Vraag & Antwoord

Trashcan

[mei 2005] Workshop: Slipstream SP2

Anoniem
None
29 antwoorden
 • Service Pack 2 is al min of meer gemeengoed, zeker in nieuwe computers en winkelversies van Windows XP. Deze praktische workshop behandelt hoe u een installatie-cd maakt, compleet met SP2. Herinstallaties zijn met zo’n cd een fluitje van een cent!

  Geef hier uw mening of stel uw vragen over dit artikel.
 • Nou, ik ben volop bezig om dit te doen, maar ik loop tegen een foutmelding aan.

  Ik heb de folders SP2 en WinXp op de C:\schijf gemaakt, en de bestanden gekopieerd. Daarna heb ik SP2 gedownload en in de juiste folder gesaved. Als ik daarna het commando geef om de integratie te starten, wordt het SP2 ingelezen, en worden bestanden tijdelijk gekopieerd/uitgepakt naar een aparte folder en als dat gedaan is, zou het programma moeten beginnen met de integratie (figuur 4 in de handleiding)

  Echter krijg ik de volgende foutmelding voor mijn digitale kiezen:

  [img:4620d44554]http://home.wanadoo.nl/doense/pugfotos/temp/foutmelding.JPG[/img:4620d44554]

  Als ik het volgende commando ("xpsp2.exe /integrate: c:\winxp\i386")gebruik (ivm de foutmelding van de i386 folder) krijg ik evengoed deze foutmelding.

  Ik heb de engelse versie van WinXP Professional en ik heb dit op 2 PC's getest.
  Wie kan mij zeggen waar het fout gaat? Alvast hartelijk dank.

  Christian Doense.
 • Kijk eens naar autostreamer of nlite, daar heb je helemaal geen workshop voor nodig.

  http://www.autopatcher.com/autostreamer.html
  http://nuhi.msfn.org/

  En als je er deze dan nog bij pakt, wordt het wel helemaal makkelijk (alleen engelse windows helaas).

  http://ryanvm.msfn.org/
 • jah ik wou nog even zeggen wat er staat dat sp2 niet met autostreamer kan dat juist wel kan.. ging erg makkelijk en maakt er gelijk een ISO van dus kon zo op cd zetten.. :roll:
 • Inderdaad, ik heb sp2 er ook mee geslipstreamd, en xp daarna opnieuw geinstalleerd. Met beide geen problemen gehad.
 • Bedankt voor de tips, ik ga dat maar eens proberen in het weekend…
  Groetjes, christian.

  PS. Ik ben stiekum nog wel een beetje benieuwd wat ik eventueel verkeerd doe. :wink:
 • Tussen xpsp2.exe /integrate: en c:\winxp\i386 moet geen spatie.

  Deze fout had ik ook al gemaakt.

  Probeer eens xpsp2.exe /integrate:c:\winxp\i386
 • Handmatig gaat met de juiste syntax idd ook perfect. Doe ik al tijden hier thuis met verschillende windows versies en sp's.
 • Stap 1 t/m 4 zonder problemen verlopen, maar wanneer ik met NERO Burning Rom het juiste Bootimage wil gaan selecteren krijg ik alleen de opties "Read boot disc in drive" of "Use standaard bootimage" (Boot local) en kan ik een taal uit kiezen. :roll: Ik kan dus niet het eerder gekopieerde bestand selecteren zoals beschreven in stap 5. Ik maak gebruik van versie 6.6.0.12, er staat in het artikel niet welke versie er voor deze workshop gebruikt is.
 • Gebruik je Nero Smartstart of Nero Express? Die moet je niet hebben. Je moet het icoontje Nero Burning ROM hebben dat in de Nero-map (start -> programma's -> Nero o.i.d.) staat. Als het goed is krijg je dan wel alle beschreven opties.
 • Ik heb een vraag over de updates die NA Service Pack 2 zijn uitgekomen. Zijn deze ook te slipstreamen? Zo ja, hoe dan?
 • [quote:a32b185cef="Jeroen de Jager"]Gebruik je Nero Smartstart of Nero Express? Die moet je niet hebben. Je moet het icoontje Nero Burning ROM hebben dat in de Nero-map (start -> programma's -> Nero o.i.d.) staat. Als het goed is krijg je dan wel alle beschreven opties.[/quote:a32b185cef]


