Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Trashcan

[feb 2005] Veilig bestanden delen met VPN

Anoniem
None
40 antwoorden
  • Met een VPN (Virtual Private Network of virtueel particulier netwerk) is uw bestandsuitwisseling volledig afgeschermd én onzichtbaar. In deze workshop leggen wij uit hoe u eenvoudig een VPN kunt instellen.
  • Het artikel was zeker goed te lezen en te volgen maar toch lukt het bij mij niet. Ik heb verschillende accounts en wachtwoorden aangemaakt maar als iemand probeert om in te loggen krijg diegene steeds deze fout:
    [img:95dad231f4]http://www.8ung.at/goldenriver/VPN.JPG[/img:95dad231f4] Terwijl we toch echt zeker weten dat de accounts kloppen. Wie biedt hulp???

    Paddy
  • Het artikel is duidelijk, maar ik kom niet verder dan Stap 1 : Binnenkomende verbindingen. Die worden dus niet geaccepteerd. :evil:
    Als ik wat wacht, krijg ik de volgende mededeling :
    "Binnenkomende verbindingen zijn afhankelijk van de service Routing and Remote Access die niet is gestart. Raadpleeg het systeemgebeurtenislogboek voor meer gegevens"
    Als ik de bewuste Service probeer op te starten komt er het volgende bericht :
    "Routing and Remote Access kan niet worden gestart op Lokale computer. Raadpleeg voor meer informatie het systeemlogboek. Als dit geen service van Microsoft is, dient u contact op te nemen met de fabrikant van de service. Vermeld daarbij de servicespecifieke foutcode 1003"
    Als ik het logboek aanklik staat er bij Remote Access een groot rood kruis en bij aanklikken van de eigenschappen komt er dit in beeld :
    "De momenteel geconfigureerde verificatieprovider kan niet worden geladen en geïnitialiseerd. Kan opgegeven procedure niet vinden.
    Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie"
    of OOK wel zoiets :
    "Kan C:\WINDOWS\System32\ipxrtmgr.dll niet laden.
    Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie"

    Ik heb de volgende configuratie :
    Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC kaart
    Windows XP Home Edition
    Speedtouch 510i ADSL modem

    Het lukt me ook niet, ook niet na veel (externe) hulp en speuren op forums, met mijn laptop m.b.v. VNC of PC Anywhere op afstand contact te krijgen met mijn PC. Het lijkt alsof een firewall mij parten speelt.
    Wie helpt me vooruit ? :-?
  • Hi Paddy,

    Ik snap het scherm niet. Je hoort dit te krijgen:

    [img:6f93278b41]http://members.lycos.nl/edmondvarwijk/VPNC-07-Verbinding_maken_met.jpg[/img:6f93278b41]

    Welke Windows-versie gebruik je en wie zit er in een domein? Jouw pc of die van de persoon die inlogt? Heeft dat er mogelijk iets mee te maken?

    Probeer eens:

    computernaam\usernaam en daarbij de computernaam van de VPN-server waar je inlogt, dus waar het account op is aangemaakt.

    mvrgroet Edmond
  • Hi Jansven,

    Die routing moet wel draaien maar pas nadat je de Binnenkomende Verbindingen hebt ingeschakeld. Heb je hier:

    [img:e9dbf6f0ec]http://members.lycos.nl/edmondvarwijk/VPN04-Apparaten_voor_binnekomende_verbindingen.jpg[/img:e9dbf6f0ec]

    mogelijk het netwerkapparaat geselecteerd voor je op Volgende klikte. Dat moet namelijk niet.

    En anders is er iets met je services dus loos.

    groetjes Edmond
  • Goedemorgen Edmond,

    Bedankt voor de snelle reactie.
    De installatie komt niet zover als jouw aangehaalde schermafbeelding : hij vindt geen apparaten, de foutmelding komt dan in beeld.
    Je conclusie :
    [quote:55905d1ecd] En anders is er iets met je services dus loos.
    [/quote:55905d1ecd]
    moet dus juist zijn. Maar ja, wat dan ?
    Routing and Remote Access wil niet opstarten.
    In het Servicelogboek staan foutmeldingen in de categorieen SVC, TM en LOG. De bronnen zijn : MSDTC en COM+.
    Hoe krijg je een Service gedeinstalleerd en weer opnieuw geinstalleerd ?

