Vraag & Antwoord

Trashcan

[maart 2005] De nieuwste Athlon64-chipsets

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Intel had al in september moederborden met PCI Express uitgebracht, maar die voor de Athlon 64 waren veel later pas goed beschikbaar. Onlangs kwamen de nieuwste nVidia- en ATI-borden met Athlon 64-chipsets uit. Wij gingen na of ze het wachten echt waard zijn geweest.

  Hieronder vindt u de relevante links van dit artikel:

  [b:8040d5f8a8]MSI K8N Neo4 Platinum[/b:8040d5f8a8]
  www.informatique.nl
  [b:8040d5f8a8]MSI RX480M[/b:8040d5f8a8]
  www.informatique.nl
 • Het artikel geeft goede achtergrond informatie. Omdat ik binnenkort een moederbord wil kopen, zat ik wel te wachten op dit artikel. Of ik er praktisch gezien wat aan heb, dat blijft nog even een vraag. Ik zoek een leuk moederbord van rond de 100 euro en bij voorkeur nForce4. De meeste moederborden zijn duurder en hebben soms meer functies dan ik nodig heb.
 • @Hans

  Dit Gigabyte NForce4 bord iets voor jou ?

  http://www7.alternate.nl/cgi-bin/info/showtechdata.pl?artnr=GHEG06

  Kost 99 euro, maar heeft geen SLI ed, gewoon een bord met Nforce4, standaard dingen als usb ed en een paar PCI en PCI-E slots :)
 • Ja. Alleen nog geen winkel in de buurt gevonden die dit merk verkoopt. Het enige minpuntje is dat er 2 PCI Express 1x slots opzitten. Onlangs een leuk kaart gezien, en die wenstte een 2x slotje. Die andere kan meer maar die is natuurlijk bestemd voor de videokaart.
 • Wat me opvalt, is dat de reviewers nog altijd de afkorting PCI-e in de reviews schrijven in plaats van [b:a7ac6a82f6]PEG[/b:a7ac6a82f6] zoals het hoort. Sorry voor deze mierenneukerij, maar ik moest het gewoon even kwijt, RD heeft het mij ook dr'in gestampt :)
 • www.pcisig.com is de officiële pagina voor de PCI Express standaard. Opvallend is dat ze consistent de volledige aanduiding "PCI Express" gebruiken, maar ik zie 1 uitzondering: http://www.pcisig.com/specifications/pciexpress/
  [quote:182f11806b]PCIe x16 Graphics 150W-ATX Spec 1.0 [/quote:182f11806b] Dus PCIe is een officiële afkorting. :) Zonder streepje weliswaar. :wink:
 • In mijn review staat als het goed is wel PEG, PEG is de afkorting voor "PCI-Express Graphics" en kan alleen bij grafische kaarten worden gebruikt.

  PCIe is de afkoring voor PCI-Express.

  Je kan dus ook spreken over een PCIe grafische kaart of over een PEG Kaart, beiden is correct.

  Ik gebruik beide afkoringen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.