Vraag & Antwoord

Trashcan

[april 2005] FTP-servers op zakformaat

Anoniem
LordFox
4 antwoorden
 • Breedbandrouters lopen bijna over van de functionaliteit. De allernieuwste hebben zelfs een ftp- of videoserver waarmee u een harde schijf of camera online zet. En de kastjes zijn zó klein dat u ze altijd thuis kwijt kan! Vijf modellen mochten in ons lab laten zien hoe goed ze wel niet zijn.
 • Nog wat nagekomen informatie over de Asus router:

  Ontwerpfout ASUS WL500-G De Luxe
  De ASUS WL500-G kent een ontwerpfout die kan leiden tot onveilige situaties en netwerkproblemen. De VLAN-scheiding die routerpoort en switchpoorten scheidt wordt pas aan het einde van het opstarten actief waardoor de router enkele seconden functioneert als een 5-poorts switch en alle aangesloten apparaten direct verbonden zijn met het internet. Dit is onveilig en kan voor netwerkproblemen zorgen. Zo kan bijvoorbeeld uw pc een IP-adres krijgt van de DHCP-server van uw provider en daardoor zodra de router helemaal opgestart is, de communicatie met het thuisnetwerk verliezen. PR-vertegenwoordiger Mike Duin van Asus erkent de fout en onderschrijft dat doordat de bootloader in ROM zit, deze niet met een firmware-upgrade is op te lossen. Of en hoe Asus het probleem wel zal oplossen was nog onduidelijk. Heeft u al een WL500-G of overweegt u die te kopen, een eenvoudige workaround is de router pas aan te sluiten aan WAN en LAN als deze helemaal opgestart is.

  Meer info en zelfs een niet-officiele-update (!!!! niet van Asus dus) op http://forum.chupa.nl/showthread.php?t=1704

  mvrgroet Edmond
 • Die routers zijn flink door de mand gevallen mag ik wel zeggen. Als alternatief wil ik hier Clark Connect Home Edition onder de aandacht brengen. Een Linux router welke niet erg hoge eisen stelt aan de hardware. Kan makkelijk op dat oude PC-tje geinstalleerd worden. Er zit o.a. een http- en een ftp-server in welke beide perfect werken. Over USB ondersteuning van externe harddisks kan ik niks zeggen want daar heb ik geen ervaring in.
 • Yep, ik had er wel eens van gehoord maar meer ook niet. Nadeel is dat wat wij beoogden voor het artikel, kleine apparaatjes die weinig energie verbruiken en toch maximaal bruikbaar zijn, door zo een ClarkConnect niet gehaald worden.

  Ander 'beroerd ding' is dat ik al 2 collegas heb die toch de Asus en de USR gekocht hebben en de gebreken voor lief nemen en het machtig mooi vinden wat die dingen allemaal al kunnen. Beetje de strekking van het artikel dus ook, het zijn prachtige bakkies maar als je echt kritisch kijkt zie je toch geveel feilen. Maar wie lekker wil spelen haalt voor een paar tientjes veel netwerkfun in huis met eigenlijk wel alle modellen.

  Hopelijk zien we de komende maanden de kwaliteit langzaam gelijktrekken met de functionaliteit. We blijven ze kritisch volgen, dat spreekt voor zich.

  groetjes Ed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.