Vraag & Antwoord

Trashcan

[mei 2005] Foto-opslag voor onderweg (7 imagetanks)

Anoniem
aartw
7 antwoorden
 • Op vakantie bent u meestal non-stop bezig met de camera. Het is dan een en al geklik wat de klok slaat. Geheugenkaarten zijn alleen duur, en vaak snel vol. Wij testten 10 betaalbare imagetanks, waarop u alle foto’s kwijt kunt en ook nog een filmpje kunt bekijken!

  Geef hier uw mening of stel uw vragen over dit artikel.
 • In New York (www.adorama.com) heb ik een kleine image tank op de kop kunnen tikken. Ongeveer de helft zo groot mede omdat het een 1,8 inch HD gebruikt. Geen preview poespas. Simel kaart erin, knop indrukken en leeghalen. Kan meerdere malen minimaal 8x een 512Mb Ultra II copieeren. Baterij kan via adapter of USB opgeladen worden.

  Naam: EzDigiMagic DM180 - www.ezdigimagic.com
  Prijs: €190/€220
  prijs/Mb €9.50/€5.50
  Capaciteit 20Gb/40Gb - 1.8" harddisk
  Interface USB 2.0
  Afmetingen 82x92x32mm
  Gewicht 192
  Kaarten CF, MD, SM/MMC, SD, MS(pro)
  LCD scherm Monochroom
  Resolutie nvt
  Afsp. media nvt
  Extra's K,V
 • In het artikel wordt aangegeven dat bv de Epson P2000 het RAW formaat ondersteund. Let op, dit is niet altijd geheel correct.

  Een RAW bestand -kan- (afhankelijk van settings en per camera type) een basic/mini JPEG plaatje bevatten. De Epson zal dan ook dit JPEG plaatje laten zien en NIET de RAW image zelf. Dit is dan ook de reden dat je op de meeste apparaten dit soort plaatjes niet kan inzoomen. Er valt ook niet veel in te zoomen op een basic JPEG plaatje.

  Als men naar de (online) brochure van de P2000 bekijkt staat er dan ook (zie onderaan bij de footnotes): *2 - JPEG in RAW bestands header wordt gebruikt voor weergave. http://www.epson.nl/fileadmin/prospects/Epson_P-2000_Brochure_NL.pdf

  Als je er dus een koop omwille de RAW support, let er dan goed op dat je er een koopt waaraan je verwachtingen voldoet. RAW schieten, foto's op lage resolutie bekijken, sorteren en weggooien, ok. Maar inzoomen, roteren en met veel detail op TV afbeelden zit er meestal niet bij.
 • Kwam op topdeals.nl de Braun Photo Bank tegen, met 30 gig voor 144 euro komt ie op 4,80 euro per gig. Heeft iemand hier ervaringen mee?
 • 't is jammer dat de 2 image-tanks uit de hardware-sectie niet hier zijn geplaatst.
  Nu hangen ze er los bij …

  Daarnaast was het leuk geweest als ook met SD-kaarten & Memorysticks getest was.

  Wat getallen waren ook leuk geweest (hoeveel foto's waren het precies ?).
  Op mijn 512 Mb Sd kaartje passen ruim 300 4Megapixel foto's in het 'grootste' formaat van de Z2 (2272x1704 jpeg fine ) en dat vul ik op een dag.
  20 Gb zou dus goed zijn voor 40 dagen vakantie ;)
 • [quote:170b279770="JaFO"]'t is jammer dat de 2 image-tanks uit de hardware-sectie niet hier zijn geplaatst.[/quote:170b279770]
  Die kwamen te laat binnen om nog in het artikel mee te nemen, vandaar dat we ze in de rubriek Hardware hebben meegenomen.
 • Zaterdag heb ik de Apacer gekocht met een harde schijf van 40 GB voor mijn Canon 300D. Deze combinatie werkt niet goed samen.

  Maar wat niet in Uw verslag (test) staat, is dat de Apacer perfect samenwerkt met een cardreader. Voor uittsluitend opslag van foto's op RAW formaat is dit een goedkope oplossing, nl. 134,90 euro.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.