Vraag & Antwoord

Trashcan

[maart 2005] Windows Media Center Edition: hit of hype?

Anoniem
None
28 antwoorden
 • Media Center Edition, de aangepaste Windows voor de pc, is in Nederland nu al geruime tijd op de markt. Wij wisten de hand te leggen op 4 mediacenters met een strak design, die een sieraad zijn voor bijna elke hifi-installatie in de moderne huiskamer.

  Hieronder vindt u de relevante links van dit artikel:

  [b:9281f4f12a]Alternate Design Media[/b:9281f4f12a]
  www.alternate.nl
  [b:9281f4f12a]Computerland Ultra Quiet MediaCenter PC[/b:9281f4f12a]
  www.computerland.nl
  [b:9281f4f12a]Paradigit Enjoy TV2005[/b:9281f4f12a]
  www.paradigit.nl
  [b:9281f4f12a]Q-Motion Media Center[/b:9281f4f12a]
  www.qmotion.nl
 • Media center is naar mijn mening Microsofts Greatest Bullshit of 2004/ 2005……
 • [quote:763eb3cd4f="carlobernardini"]Media center is naar mijn mening Microsofts Greatest Bullshit of 2004/ 2005……[/quote:763eb3cd4f]

  Niets aan toe te voegen.
 • Inderdaad, dit product is volgens mij geen enkele toekomst beschoren.
  Een degelijke breedbeeld tv+ Dvd-HD recorder biedt gewoonweg meer (beeld)kwaliteit en is ongevoelig voor crashes en virussen.
  En voor de grote massa is deze PC+Tv oplossing niet haalbaar, het is een te grote software oplossing, men zal een robuste hardware oplossing verkiezen die probleemloos werkt en waar een grote fabricant achterstaat.
  Trouwens mijn DVD recorder (LG) heeft een opnamekwaliteit waar de door mij geteste tv-kaarten (Pinnacle-Compro-Haupagge) niet aan kunnen tippen.
 • [quote:f03e34e862="carlobernardini"]Media center is naar mijn mening Microsofts Greatest Bullshit of 2004/ 2005……[/quote:f03e34e862]

  OK, maar heb je ook argumenten, ervaringen. Zo is het wel erg 'dun'.

  Heeft netzoveel zeggenskracht als dat ikhet de beste innovatie van heel de mensheid vind (bij wijze van).

  groetjes Ed
 • Ja, ik heb zowel argumenten als ervaring (Middagje MyCom :) )…
  Maar mijn argumenten heb ik al in het topic over de 'Apple Mediacenter' geplaatst…
 • [quote:3ab3ce6cd5="carlobernardini"]Alle functionaliteiten van dit programma zijn wel te berijken met andere software die dan ten minste niet van een gigant zijn waar ik liever niet van koop i.v.m. softwarepatenten en het blijven bestaan van kleinere software producenten. [/quote:3ab3ce6cd5]

  Kan ik geen argument noemen, ik noem het sentiment. Tis er bovendien maar 1.

  Bij een product als een media center spreekt bovendien alles voor 1 geintegreerd product en niet voor meerdere softwaredelen van verschillende herkomst.

  groetjes Edmond
 • Neem dan liever gewoon die GNU freeware media center - kan misschien wel iets minder van kwaliteit zijn, maar dan hoef je ook niet meteen 200 euro neer te dokken, maar steun je de kleinere softwareproducenten i.p.v. de Monoplissen…
 • Rationeel vind ik het allemaal nogal dubieus wat je aanbrengt. Steun ik freeware als ik hun pakket downloadt? Steun ik freeware als ik accepteer dat de kwaliteit minder is dan van een ander product?

