkt tot bepaalde servers zodat de echte rpg'ers en het normale MMORPG-publiek zich niet aan elkaar hoeven te ergeren.
  Wat dat betreft lijkt WoW het wel goed voor elkaar te hebben.

  In deze sub-categorie zijn zowie zo nog voldoende varianten te vinden met hun eigen doelstellingen.

  // categorie 'anders' :
  Die is wel heel erg breed genomen. Puzzel/adventure-spellen (Myst) zijn toch breed zat als eigen categorie ?

  btw :
  de 'hyper-realistische race-sim' van I-trendz stond ook op de HCC-beurs bij het Game-Expo deel ;)
 • Niet echt een overtuigend artikel, maar met één major blunder. Er staat in 'NFSU2 wordt deze winter verwacht' - no offense, maar de winter is vandaag begonnen en NFSU2 is al meer dan een maand uit? De verwachte releasedate was ook niet bepaald in december, dus zelfs al heb je het artikel 3 maanden voor publicatie geschreven, blijft het een totaal onzinnige opmerking. Bovendien is Half Life 2 wel behandeld? :/

  Bij Racen: 'Wij kozen echter voor meer realiteit en voor twee grootheden (…)'
  Okay, WTF? Waarom? Je kunt 3 spellen behandelen, waarvan een oud, de rest wordt dan maar rally?

  IMHO moet het doel van zo'n artikel niet zijn _specifieke_ games goed te belichten, dat is immers niet mogelijk. Neem dan drie stukjes, eentje over F1, eentje over rally en eentje over straatracen; dat zijn waarschijnlijk de drie grootste klassen, dan schrijf je er algemeen wat over en vertel je welke spellen er zijn.

  "Games die moeilijk in een vakje te plaatsen zijn"
  GTA:VC is IMHO gewoon een schietspel?

  last, but not least: wat doet dat rare aanhangsel "stuur en knuppel" daar?


  No offense, maar probeer het opnieuw :/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.