Vraag & Antwoord

Trashcan

[feb 2005] Zet uw eigen FTP-server op

Anoniem
Wopke
106 antwoorden
 • Met een ftp-server houdt u altijd volledige controle over de bronnen die uw vrienden mogen gebruiken en kunt precies bepalen wat iedereen mag downloaden. Met ons handige stappenplan hebt u razendsnel een goede ftp-server in elkaar gezet, compleet met gebruikers(groepen)!
 • Ik kan het artikel heel goed gebruiken. Maar waarvoor ik vooral iets post is dat bij het zien van de voorkant van het blad toch een wenkbrauw omhoog moest trekken… "Beter dan Bittorent!"… Sinds wanneer vergelijken ze bij Computer!Totaal appels met peren? Bittorent is een heel ander princiepe en het aanbod is veeeeeel groter. En "Beter" zullen veel mensen opvatten als "Sneller"… Maar dat is alleen als je een kennis hebt die toevallig een upload van 500 kb/s. Anders gaat bittorent toch echt sneller. Natuurlijk is het aanbod specifieker gericht op een groep dus op die manier wel "Beter"…
  Maar die kreet is een beetje misleidend en zal voor de ervaren downloaders onder ons mss toch verkeerd opgevat worden. :wink:
 • ik heb alle dingen die je moest hebben voor de ftp server gedownload nu heb ik de groepen, users en de mappen aangemaakt maar als ik bij services(services.msc) naar de eigenschappen van filezilla server ga en ik typ bij account de naam gebruiker naam van de computer in (Jan) wat moet ik dan bij wachtwoord invoeren mijn computer wachtwoord die ik niet heb of de filezilla wachtwoord die ik bij users heb aangemaakt want als ik de computernaam invoer bij eigenschappen (Jan) zegt die "fout 1069 de service is niet gestart vanwege een aanmeldingsfout" hopelijk kunnen jullie mij helpen
 • dat ene bericht dat ik typte is gelukt maar nu zit ik met een ander probleem ik kan via mijn computer waar de server op gewoon inloggen met het programma filezilla (dus niet filezilla server) maar mijn vrienden kunnen niet inloggen vanaf hun computer :-?

  Wie kan mij helpen????
 • en ik heb wel users aangemaakt voor hun en paswoorden dus hoe kan dat dan dat het niet lukt?????
 • Ik heb alles ingesteld zoals het moest, alleen ik zie de optie: "Resolve windows shortcuts" niet staan. Dus als ik nu de map open met ftp dan zie ik alleen twee .INK bestanden staan. Ik heb wel een iets nieuwere versie van filezilla server, maar hoe moet ik het goed werkend instellen?
 • Geachte heer/mevrouw

  In het forum al diverse mensen gezien die met het zelfde probleem zitten, vinkjes die bij ons niet voorkomen, niet kunnen in loggen terwijl alles tot op de letter is gevolgt, maar het werkt gewoon niet.

  Rosolve windows shortcuts is er niet,
  ingelogt via ftp://localhost geeft fout 530 (geen goed wachtwoord of login naam) maar ik krijg niet eens de kans om het in te vullen.
  Bestanden van gedeelde netwerkbronnen, als je die wijzigd zoals beschreven wil de server niet meer opstarten.

  Graag zouden we wat meer ondersteuning willen hebben. : :o :-?

  of weet iemand in dit forum hoe het werk.
 • Ik heb accounts voor mijn vrienden aangemaakt maar als ze willen inloggen met hun account en password in filezilla zegt die unable to connect wat moeten ze in het vakje adress invoeren mijn internet ip adress of mijn speedtouch 510i poort adress(10.0.0.152) Ik zou graag antwoord willen hebben
 • [quote:fc5a1d5a63="Roon1989"]wat moeten ze in het vakje adress invoeren mijn internet ip adress of mijn speedtouch 510i poort adress(10.0.0.152) Ik zou graag antwoord willen hebben[/quote:fc5a1d5a63]Ze moeten je externe adres invoeren, dus van je internetprovider. Bijv 83.116.59.75 (die is btw van mij)

  Voor alle verdere problemen van iedereen raad ik aan om een topic te openen in het daarbij passende subforum, aangezien daar meer mensen met verstand van zaken rondhangen dan hier. Dit subforum is meer voor feedback over het artikel.
 • [quote:b0f763dfc9="Comp-Freak"]Voor alle verdere problemen van iedereen raad ik aan om een topic te openen in het daarbij passende subforum, aangezien daar meer mensen met verstand van zaken rondhangen dan hier. Dit subforum is meer voor feedback over het artikel.[/quote:b0f763dfc9]

