Vraag & Antwoord

Trashcan

[feb 2005] 7 Draadloze routers

Anoniem
jogger
9 antwoorden
 • Steeds meer mensen kiezen voor een draadloos netwerk. Providers bieden u hiervoor steeds vaker mogelijkheden, maar u kunt ook zelf een draadloze router installeren, als u wilt zelfs met ingebouwd modem. Deze maand testen we de eerste modellen van de nieuwe generatie routers voor thuisgebruik.

  Overigens is het 'Onze keuze' logo per ongeluk niet bij de Tornado 840 geplaatst. In de tekst (conclusie) staat het wel juist.
 • Waarop baseert C!T zich dat de 3Com router geen VPN ondersteund?? Is de router eigenlijk wel getest, of is er alleen maar gebruik gemaakt van de opgegeven specificaties?

  Ik heb deze router nu al enkele maanden in mijn bezit met groot genoegen. Hij werkt perfect. Idd, de mogelijkheden mbt de firewall zijn beperkt, maar VPN werkt weldegelijk zeer goed. Ik snap niet hoe men hier nu heeft kunnen denken dat deze router geen VPN zou ondersteunen. Het lijkt mij toch meer dan logisch dat een router van 129 euro zulke banale zaken als firewall en VPN heeft, vooral als goedkopere concurrenten dit ook aanbieden?

  Dus ik zou graag eens willen weten waarop de redactie zichzelf baseert en hoe ze dit kunnen verklaren, want ik kan het niet…
 • Ik heb nu een SMC Baricade G, met ADSL modem, 92 euro in de pricewatch. Leuk ding, veel dingen in te stellen (uitgebreide firewall etc). Ik was binnen 1 minuut online. Wireless kan ik niet echt wat over zeggen.. de verbinding is vreselijk, ligt waarschijnlijk aan de ongelukkige plaatsing.
  Ik had de laatste fir,mware, daardoor viel hij vaak uit, moet je ff naar 71 downgraden.
 • @FlamerX: Ik weet niet, heb het artikel niet gemaakt, maar ik vermoed een verschil in definitie. Wat bedoel jij precies met "VPN ondersteuning'? Mogelijk bedoel jij dat je via VPN door de router kunt terwijl Vincent die het artikel maakte, keek of de router ook als VPN-endpunt kan dienen. Dat laatste zie je namelijk maar bij een minderheid van de routers terwijl het wel een hele leuke optie is. Je kunt dan een stervormig VPN-netwerk maken met meerdere pc's over het internet terwijl je bij VPN-passthrough, de VPN-server-techniek in Linux of Windows gebruikt en daarmee kun je maar een 1 naar 1 connectie maken. Tenminste bij WIndows.

  groetjes Edmond
 • De Draytek heb ik al eens bij kennissen geïnstalleerd, gekozen omdat ik dacht dat het een goede zou zijn. Leuk dat bevestigd te zien.
 • Hoe wordt de lijst met de te testen apparaten vastgesteld??

  Ik mis de ASUS WL500G in de test. Deze werd zeer goedkoop aangeboden door Mycom op de hcc-dagen.

  Wat ook ontbreekt is onderzoek naar ondersteuning door providers. Hccnet geeft niet thuis (wat een dropveters daar!), terwijl anderen het niet ondersteunen maar je wel op weg helpen.

  Wat ik ook mis, naast de test, is een uitgebreidere uitleg over het instellen van andere software buiten een browser of e-mail programma.
 • De ASUS staat hier al enkele dagen naast me te zoemen. Komt in het April-nummer.

  [quote:86093dfc5c="barthol"]Wat ik ook mis, naast de test, is een uitgebreidere uitleg over het instellen van andere software buiten een browser of e-mail programma.[/quote:86093dfc5c]

  Deze snap ik niet.

  mvrgroet Edmond
 • Misschien was een oordeeltje over het draadloos toch leuk geweest? Elk huis verschilt natuurlijk (bij ons thuis lukte het niet en we hebbe de daarloze spul teruggedaan). Maar misschien was het toch interessant, misschien zijn er wel grote verschillen tussen.
 • Wat ik ook mis, naast de test, is een uitgebreidere uitleg over het instellen van andere software buiten een browser of e-mail programma.

  Deze snap ik niet.

  mvrgroet Edmond

  Wat ik bedoel, ineens werken dingen als Emule of kazaa niet meer. Exeem krijg ik ook niet werkend. Bij al deze programma's lijkt het of de verbinding met de buitenwereld er niet is.
  Ik kan wel wat opties met poorten en/of prox server vinden maar dat gaat nog ff boven mijn pet. :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.