  Heb inderdaad de verkeerde versie, ik heb het reeds rondgekregen met Autostreamer (Is nu DVD met meest gebruikte programma's en drivers in één) :D
 • Ook met mijn Nero-versie kan ik de benodigde instellingen voor de bootimage niet maken. Het icoontje Nero Burning Rom zie ik nergens. Ik kan met mijn versie, Nero 6 Reload met de laatste updates voor Windows XP, alleen een opstart-CD maken. In welke werkende XP-versie van Nero kan ik Nero Burning Rom vinden?
 • Die moet gewoon bereikbaar zijn. Kijk eens in C:\Program Files\ahead\Nero
  Dan moet je het bestand nero.exe zien. Dat is Nero Burning ROM zelf.
 • [quote:00b090f9c3="J.M. Schonkeren"]Ook met mijn Nero-versie kan ik de benodigde instellingen voor de bootimage niet maken. Het icoontje Nero Burning Rom zie ik nergens. Ik kan met mijn versie, Nero 6 Reload met de laatste updates voor Windows XP, alleen een opstart-CD maken. In welke werkende XP-versie van Nero kan ik Nero Burning Rom vinden?[/quote:00b090f9c3]

  Het is belangrijk om Nero Burning ROM te gebruiken. Andere afgeleiden van het programma (zoals Express) bieden minder functionaliteit. Nero Burning ROM is het 'hoofdprogramma' van de suite.
 • [quote:51ca9f399b="HccEd"]Ik heb een vraag over de updates die NA Service Pack 2 zijn uitgekomen. Zijn deze ook te slipstreamen? Zo ja, hoe dan?[/quote:51ca9f399b]

  Updates die na servicepack 2 zijn uitgebracht (zoals de hotfixes) kunnen inderdaad ook worden geintegreerd met Setup. De werkwijze wijkt af van de procedure voor servicepack 2. Als je handmatig te werk gaat, zijn er twee verschillende werkwijzen mogelijk (zie de pagina http://unattended.msfn.org/beginner/hotfix/intro.htm voor een uitleg). Het programma nLite (dat ook in het artikel in Computer!Totaal is besproken) biedt ook de mogelijkheid om 'hotfixes' te integreren (kijk op de pagina http://unattended.msfn.org/beginner/hotfix/nlitehotfix.htm voor een uitleg). Kortom, het is mogelijk.
 • Bij het opstarten van Nero vanuit C:/program files/ahead/nero/nero.exe wordt het programma Nero Express 6 opgestart. Ik kan hier weliswaar een bootable CD maken, maar deze eindigt in DOS. De setup van Windows XP is niet uitvoerbaar in DOS, zo meldt de computer. Op diverse plaatsen in de Nero-directory komt "Nero Burning Rom" voor, echter dat zijn geen opstartbare toepassingen.
 • Ik heb ook een poging gewaagd maar zonder veel succes. Ik heb het geprobeerd met Nlite (waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?) maar de eerste keer gaf de sliptreamed cd een foutmelding (bepaald bestand ontbrak) en de tweede keer wilde de CD-key niet werken.

  Ik gebruik een 'niet-legale' versie van de XP Pro-cd omdat deze niet het hele activatieproces hoeft te doorlopen. Ik heb natuurlijk wel een licentie voor XP Pro! (Het feit dat ik wél over een licentie beschik maakt het weer legaal.)

  Kan iemand me vertellen hoe ik dat oplos? Ik zou graag de 'niet-legale' cd gebruiken omdat ik niet op dat rottige activeren zit te wachten.
 • [quote:d9540737da="Redactie Computer!Totaal"]Service Pack 2 is al min of meer gemeengoed, zeker in nieuwe computers en winkelversies van Windows XP. Deze praktische workshop behandelt hoe u een installatie-cd maakt, compleet met SP2. Herinstallaties zijn met zo’n cd een fluitje van een cent!

  Geef hier uw mening of stel uw vragen over dit artikel.[/quote:d9540737da]

  Handig artikel, maar als ik mijn computer op wil starten met mijn zelfgebrande CD krijg ik de volgende foutmelding bij mijn CD-romspeler: NTLDR ontbreekt en wordt geboot van de C:\schijf. Wat heb ik fout gedaan of wat doe ik hieraan?
 • Ik heb een ACER laptop en wil nu met behulp van mijn recovery CD Windows XP een slipstream SP2 maken.
  Wie kan mij uitleggen, hoe ik de map WinXP gevuld krijg?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.