  Ja maar als een artikel vragen oproept ofzo, is dat ook een reactie. Het mag dus prima hier.

  groetjes Edmond
 • [quote:4fc5cc59de="Comp-Freak"][quote:4fc5cc59de="Roon1989"]wat moeten ze in het vakje adress invoeren mijn internet ip adress of mijn speedtouch 510i poort adress(10.0.0.152) Ik zou graag antwoord willen hebben[/quote:4fc5cc59de]Ze moeten je externe adres invoeren, dus van je internetprovider. Bijv 83.116.59.75 (die is btw van mij)

  Voor alle verdere problemen van iedereen raad ik aan om een topic te openen in het daarbij passende subforum, aangezien daar meer mensen met verstand van zaken rondhangen dan hier. Dit subforum is meer voor feedback over het artikel.[/quote:4fc5cc59de]

  mijn vrienden hebben ook mijn internetprovider ip adres ingevoerd maar dan doet die het nog niet ?? hoe kan dat verkeerde instelling moet ik de port mapping instelling veranderen??

  Gr Ronald
 • Ik heb het artikel nog niet gelezen, dus ik scratch maar even ins blaue hinein, maar als je zelf vanaf www.grc.com een portscan op je systeem (eigenlijk provider ip-adres) uitvoert, ShieldsUp heet dat dar, meldt hij dan ook dat er een FTP-service draait.

  Of als je vrienden naar jou telnetten op port 21 (neem ik aan, FTP), krijgen ze dan een time out of een prompt? Dus: TELNET <ipadres> 21

  Zo kun je ook zien of er op die port een service actief is. Als er een modem tussenhangt of router die nog beter geconfigureerd moet worden, krijg je dat te horen doordat hij meldt dat de poort niet actief is. Dan moet je dus inderdaad nog gaan mappen of forwarden. Mogelijk is er een default server aan te merken, geef die dan het ip-adres van die FTP-server.

  groetjes Edmond
 • Er zijn een aantal dingen die mij opvallen:
  1. De gebruikte versie van FileZilla Server is niet de meest recente. In de nieuwste versie zijn de vinkjes, die enkele gebruikers noemen en in plaatje 4 staan niet meer aanwezig.
  2. Omdat bijne iedereen tegenwoordig een thuisnetwerkje heeft met een router vind ik dat hier wel iets meer aandacht aan besteed had mogen worden, mn over de "passive mode" waar je eigen IP- adres ingesteld moet worden

  Tot slot loop ik zelf tegen het volgende probleem aan:
  Ik kan aanloggen op de server, maar ik krijg steeds de volgende foutmelding:

  Response: 425 Can't open data connection.
  Error: Could not retrieve directory listing

  In de server log staat dat het aanloggen wel gelukt is. Ik werk met Windows XP SP2 Home, LinkSys BEFSR41 router

  Wie kan mij verder helpen?


  Ter info: Er is een mogelijkheid om je FTP server vanaf een ander dan je eigen IP adres te testen via www.web2ftp.com
 • Bij settings kan je activeren dat filezilla een logfile bijhoudt. Dit raadt ik iedereen aan, omdat je dan kan kijken of er geen ongewenste bezoekers zijn geweest.

  Verder: voor de mensen die dat [size=18:e169159da7][b:e169159da7]resolve shortcut vakje[/b:e169159da7][/size:e169159da7] niet hadden:
  Jullie hebben de beta van de nieuwste versie gedownload.
  Download de op één na nieuwste versie, daar staat het vakje wel.

  Groetjes Oscar
 • Hallo allemaal,

  Ik heb het artikel met veel enthousiasme gelezen en ben meteen aan de slag gegaan om m'n FTP server op te zetten.
  Ik heb geen gebruik gemaakt van Windows [b:4c0e882545]shortcuts[/b:4c0e882545] (wat me wel handig leek), maar heb het opgelost door gewoon mappen toe te voegen (D:\Muziek, C:\FTP Home, C:\FTP Upload) en vervolgens [b:4c0e882545]aliases[/b:4c0e882545] aan te maken: bijvoorbeeld voor D:\Muziek de alias "C:\FTP Home\Muziek", zodat deze map in FTP Home te zien is).