  Maar eigenlijk wil ik als Mod, met de discussie terug naar het echte onderwerp (het artikel en hetgeen daarin staat) en niet verzanden in een discussie zonder argumenten.

  mvrgroet Edmond
 • Een paar dingen om te overwegen:

  De meerwaarde van Media Center Edition:
  -tv/films/DVD kijken/opnemen
  -radio luisteren/opnemen
  -internetten op je tv
  -foto's bekijken op je tv
  -en de rest van alle computerhandelingen op je TV
  -koop MCE en hebt je meteen alles wat je nodig hebt aan software en als je het legaal doet bijhorende en werkende hardware (behalve de codecs en de adsl/kabel)


  Daar tegenover staat:
  -Ga je nou werkelijk je huiswerk maken of je werk doen op de tv in de huiskamer? Want daar staat dan de computer.
  -Heeft de gemiddelde gamer een infrarood of radiografisch stuur/joystick/gamepad/muis of een kabel die lang genoeg is om bij de computer te komen? Veel radiografische/infrarood zut komt ook maar +/- 4meter ver.
  -Bovenstaande meerwaarde/handelingen kun je allemaal al zonder Media Center edition. Trek een kabel van compu. naar je TV en klaar! Of doe het radiografisch met een simpele zender/ontvanger.
  -Radio opnemen? Wie doet zoiets anno 2005 nog?
  -Geluid via de computer? mmm wat zal de kwaliteit van de geluidskaart en computerspeakertjes zijn? Toch maar een goede stereo erbij inclusief speakers?
  -Foto's bekijken kun je al via het bijgeleverde kabeltje van de camera. Een diashow vaak ook.

  Voor mensen die niet op zoek willen naar diverse software, dat niet in de vingers hebben en één kastje bij de tv willen hebben staan is het heel mooi (maar kunnen ze dan wel overweg met een vastloper/crash en de juiste codecs vinden?). Voor de computerliefhebber lijkt het mij totaal overbodig.


  CB
 • Hallo allemaal,

  Vandaag een mailtje gekregen van de support van Alternate.
  Hun Media Design MCE lijn wordt naar verwachting vandaag nog uitgebreid met een versie met een Hauppauge PVR MCE500 dual tv-kaart en een net iets snellere procesor (3,2 ipv 3.0)

  De nieuwe Media Design gaat € 999,- kosten….

  Dus voor de liefhebber, ga dan voor deze nieuwe, de nieuwe MCE van Alternate scheelt tenopzichte van de MCE van Paradigit (ook met Dual tv-kaart) 500 hele euries…. en dat is toch 1100,- goeie oude hollandsche guldens….. :D

  Groetjes, Freebeeezz

  ps. ondanks de nogal negatieve reacties hierboven vind ik het een prima optie om via een design kastje tv, (Divx) films, DVD's te bekijken, op te nemen…. enz…
  Als ik een goede DVD recorder met een goede grote HD koop ben ik al ruim 600 euro's kwijt, nu kan je alles bekijken en opnemen voor 1000 euro's en je hebt er een komplete computer bij…. wat wil je nog meer…
 • [quote:e3e2f22fb5="CB"]Daar tegenover staat:
  -Ga je nou werkelijk je huiswerk maken of je werk doen op de tv in de huiskamer? Want daar staat dan de computer.[/quote:e3e2f22fb5]Hmm, een huishouden waarin echt wordt gecomputerd, verwacht ik zelf meer dan 1 computer.

