Vraag & Antwoord

Trashcan

[april 2005] Zo herkent u slechte dvd’s

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Deze maand krijgt u het laatste deel in onze serie over de microtechniek van dvd’s. We ontwarren de markt van honderden merken en leggen uit hoe u de beste media uitkiest en ook blijft houden!
 • L.S.,

  met veel belangstelling heb ik dit artikel gelezen, echter het roept bij mij enige opmerkingen op:

  - ik mis het merk/merknaam Nashua, waar komen deze vandaag, of hebben zij een eigen fabriek, hetzelfde verhaal voor Basf/Emtec
  - daarnaast zou een verhaal over de bruikbaarheid van DVD voor diverse merken DVD-spelers ook heel nuttig zijn, mijn Lite-on DVD brander zal wel zo goed als alle merken/merknamen branden. Echter, de meeste DVD's die ik brand (en dat zal bij velen ook het geval zijn) worden weer afgedraaid in een DVD-speler en die kan juist met sommige merken of merknamen niet overweg. Ik heb een Philips DVD-speler die Emtec niet leest. Tot nu toe weet ik zeker dat deze speler Philips DVD's en Nashua DVD's leest dus andere merken zullen niet in huis worden gehaald.

  Dus een onderzoek naar welke DVD-spelers met welke DVD-recordables/rewritables overweg kunnen zou ook nuttig zijn. Iets voor een van de volgende keren?
 • Beste M. Willemze,

  Nashua is niet in de tabel opgenomen omdat we daar destijds te weinig concrete gegevens van hebben gevonden. Nashua heeft geen eigen fabriek en koopt onder andere in bij Optodisc, Princo en Skymedia. EMTEC o.a. bij CMC en Optodisc.

  Het branden van verschillen merken media, met verschillende branders zal inderdaad tot verschillende resultaten kunnen leiden met (ook weer) verschillende merken spelers. Mede doordat merken regelmatig bij verschillende fabrieken inkopen valt er helaas vrij weinig duidelijkheid te geven welk merk, met welke brander goed werkt op die en die spelers. De ene Philips dvd+r is de andere niet; zelfs met hetzelfde uiterlijk kan het schijfje uit een andere fabriek komen en dus minder goed (of beter) presteren dan een Philips dvd die u eerder hebt gekocht. Dat geldt voor vrijwel alle merken. Mediacodes zijn hiervoor een beter hulpmiddel.

  In het artikel staat een link naar Videohelp.com waar gebruikers als u en ik onze ervaringen kunnen delen over de prestaties van dvd's (op basis van mediacodes), in combinatie met dvd-branders en -spelers. Dit is een ideaal hulpmiddel om te controleren welke media goed presteert in combinatie met branders en spelers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.