  Ik kan gewoon inloggen met username en password door middel van:
  ftp://username@127.0.0.1
  MAAR…
  Wanneer ik het van buiten probeer, dus
  [b:4c0e882545]ftp://username@ip.add.re.ss(:poort)[/b:4c0e882545]
  lukt het me nog niet.


  Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat ik binnenin een netwerk zit dat gebruik maakt van [b:4c0e882545]Internet Connection Sharing[/b:4c0e882545] (van Windows XP).

  Ik heb geprobeerd [b:4c0e882545]"port forwarding"[/b:4c0e882545] aan te zetten door bij Internet Connection Sharing - Services het vinkje bij FTP server aan te zetten (met als host de naam van mijn interne pc), maar dat haalde niks uit.

  Nu las ik ergens dat [b:4c0e882545]poort 21[/b:4c0e882545] wel eens [b:4c0e882545]afgesloten[/b:4c0e882545] zou kunnen zijn door je ISP (HCCnet voor mij), maar ik heb het idee dat dat het niet is. (Ik heb het namelijk ook al geprobeerd met poort 2121.)

  Telnetten zoals hierboven beschreven geeft "Could not open connection to host: Connection failed". En volgens www.grc.com staat poort 21 open.


  [b:4c0e882545]Wie kan mij helpen?[/b:4c0e882545]


  Gegroet, Sander


  PS: Daarnaast vraag ik me af wat het venster "Connect to server" precies inhoudt bij het opstarten van de FileZilla Server.
 • ftp://username@ip.add.re.ss(:poort) is niet helemaal de juiste vorm volgens mij
  Ik dacht dat het ftp://username:password@ipadres moest zijn
  Misschien ligt het daar aan.

  Het is niet zo fijn dat poort 21 open staat, ik zou die maar gauw weer op stealth zetten.

  Hele goeie tip van die aliassen! thx!
 • [quote:b7cba5d4ad="oscarvankeulen"]ftp://username@ip.add.re.ss(:poort) is niet helemaal de juiste vorm volgens mij
  Ik dacht dat het ftp://username:password@ipadres moest zijn
  Misschien ligt het daar aan.[/quote:b7cba5d4ad]
  Dat moet allebei werken, alleen bij de eerste vorm word je gevraagd om het password in een window'tje, en bij de tweede hoeft dat niet.

  [quote:b7cba5d4ad="oscarvankeulen"]Het is niet zo fijn dat poort 21 open staat, ik zou die maar gauw weer op stealth zetten.[/quote:b7cba5d4ad]
  Hoe doe je dat dan met Windows' Internet Connection Sharing? Daar heb ik dat vinkje "FTP-server" aangezet. Maar anyway, als die poort openstaat, moet het toch juist lukken om een verbinding te krijgen met de FTP server binnen het netwerk?

  [b:b7cba5d4ad]Wat doe ik verkeerd?[/b:b7cba5d4ad]
 • Goed artikel. Ik loop reeds lang te denken over een FTP-server. Technisch vind ik veel antwoorden.
  Maar wat ik mij het meeste afvraag, en wat ik in het artikel niet terugvind, is een antwoord op de vraag: Hoe veilig is het open zetten van poort 21 en het draaien van een server? Dat het minder veilig is dan de boel op slot te houden snap ik, maar ik wil proberen in te schatten of ik een aanvaardbaar risico loop, waar veel gemak tegenover staat, of dat ik vraag om problemen.
 • Het is mij gelukt om mbv dit artikel mijn ftp server op te zetten.

  Ik heb alleen wel een dag zitten prutsen want ik kon niet connecten, bleek in de filezilla forum faq te staan dat je beter niet vanuit je eigen netwerk via internet moest proberen in te loggen omdat dat vaak niet werkt. :oops:

  Dat zou eigenlijk wel in het artikel hebben moeten staan denk ik.

  Als je dus vanuit je eigen netwerk de server wil testen, doe dat dan via een online FTP client, net2ftp bijvoorbeeld.


  Groeten, Bram
 • Sinds een paar maanden heb ik een ftp-server lopen via het programma serv-U. Vrienden kunnen grasduinen, up en downloaden gewoon via de [b:277fadc1ed]browser[/b:277fadc1ed]. Ze hebben hier geen specifiek ftp-clientprogramma voor nodig. IE werkt prima! Geldt dat ook voor File Zilla Server?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.