    John.
  • Volgens mij is die conclusie niet juist hoor, want die Routing service loopt volgens mij pas als je de VPN binnenkomende gesprekken afgerond hebt en zover kom jij niet.

    Die Routing en Access Service is nodig voor binnenkomende (dialin) acties. Zoals dus binnenkomende VPNs. Standaard is die bij XPHome disabled en bij XProf staat ie op Manual. Welke Windows heb je?

    Wel lijkt het me met die services te maken te hebben. heb je geen image dat je Windows even snel terug kunt zettennaar een eerder moment, toen mogelijk alles nog wel werkte?

    groetjes Edmond
  • is dit al te koop ?
  • Is wat al te koop? Of hoort je post per ongeluk in een andere discussie?

    mvrgroet Edmond
  • computertotaal blad met het onderwerp VPN
  • Hoi,

    Ik ben naar aanleiding van het artikel ook intensief gaan puzzelen met VPN.
    Omdat ik in een overgangsperiode zit heb ik momenteel de beschikking over een xs4all ADSL aansluiting en een @home kabelaansluiting. Dus kan ik een testopstelling naast elkaar maken met 2 PC's.
    1 aangesloten op de @home aansluiting en 1 op de xs4all ADSL lijn.

    Maar tot nu toe ben ik er nog niet in geslaagd de VPN werkend te krijgen.
    [b:f696b5c969]
    Even vermelden hoe het nu aangesloten is:
    Op beide PC's draait WinXP Pro SP2 (firewall disabled)
    Op 1 PC met @home IP heb ik een binnenkomende verbinding aangemaakt.
    en is dus de VPN server.
    De netwerkkaart heeft 192.168.1.2 toegewezen gekregen (gateway 192.168.1.1 subnet 255.255.255.0 )
    Deze is verbonden met een Linksys WRT54G router met VPN passthrough.

    Op de andere PC heb ik de VPN client verbinding aangemaakt volgens de handleiding.
    De netwerkaart heeft 192.168.2.2 toegewezen gekregen (gateway 192.168.2.1 subnet 255.255.255.0
    Deze is verbonden aan een Speedtouch 510i. Die ik heb geconfigureerd zoals in het blad aangegeven.
    Internet werkt op allebei de PC's.

    Als ik nu de client verbinding laat zoeken met de VPN server is er wel een verbinding. Als ik nu in de browser het IP adres van de VPN server opgeef
    krijg ik een timeout en ik krijg de shares niet te zien.
    Pingen naar dit IP adres gaat wel.
    [/b:f696b5c969]
    Wat doe ik fout? Waarom zie ik geen shares op de andere PC?

    Plz help want ik kom er dus niet meer uit.
    Ik kan wel :cry:
  • Ja die is te koop. Als abonnee heb ik em binnen tenminste.
  • [quote:3dd6bef327="accel"]Hoi,
    Omdat ik in een overgangsperiode zit heb ik momenteel de beschikking over een xs4all ADSL aansluiting en een @home kabelaansluiting. [/quote:3dd6bef327]

    Ik hoop voor jou dat je van @HOME naar XS4ALL gaat…

    EN overigens, kun je dan niet beter aan de knutsel met de Hotbrick die in de hardwarerubriek besproken wordt…. 2 X WAN en loadbalancing. :)

    groetjes Edmond
  • @ accel: en wat als je nu niet naar die shares browst maar bikkelhard in de adresbalk het adres van de shares opgeeft:

    \\ip-adres\sharenaam

    of

    \\machinenaam\sharenaam

    Weet je zeker dat de shares goed staan?

