Vraag & Antwoord

Trashcan

[maart 2005] Het Systeem

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Bij meer dan dertig leveranciers uit het hele land hebben wij offertes aangevraagd. In deze rubriek nemen we iedere maand de drie meest aantrekkelijke aanbiedingen met u door. We geven aan welke offertes onze voorkeur hebben, en motiveren die keuze. Zo geven we u niet alleen een overzicht, maar helpen we u ook zelf kritisch te kijken naar de aanbiedingen die u tegenwoordig in de media om de oren vliegen.

  Geef hier uw mening over de inzendingen en de rubriek!

  Links bij deze rubriek.

  Instapsystemen:
  www.ncaonline.nl
  www.microdirect.nl
  www.olidata.nl

  Middenklassesystemen:
  www.alternate.nl (de prijs van € 1119,- is incorrect, de juiste prijs is €1199,-)
  www.paradigit.nl
  www.olidata.nl

  High-endsystemen:
  www.microdirect.nl
  www.chicon.nl
  www.alternate.nl
 • Wedereom vind ik de geintegreerde grafische kaart een struikelblok.
 • Ja. Ik snap ook niet waarom ze niet eens even een degelijke videokaart erin gaan zetten. Altijd een beresterke CPU en dan een spons van een videokaart :-?
 • Voor een istap systeem is een geïntegreerde grafische kaart niet meteen slecht, maar ik vind de sprong van geïntegreerd naar een radeon 9800 meteen zo groot.
 • Ik vind bij de high end systemen de uitslag niet terecht! Dat baseer ik mede op de prijs. De prijs van het winnende systeem, de chicon, is dik 200 euro meer dan dat van het systeem van microdirect. Terwijl de microdirect 2(!!) snelle 19" monitors heeft, en 80 gygabite meer opslag! Tevens een sli opstelling. Zijn die matrox kaarten in de chicon zo prijzig, dat dit prijsverschil zo groot is?
 • HEt prijsverschil is inderdaad vrij groot, omdat matrox kaarten gespecialiseerde kaarten zijn voor 2d toepassingen(kan wel 3d maar in mindere mate). Terwijl geforce/radeon kaarten dat niet zijn, die zijn voor 3d geoptimaliseerd. De afzet markt voor 3d kaarten is groter dan vor "2d" kaarten duskunnen 3d kaarten voor een lagere prijs worden gemaakt.
 • Deze rubriek vind ik zelf te vaak verschijnen. Elke maand 9 systemen presenteren legt nogal druk op de winkeliers. Het is mij niet duidelijk of dat het hier 'papieren' systemen betreft, of dat elke maand dozen vol geassembleerde test systemen op de redactie worden afgeleverd.

  De rubriek zou elke 3 maanden kunnen verschijnen. Of elke maand een categorie behandelen. Dus de 1e maand de instap PC, de 2e de middenklasser en de 3e maand de luxe PC. Voor de geinteresseerden zal het toch niet zo moeilijk zijn 1 of 2 nummers C!T terug te kijken?

  Ik denk dat dit de creativiteit van de inzendingen ten goede zal komen. Het is op zich wel interessant te zien dat de een het zoekt in een peperdure professionele videobewerkingskaart, en de ander in een sjieke dual TFT opstelling.
 • HIer kan ik me ook wel in vinden.
 • Het gaat hier om offertes zoals in de tekst is vermeld, dus niet om ingestuurde systemen zoals bij voorheen de Top 5. Als wij systemen ontvangen testen we ze ook. Dat deze rubriek te vaak verschijnt ben ik het niet mee eens. Maandelijks zijn er wel degelijk grote verschillen te zien (al was het maar in prijs). Daarnaast wisselen we ook af in de vereisten.,
 • [quote:495b3f46ae="weert114"]Zijn die matrox kaarten in de chicon zo prijzig, dat dit prijsverschil zo groot is?[/quote:495b3f46ae]
  Als je op pagina 113 bij het stukje van Chicon leest, dan staat er:
  [quote:495b3f46ae]Het belangrijkste component is de Matrox RT.X100 Xtreme Pro Suite. Dit is een semi-professionele videobewerkingskaart met een kostprijs van rond de 1000 euro, compleet met software zoals Adobe Premiere Pro, Adobe Encore DVD en Adobe Audition.[/quote:495b3f46ae]
  Het antwoord op je vraag is dus een volmondig ja. :D
 • Waarom wordt er eigenlijk vrijwel nooit aandacht besteedt aan de kwaliteit van de behuizing, voeding en geheugen van de PC's? Ik vind dit in een PC juist erg belangrijke onderdelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.