  Zelf zie ik de Media Center meer als een luxe video recorder met veel extra's. Voor gewoon TV kijken voldoet vermoedelijk de TV nog wel. Alleen is er veel meer mogelijk. Soms wil ik voor de computer ook een groot (of groter) scherm. Handig voor spellen. Lekker lui internetten of struinen door de TV-gids daar zie ik ook best veel voordelen. Ik vind de Media Center praktisch, hoewel er toch ook verschrikkelijke tekortkomingen in zitten. Het makkelijk afstemmen van zenders zijn de makers eventjes vergeten, tenminste voor wat betreft Almere. Over radio, tja, … 10 zenders en dan nog niet eens met zendernaam.
 • Ik ben geen aanhanger, omdat een mediacenter zijn zogenaamd uitstekende beeldkwaliteit alleen naar voren komt op een enorme lcd tv. ALs ik langs een elektronica boer ga, vind ik de kwaliteit op de hedendaagse lcd tv's van normaal huiskamer formaat (vanaf ongeveer 60 cm) belabberd. Veel ghosting en blokkerig beeld.
  Het neerzetten van een beeldbuis is geen optie, want dan valt heel het design weg.
  Als je cpu kapot(de grote warmte ontwikkeling in kastjes waar die lelijke kasten meestal komen te staan is enorm) is moet je bijna een complete nieuwe MC kopen, omdat de processor na 4-5 jaar niet meer te krijgen is in reguliere winkels en ik heb geen zin om heel internet af te struinen naar een goede tweedehandse processor. En op dat moment zal er wel weer een niewe socket zijn.
 • [quote:cd5ad74d1e="Orcer"]Als je cpu kapot(de grote warmte ontwikkeling in kastjes … omdat de processor na 4-5 jaar niet meer te krijgen …[/quote:cd5ad74d1e]Hmm, als je dit verwacht van een computer … ? Dan zal je er waarschijnlijk nooit eentje kopen.
 • Een pc kast is toch al snel 45-50-cm diep, en een tv kastje ongeveer 60 cm. Als je dan alle kabels nog voor alle openingen hebt zitten kan het vrij warm worden lijkt me.
  En na die 4-5 jaar is je cpu nog niet kapot, maar misschien na een jaar of 8 in vrij hoge temperaturen wel, want hij wordt eigenlijk permanent zwaar belast bij het opnemen van video en evt. video bewerken.
  Iedere 4-5 jaar komt er een nieuw cpu met niewe socket, dus zo raar lijkt mijn redenering mij niet.
 • "Permanent" is een groot woord, je gaat ten slotte niet meer programma's opnemen dan je tijd hebt om te kijken. Dus acht uur per dag is al heel wat, zelfs in een gezin.
  Als je een goede constructie gebruikt valt het met die warmte ook wel mee. Ik zou in elk geval een Athlon64 of Pentium M kiezen in plaats van een Pentium 4, omdat die veel minder warmte produceren.
  Onder dergelijke omstandigheden moet de CPU wel 30 jaar oud kunnen worden. Ik denk dat andere onderdelen het eerder begeven.
 • Een moederbord, videokaart of de TV-kaart zelf, dat lijkt me het meest kwetsbare. En dan vergeet ik nog de brander. Op zich heb ik mijn twijfels of een Dvd recorder langer mee zou gaan dan een computer. Alles wat kwetsbaar is, zal daar ook inzitten.
  Voor rond de 600 euro heb ik een leuke computer samen kunnen stellen inclusief de Windows versie. Mocht je een als goed werkende computer hebben, dan zal een goed gekozen TV kaart met praktische software ook voldoen. Dan kost niks als de set al compleet is of heel wat minder als alleen de TV kaart nog aangeschaft moet worden. Ik denk niet dat iemand perse Windows MCE nodig zal hebben.
 • [quote:b93d4f54fa="Mac"][quote:b93d4f54fa="carlobernardini"]Media center is naar mijn mening Microsofts Greatest Bullshit of 2004/ 2005……[/quote:b93d4f54fa]

  Niets aan toe te voegen.[/quote:b93d4f54fa]

  Aye Sir!
 • [quote:ea8f967eb5]Hmm, een huishouden waarin echt wordt gecomputerd, verwacht ik zelf meer dan 1 computer. [/quote:ea8f967eb5]

  Juist, dus waarom er nog één bij in de woonkamer.
  Ik heb niets tegen MCE. Het is in mijn ogen meer een "luxeprobleem". Ik heb nog een ouderwetse kabel liggen van de compu. naar de TV en dat werkt gewoon goed.

  Wat betreft de levensduur van de comp.onderdelen kun je weinig zinnigs zeggen. Zodra je de winkel uitloopt kan er al iets kapot gaan.

  Zit er trouwens een kinderslot op MCE??? Of kunnen die de boel met één druk op de knop ontregelen?

  CB
 • [quote:e550935f54="CB"]Juist, dus waarom er nog één bij in de woonkamer.
  Ik heb niets tegen MCE.[/quote:e550935f54]Hmm, ik heb niet gezegd dat een 2e computer in de huiskamer zou staan. Ik wil in ieder geval 1 computer in de huiskamer hebben met video opname faciliteiten. Dat heb ik altijd gehad, en dat was trouwens een AMD K6-3/400 systeem. Die kon ook nog Dvd's afspelen met een Hollywood kaart. Nu dan een MCE systeem met een eenvoudige AMD CPU.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.