Vraag & Antwoord

Trashcan

[april 2005] Mediacenter op maat

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Mediacenters, al dan niet van Microsoft, zullen televisiekijken compleet veranderen. U bepaalt niet alleen wat u kijkt, maar vooral waar en wanneer dat gebeurt. Dit artikel gaat over hoe u goedkoop zelf een goede mediacenter-pc bouwt. We gaan aan de slag met Media Portal, het gratis alternatief voor Windows MCE.
 • Een vraagje: Is dit artikel eigelijk ook een beetje naar aanleiding geweest op de afwisselende kritiek die er vorige maand op de mediacenter test (o.a. door mij) werd gegeven? :wink:
  Verder ben ik echt een stuk positiever over dit artikel, zo zie je maar dat gratis toch echt wel een zeer goed alternatief kan vormen.
 • [quote:90274b201c="carlobernardini"]Een vraagje: Is dit artikel eigelijk ook een beetje naar aanleiding geweest op de afwisselende kritiek die er vorige maand op de mediacenter test (o.a. door mij) werd gegeven? :wink:
  Verder ben ik echt een stuk positiever over dit artikel, zo zie je maar dat gratis toch echt wel een zeer goed alternatief kan vormen.[/quote:90274b201c]
  Ik zou graag ja zeggen, maar dat is niet waar. Kritiek van vorige maand kunnen we niet verwerken in de maand er op: we zijn nu al drie maanden vooruit aan het werken. Er is altijd wel wat ruimte om actueel te zijn en snel te kunnen schakelen, maar in dit geval geldt dat niet. Gelukkig ben je positief over het artikel en daar gaat het uiteindelijk om!
 • Oja dat was ik vergeten, jullie werken er natuurlijk al lange tijd van te voren aan :) Maar inderdaad, ik ben erg blij dat er is duidelijk gemaakt dat Microsoft zich ditkeer toch echt een beetje overbodig heeft gemaakt en haar mediacenter gewoon niet echt interessant is door die prijs…
  Computerland e.d. hebben ook al bewezen dat je ook een mediacenter ding met freeware ook kan verkopen :)
 • Misschien mis ik iets, maar Media Portal heeft als besturingssysteem Windows XP nodig, en dit is niet gratis. Een vergelijking met Windows Media Center Edition zou dit mee moeten nemen. Media Portal (+ XP) is dan ca 20 euro goedkoper dan MCE.
  Overigens viel het artikel me wel wat tegen, ik had meer over (goedkope) hardware-oplossingen verwacht.

  Andre
 • Hoi,
  ik heb het artikel gelezen en daarin zeggen jullie dat alle ir remote controls werken icm Media Portal. ik ben in het bezit van een Marmitek x10 (die waar dat debiele Showshifter bij zit) en ik krijg de knoppen met geen mogelijkheid opgeslagen in het het confiruratiescherm van Media Portal. Ik heb ergens anders op internet gelezen dat dit is op te lossen met Girder. een klein programma dat keyverwijzingen opslaat, je moet hiervoor (volgens een ander forum) de x10 plugin laden en dat heb ik gedaan. Moet het echt zo ingewikkeld allemaal?
  Ik krijg het echt met geen mogelijkheid voor elkaar in zowel het in Media Portal als in Girder.

  [b:22ca016053]Ik hoop dat iemand me kan helpen want ik wil mijn nieuwe afstandbediening nog net niet uit het raam gooien.[/b:22ca016053]
 • mun tv kaart werkt niet zo goed met mediaportal

  een haupague ofzo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.