Vraag & Antwoord

Trashcan

[feb 2005] Peer-to-peer voor vrienden

Anoniem
Frank de Graaf
9 antwoorden
 • In dit artikel laten we u zien hoe u een P2P-netwerk in elkaar zet en kunt beschikken over de kracht van Shareaza of eMule én het gemak van gedeelde mappen in Windows. Zonder dat u dat met de hele wereld moet delen.
 • Aanvulling: inmiddels is er een gratis basic versie van Laplink Sharedirect beschikbaar gekomen. Hier te downloaden.

  De basic versie is gelijk aan de versie zoals die in het artikel is besproken. De betaalde versies kunnen meer data versturen zonder aanpassingen in de firewall
 • jullie hadden aandacht moeten besteden aan het feit, dat Grouper mediabestanden alleen maar [b:bbda2e1bba]streaming [/b:bbda2e1bba]deelt! M.a.w., de files kun je niet opslaan, ze worden meteen afgespeeld in de mediaplayer.
 • [quote:028834f917="The Curse"]jullie hadden aandacht moeten besteden aan het feit, dat Grouper mediabestanden alleen maar [b:028834f917]streaming [/b:028834f917]deelt! M.a.w., de files kun je niet opslaan, ze worden meteen afgespeeld in de mediaplayer.[/quote:028834f917]

  Helaas is de Amerikaanse wetgeving op dit gebied wat strenger. Voor muziekbestanden klopt dit. Even zippen is dan een snelle oplossing om ze toch uit te wisselen.

  Tevens lijkt Grouper wel elke dag een nieuwe versie uit te brengen waarin de functionaliteit continu verandert. Het artikel is gebaseerd op v1.1, ze zitten nu inmiddels al op v1.3, dus mogelijk zijn er nog meer dingen veranderd.
 • [quote:ff9c2e1197="Frank de Graaf"] Even zippen is dan een snelle oplossing om ze toch uit te wisselen.[/quote:ff9c2e1197]dat hadden we zelf ook al verzonnen ;) maar het wordt dan toch minder vRijblijvend: je moet telkens een verzoek plaatsen. We zijn nu bezig ShareDirect te testen! Ik vraag me wel af of het écht een gratis basisaccount is. Maar dat zien we over 14 dagen wel, als de trial afloopt :)
 • [quote:c3f2e53959="The Curse"][quote:c3f2e53959="Frank de Graaf"] Even zippen is dan een snelle oplossing om ze toch uit te wisselen.[/quote:c3f2e53959]dat hadden we zelf ook al verzonnen ;) maar het wordt dan toch minder vRijblijvend: je moet telkens een verzoek plaatsen. We zijn nu bezig ShareDirect te testen! Ik vraag me wel af of het écht een gratis basisaccount is. Maar dat zien we over 14 dagen wel, als de trial afloopt :)[/quote:c3f2e53959]

  De trial verbaast me. Ik was persoonlijk meer gecharmeerd van de functies & werking van ShareDirect, maar veel minder van de forse prijs. Destijds hing aan de basic versie een prijskaartje van 40 dollar en dat is duur als er ook gratis alternatieven beschikbaar zijn. Als ik op de website van Laplink kijk dan kan ik niet anders concluderen dat deze versie volledig gratis is. Hier de link. Ook bij een herinstallatie ben ik niets tegengekomen van een trial.
 • hm, ik ben niet zo gecharmeerd van de datalimiet: 50 Mb, da's niet veel lin breedbandland. voor niets gaat de zon op ;)
 • [quote:4b3886f59b="The Curse"]hm, ik ben niet zo gecharmeerd van de datalimiet: 50 Mb, da's niet veel lin breedbandland. voor niets gaat de zon op ;)[/quote:4b3886f59b]

  Die zon gaat op :)

  Bij rechtsreekse verbindingen is de data per maand ongelimiteerd (lees: aan beiden kanten kun je bepaalde poorten op de firewall of router openzetten) data verplaatsen. Die 50 MB is bedoeld voor als je achter een (bedrijfs) firewall zit die je niet kunt openzetten. Vanaf buiten kun je dan niet rechtreeks de pc met de data erop benaderen. De data loopt dan via de server van Laplink en is daarom gelimiteerd.
 • [quote:37b549c265="Frank de Graaf"]Die zon gaat op :) [/quote:37b549c265]ja, ik keek naar buiten en het zag er ineens een stuk beter uit.
  enniewees, we hebben nu beide getest en geven een lichte voorkeur aan ShareDirect. Grouper is grafisch veel gelikter, maar ShareDirect is handiger in gebruik én volledig geïntegreerd in de Verkenner.
  Het gaat wel erruug langzaam vind ik, maar ik ben dan ook binaries-nieuwsgroepen gewend! :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.