    Staat als je rechtsklikt op de Binnenkomende en op de VPN-verbinding, bij Eigenschappen, Netwerk, 'Bestands en printerdeling voor Microsoft netwerken' vermeld en ook aangevinkt?

    groetjes Edmond
  • [quote:63ddaba157="Edmond Varwijk"][quote:63ddaba157="accel"]Hoi,
    Omdat ik in een overgangsperiode zit heb ik momenteel de beschikking over een xs4all ADSL aansluiting en een @home kabelaansluiting. [/quote:63ddaba157]

    Ik hoop voor jou dat je van @HOME naar XS4ALL gaat…

    EN overigens, kun je dan niet beter aan de knutsel met de Hotbrick die in de hardwarerubriek besproken wordt…. 2 X WAN en loadbalancing. :)

    groetjes Edmond[/quote:63ddaba157]

    Ja ik ga idd van @Home over op XS4all :D

    Dat van die Hotbrick: is mooi spul maar ik wil eigenlijk kunnen VPN-en zonder verder in hardware te moeten investeren :wink:
  • [quote:a278a937d0="Edmond Varwijk"]@ accel: en wat als je nu niet naar die shares browst maar bikkelhard in de adresbalk het adres van de shares opgeeft:

    \\ip-adres\sharenaam

    of

    \\machinenaam\sharenaam

    Weet je zeker dat de shares goed staan?

    Staat als je rechtsklikt op de Binnenkomende en op de VPN-verbinding, bij Eigenschappen, Netwerk, 'Bestands en printerdeling voor Microsoft netwerken' vermeld en ook aangevinkt?

    groetjes Edmond[/quote:a278a937d0]

    Ik heb inmiddels geprobeerd wat je aangaf, maar nog zonder resultaat.

    [b:a278a937d0]Wel vond ik iets raars in de eigenschappen van de binnenkomende verbindingen: onder het tabblad Algemeen > Binnenkomende verbindingen toestaan op deze apparaten.
    Daar staat : Er is geen hardware geïnstalleerd die oproepen kan accepteren.

    Is dat wel goed??? [/b:a278a937d0]

    een tracert van xs4all naar de @home IP geeft dit:
    [code:1:a278a937d0]
    C:\Documents and Settings\********>tracert 84.26.50.234

    Bezig met het traceren van de route naar cp216446-a.roose1.nb.home.nl [84.26.50.
    234]
    via maximaal 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
    2 11 ms 10 ms 10 ms 195.190.243.34
    3 13 ms 12 ms 12 ms 42.10ge-4-0-0.xr1.d12.xs4all.net [194.109.5.41]

    4 13 ms 13 ms 13 ms 0.so-3-3-0.xr1.sara.xs4all.net [194.109.5.106]
    5 12 ms 12 ms 13 ms bb1-ge8-3-153.amsix-nikhef.home.nl [213.51.156.5
    ]
    6 13 ms 13 ms 15 ms bb2-ge5-0.amsix-telecity.home.nl [213.51.158.6]

    7 14 ms 15 ms 14 ms bb1-ge6-0.dbsch1.nb.home.nl [213.51.158.154]
    8 15 ms 16 ms 16 ms r1-ge1-0-0-0.roose1.nb.home.nl [213.51.157.61]
    9 17 ms 16 ms 16 ms ubr4-pc1-201.roose1.nb.home.nl [213.51.154.230]

    10 21 ms 23 ms 24 ms cp216446-a.roose1.nb.home.nl [84.26.50.234]

    De trace is voltooid.[/code:1:a278a937d0]

    Pingen gaat ook, maar shares zien dus niet.

    groeten, accel
  • [quote:2bebaa646a="accel"] Wel vond ik iets raars in de eigenschappen van de binnenkomende verbindingen: onder het tabblad Algemeen > Binnenkomende verbindingen toestaan op deze apparaten.
    Daar staat : Er is geen hardware geïnstalleerd die oproepen kan accepteren. Is dat wel goed??? [/quote:2bebaa646a]

    Waar zie je dat? Hier [img:2bebaa646a]http://members.lycos.nl/edmondvarwijk/VPN-apparaten.JPG[/img:2bebaa646a] Dat moet niet. Ik zie die melding bij mij niet, althans niet tenzij ik heel ergens anders moet zoeken (op jouw aanwijzing).

