Vraag & Antwoord

Trashcan

[april 2005] Delete is niet het einde

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Een bestand is snel verwijderd en een virus doet dat zelfs zonder uw hulp. Maar gewiste gegevens zijn niet direct weg, en dat kan uw redding zijn. Wij doken in het aanbod van dataherstelsoftware en zochten de beste programma’s voor u uit.
 • Leuk, precies na het blad waarin een artikel stond over hoe je files dan ook echt permanent kan deleten :) . Al met al, leuk artikel, maar is het niet een beetje dom van mensen als ze die programma's nodig hebben?? Want ik denk dat er niet veel mensen zijn die eerst 'per ongeluk' een belangrijke file deleten en dan ook nog 'per ongeluk' de prullenbak legen, wetende dat de file erin zit…
  Toch altijd wel handig ja en lekker om te weten dat je bestanden wel veilig genoeg zijn..
 • [quote:2256bdf1bb="carlobernardini"]Leuk, precies na het blad waarin een artikel stond over hoe je files dan ook echt permanent kan deleten :) . Al met al, leuk artikel, maar is het niet een beetje dom van mensen als ze die programma's nodig hebben?? Want ik denk dat er niet veel mensen zijn die eerst 'per ongeluk' een belangrijke file deleten en dan ook nog 'per ongeluk' de prullenbak legen, wetende dat de file erin zit…
  Toch altijd wel handig ja en lekker om te weten dat je bestanden wel veilig genoeg zijn..[/quote:2256bdf1bb]
  Gebruik je nooit Shift+Del? Dan sla je de prullenbak over en dan kan dit verhaal nog wel eens van pas komen!
 • Neej die combi gebruik ik niet vaak nee, ik heb toch geen gebrek aan opslagruimte dus dat hoef ik ook niet te doen, en daardoor had ik die optie dus ook even over het hoofd gezien :) .
  Is het dan niet misschien handiger in te stellen dat de prullenbak zichzelf zo nu en dan leegt? Dan kan je ten minste nog even snel naar de prullenbak grijpen wanneer je er plots achterkomt dat je toch iets verkeerds hebt weggegooid. Overigens heb ik liever een paar mbtjes minder opslagruimte en veilig gestelde data dan meer risico op verlies en dan ook nog een progemma installeren en iedere keer weer de hele procedure uitvoeren..
 • Ik delete eigenlijk altijd met shift + del en vergissen doe ik me eigenlijk nooit. Maar Windows wel. Het is me een paar keer gebeurt dat ik een paar files in een map geselecteerd had om te verwijderen, maar er net op dat moment een ander venster op de voorgrond sprong. Als ik dan weer terug ging naar het verkenner venster en op shift + delete drukte werd dan de hele map verwijderd. Dit was niet zichtbaar geselecteerd. Op de een of andere manier verplaatste Windows de selectie van die bestanden naar de onderliggende map wanneer een ander venster de focus nam.
 • Zelf gebruik ik alleen Shift-Del als ik zeker weet dat het weg kan, maar meestal gebruik ik alleen Del; uit de prullebak leeg ik alles ouder dan een maand. :wink:
  Er staat ook dat de PC Inspector File Recovery een gratis download is van 4 MB, maar waar kan ik die vinden? Ik heb alleen een plaatjes-undeleter gevonden :-?

  [b:357a1c43c1][edit][/b:357a1c43c1] Dank je wel; ik was inderdaad in de war met PC Inspector Smart Recovery [b:357a1c43c1][/edit][/b:357a1c43c1]
 • Hier
 • prullenbak legen is kinda… useless; Windows gooit vanzelf oude bestanden weg als je prullenbak > 5% van je schijfruimte inneemt (of op hoeveel je hem zelf hebt ingesteld)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.