    [quote:2bebaa646a="accel"] C:\Documents and Settings\********>tracert 84.26.50.234[/quote:2bebaa646a]

    Hmm. Je tracert nu het verkeerde adres. Je moet een privaat IP-adres pingen en tracen. Vermoedelijk een 192.168.1.x adres. Afhankelijk van wat je geconfigureerd hebt. Dat is nu net de insteek van een VPN, dat twee machines, via een getunnelde verbinding, met elkaar communiceren en elkaar daarbij aanspreken met IP-adressen die normaal niet op internet voorkomen en daar ook niet gerouteerd worden. De zogenaamde private reeksen. 10.x.x.x en 192.168.x.x zijn daar voorbeelden van.

    Jij hebt bij die VPN geconfigureerd welke IP-reeks daarvoor gebruikt wordt. En zodra de VPN-verbinding naar de andere machine UP is krijg jij van de DHCP-server die daar voor de VPN-verbinding actief is een IP-adres uit die reeks. EN dan kun je dus die overkant pingen op dat private adres.

    Verder ook belangrijk. De computers die inlogt bij de VPN-server, mag NIET dezelfde IP-reeks gebruiken als de VPN. Dus niet thuis 192.168.1.x en dat ook voor de VPN gebruiken.

    groetjes Edmond
  • [quote:33768f3da4]
    Jij hebt bij die VPN geconfigureerd welke IP-reeks daarvoor gebruikt wordt. En zodra de VPN-verbinding naar de andere machine UP is krijg jij van de DHCP-server die daar voor de VPN-verbinding actief is een IP-adres uit die reeks. EN dan kun je dus die overkant pingen op dat private adres.

    Verder ook belangrijk. De computers die inlogt bij de VPN-server, mag NIET dezelfde IP-reeks gebruiken als de VPN. Dus niet thuis 192.168.1.x en dat ook voor de VPN gebruiken.

    groetjes Edmond[/quote:33768f3da4]

    Ik maak(te) hier inderdaad een grote denkfout, door op het WAN IP adres van de door ISP toegewezen vaste IP naar shares te browsen op het andere netwerk. Stom, dit moet natuurlijk het IP adres uit de private reeks zijn.

    De LANs zijn nu 192.168.2.x voor de client en 192.168.1.x voor de server.
    Alleen nu moet ik nog even (uitzoeken) waar ik het IP adres kan vinden dat door de DHCP-server aan de VPN verbinding wordt gegeven.
    Ga even een nieuwe testopstelling maken en ik laat weten of het nu wel lukt.

    Groeten,
    Jean-Pierre (aka accel)
  • Ik heb helaas ook een probleem bij het tot stand brengen van verbinding. Ik heb keurig het artikel gevolgd, maar zodra de client bij de host probeert in te loggen krijgt hij de volgende melding:

    (ik weet t niet precies, heb ik telefonisch doorgekregen)
    Fout 721 - de externe computer reageert niet

    Deze fout krijgt hij na het invoeren van naam en wachtwoord, er is geen domeinnaam ingevuld omdat hier (host) geen sprake is van een domein.

    Weet iemand een mogelijke oorzaak van dit probleem? Weet iemand misschien een methode om zelf te kunnen testen of de host goed geconfigureerd is (kan je bijvoorbeeld mbv een andere pc in het zelfde netwerk de vpn testen, ondanks hetzelfde externe ip adres)?

    Ik maak gebruik van WinXP Professional SP2 aan beide kanten (host & client). De host heeft een speedtouch 510 multi-pc modem. Ik ook wel eens gehoord dat die als PPTP geconfigureerd moet zijn, is dat ook zo? En kan ik dan nog wel met 2 pc's in het netwerk tegelijkertijd internetten, zonder dat de andere pc perse hoeft aan te staan?
  • Hoe zit de client PC op internet, zit die ook achter een router? Zo ja, welke?
    Voor een PPTP verbinding moet TCP poort 1723 worden doorgesluisd via NAT, volgens mij.
    Probeer dat eens…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.